Protecció

Necessites un equip de protecció individual? A FESMÉS trobaràs els epis com guants, protecció de cap, ulleres i protecció d'oïdes, necessaris per a protegir-te de qualsevol risc que pugui amenaçar la seva salut. Protegeix-te!

Filtrar per:

Amplada (mm)
Alçada (mm)
Filtre

Què és un EPI?

Pot passar que quan estàs fent un treball de bricolatge et facis mal en algun lloc del cos. Per això, cal prendre sempre les precaucions necessàries per a no portar-te cap ensurt i no danyar la teva salut només per no haver usat un EPI.

Llavors, un equip de protecció individual (EPI) són elements de protecció que es posen en diferents parts del cos amb la finalitat de prevenir davant qualsevol perill que pugui haver-hi quan estàs fent un treball de bricolatge.

Per què es recomana fer servir un EPI?

Es recomana fer servir un equip de protecció quan treballes de bricolatge facis una tasca especifica que sigui perillosa per a alguna part del teu cos com els ulls, mans, oïdes, cap, entre altres. Perquè quan estàs fent una maniobra perillosa sempre has de pensar en la teva salut i prevenir, encara que creguis que no és necessari perquè ho has fet sempre o és fàcil de realitzar.

Com fer servir un EPI?

Encara que una persona cregui que és molt fàcil d'usar, un equip de protecció ha de ser utilitzat de manera efectiva perquè faci la seva funció correctament, per això, abans de fer servir un EPI, l'usuari que el vagi a utilitzar ha de saber a la perfecció com utilitzar-lo i quan utilitzar-ho per a poder prevenir el risc.

D'aquesta manera, cada EPI s'usarà correctament en el lloc del cos adequat i de manera correcta, com unes ulleres de protecció, uns guants, entre altres.

Tipus d'EPI

Dins de l'equip de protecció individual, a FESMÉS trobaràs 4 tipus diferents:

  • Guants: Serveixen per a protegir les mans dels perills que es puguin ocasionar quan pots estar fent tasques de tall, perforació, entre altres.
  • Protecció de cap: Serveix per a protegir el cap per a quan aquestes fent tasques en les quals es pot produir una caiguda de material per part de sostres o parets i pot provocar lesions al cap.
  • Ulleres: Aquest EPI serveix per a protegir els ulls davant qualsevol perill que pugui provocar alguna lesió en els ulls com podria ser l'entrada de pols o que li d'un objecte perillós. Es recomana l'ús quan aquestes realitzant maniobres de tall, escatar, perforació, entre altres.
  • Protecció oïda: Serveix per a protegir l'oïda quan aquestes usant maquina elèctriques que fan molt soroll com podria ser una perforadora i així evitar que l'oïda quedi afectat per sons molt forts.