Martells

Necessites incrustar un clau, calçar parts o trencar una peça? Troba a FESMÉS els millors martells per a colpejar objectes i claus. Una eina manual que tothom ha de tenir a casa per a fer tasques de bricolatge. No t'ho perdis!

Filtrar per:

Tipus de producte
Varietat
Diàmetre (Ø mm)
Longitud (mm)
Pes (gr)
Filtre

Comprar un martell

En tota casa o taller és habitual trobar un martell, ja que és una de les eines manuals més comunes que existeixen. El motiu d'això és que permet realitzar diverses accions per a fer treballs de bricolatge com encaixar un clau en alguna taula o llevar els que estiguin mal posats, colpejar un objecte per a trencar-lo, entre altres funcions.

Un martell està compost per dues parts, un mànec i un cap pesat que pot ser de diferents formes i materials depenent a quina funció està dedicat un martell en específic. A més, el cap compta amb dos costats, l'extrem que s'utilitza per a colpejar i el que complementa la funció del primer. També, s'ha d'esmentar que el mànec és una part fonamental per a poder dur a terme un ús correcte del martell, ja que ha tenir una sèrie de requisits com que sigui antilliscant o que aguant la pressió d'una martellada.

Per a què serveix un martell?

Tal com hem esmentat anteriorment, el martell és una eina manual molt comuna a causa del seu ús en molts treballs. Principalment, un martell aquesta destinat per a colpejar qualsevol objecte o material, a causa del seu cap pesat que ajuda a donar un cop més potent. Per això, un martell sol fer servir-se per a encaixar claus o fins i tot desencaixar-los de materials i trencar materials molt durs.

Com fer servir un martell?

Encara que sigui una eina fàcil de fer servir, com s'ha de tenir una sèrie de factors en compte abans de fer servir-ho, ja que un ús incorrecte d'aquest puc posar en perill el teu cos i fer-te mal. Per aquest motiu, has de seguir els passos a seguir recomanats que et donem des de FESMÉS:

Pas 1: Primer de tot hem de triar el martell adequat per a l'acció que volem realitzar pel fet que hi ha martells amb diferents formes per a dur a terme accions diferents. A més, una vegada triat el martell hem de comprovar que aquesta en bon estat per a evitar qualsevol lesió.

Pas 2: Una vegada tenim triat el martell, hem de posar-nos les ulleres de protecció amb la finalitat de protegir els ulls en tot moment de qualsevol estella o tros de pedra que pugui saltar.

Pas 3: Agafar de manera ferma el martell per la part inferior del mànec i colpejar el clau o objecte que voleu colpejar. Quan estiguem colpejant, si tenim les mans subjectant el clau o l'objecte, hem de colpejar amb cura per a no danyar-nos les mans.

Tipus de martells

El martell és una eina es pot trobar en diferents formes, segons el treball que es vagi a realitzar, per això trobem:

  • Martell de fuster: Té un costat quadrat i l'altre costat en forma de tascó i no sol ser molt gran i pesat. És una eina utilitzada principalment per a colpejar, clavar o extreure claus o algun altre objecte.
  • Martell d'ungla: Té un cap més petit que el martell de fuster en un extrem i per l'altre costat, unes ungles que tenen com a fi fer alçaprem i extreure tot tipus de claus.
  • Martell de bola: Està compost d'una banda pla i en l'altre costat té una semiesfera. És usat sovint en maquinació, serralleria, fusteria metàl·lica, etc.
  • Martell de niló: És una eina imprescindible quan es fan treballs en els quals s'ha d'evitar deixar marca de colpejo en el material.
  • Martell de xapista: Està compost per dos costats de colpejo plans i molt amplis per a donar millor forma. És una eina usada per a l'allisat d'objectes metàl·lics.