Tancaportes

Evita cops de porta i millora la seguretat de les portes amb els nostres tancaportes! A FESMÉS trobaràs la millor selecció tanca portes en diferents colors i acabats que decoraran i milloraran la seguretat. No te'ls perdis!

Filtrar per:

Filtre

Què és un tanca portes?

El tancaportes es considera un dels elements que més seguretat aporten a les portes, sobretot, per a aquelles portes que tenen molt ús per la gran afluència de gent, així com portes de botigues, portals d'habitatges, llocs públics, etc.

Aquest tipus de dispositius es pot activar manual o automàticament. Els tancaportes automàtics solen utilitzar-se en llocs on es necessita un nivell més alt de seguretat, com en edificis governamentals o institucions educatives.

Compra el millor tanca portes a FESMÉS

Els tancaportes són fonamentals per evitar tota mena de cops de porta o corrents d'aire que poden arribar a danyar considerablement les portes, aportant així la seguretat i protecció òptima. Et quedaràs sense el teu? Fes un cop d'ull a aquesta secció i escull el que més t'agradi!

Components d'un tancaportes

Els tancaportes estan compostos pels següents elements:

  1. Braç articulable, es considera la part més visible del tancaportes i té com a finalitat proporcionar una correcta obertura i tancament de la porta.
  2. Barra lliscant, està present en els tancaportes que es consideren més senzills i que no tenen retenidor. Aquesta barra llisca pel passador i gràcies a la molla que incorpora, permet tancar la porta.
  3. Retenidor, els tancaportes més moderns i sofisticats compten amb la presència d'un retenidor que s'encarrega de realitzar el moviment de tancament de forma controlada i suau.
  4. Vàlvules de control, s'encarreguen de controlar la velocitat de tancament, evitant així cops de porta. La diferència que té amb el retenidor, és que les vàlvules van desaccelerant progressivament el tancament de la porta.
  5. Mecanisme pinyó cremallera, és el nexe d'unió, ja que s'encarrega d'unir el braç articulat del tancaportes amb la part fixa d'aquesta.
  6. Revestiment, com el seu propi nom indica, revesteix el mecanisme de pinyó cremallera juntament amb el braç articulat. Acostumen a ser de metall lacat o inoxidable.
 

Per què incloure un tancaportes?

Els tancaportes són una part essencial de la seguretat d'un edifici. Asseguren que les portes es tanquin i es mantinguin tancades per a evitar que intrusos entrin en l'edifici.

A més, aporta altres beneficis com:

  • Redueix el cost de l'energia: En assegurar que les portes es tanquin automàticament, evita que l'aire condicionat o la calefacció s'escapin, la qual cosa redueix el cost de la factura d'energia.
  • Protecció contra incendis: Les portes automàtiques tanquen immediatament quan s'activa l'alarma d'incendi, la qual cosa ajuda a minimitzar els danys en cas d'un incendi.
  • Millora la seguretat: Els cierrapuertas automàtics eviten que les portes es quedin obertes inadvertidament, la qual cosa pot permetre l'ingrés d'intrusos.
  • Evita lesions: Les portes automàtiques redueixen el risc de lesions per cops o per quedar atrapats entre les portes, la qual cosa és especialment útil en llocs concorreguts com a hospitals i estadis. També impedeixen que les portes s'obrin massa per a evitar danys o accidents.