Quin tipus de motoserra escolir?

Quin tipus de motoserra escolir?

Reformes

Una de les eines i màquines en el món del bricolatge més haituals i utilitzades en un jardí és la motoserra.

Una de les eines i màquines en el món del bricolatge més haituals i utilitzades en un jardí és la motoserra.

Una motoserra serveix per tallar ràpidament i de manera molt neta arbres o arbustos de mida considerable per facilitar les tasques de poda i serrat de fusta.

Avui en dia, encara s'usa la destral per a aquest tipus de tasques però el seu ús no és tan net com amb la motoserra i requereix de millors condicions físiques i de més força. Colpejar amb la destral al mateix lloc per realitzar el tall costa tret que siguis un professional.

Abans de triar una motoserra has qüestionar les següents preguntes: Per a què la vol? Amb quina freqüència la farà servir Treballarà diàriament amb arbres de tronc ample o tan sols la necessita per tallar llenya?

Tipus 1. Motoserres segons font d'alimentació

 Hi ha dos tipus de motoserra segons la font d'alimentació del motor: de gasolina i elèctrica.

L'elèctrica es sol usar per talls realitzats mecànicament bé per al trossejament de llenya o bé per tall específic de fustes.

La motoserra de gasolina és més versàtil i permet treballs autònoms tant en zones habitades com al camp. D'aquestes últimes hi ha diverses marques que disposen de diferents models segons se li vagi a donar ús i que dependrà sobretot de la mida.

Tipus 2. Motoserres segons mida

  •  Motoserres petites. La mida ve determinada per la longitud de l'espasa de tal manera que aquesta sigui una mica més llarga que el diàmetre de la branca o el tronc més gruixut que anem a tallar. Una màquina més gran no ha de tallar millor que una més petita.
     
  •  Motoserres lleugeres. Si tenim dubtes entre diferents marques i models triarem sempre la de menor pes, segons la dedicació i l'ús que li vulguis donar. Pensa que com més temps la facis servir, més agilitat tindràs amb una de menor pes i el treball et resultarà menys dur.

Consells de seguretat:

 És molt important que la motoserra tingui les característiques bàsiques de seguretat com a protecció per retrocés, fre de cadena, guarda de protecció dreta i pern captor de cadena.

  • Escull sempre una motoserra prou potent.
     
  • Assegura't que el sistema del filtre d'aire està dissenyat per evitar quedar obstruït amb l'acumulació de serradures.
     
  • Cal efectuar les tasques de manteniment a la motoserra, veure sempre el manual d'instruccions
     
  •  Verificar si la motoserra funciona amb gasolina sense plom, oli de cadena amb base vegetal...
     
  • Tenir els mitjans per reperar la motoserra i comptar amb un proveïdor que li asseguri recanvis, accessoris i equips de protecció.
     
  • Per treballar la motoserra en interiors i exteriors, és millor una motoserra elèctrica.

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa