Què és una ingletadora manual?

Per a la fusteria, hi ha moltes eines que no són tan comunes com pot ser una serra, però pot ajudar-nos a tenir un acabat més perfecte al qual estàvem buscant. Una d'aquestes eines és la ingletadora manual, una caixa que pot ser de plàstic o fusta, en el qual disposa de diverses ranures perquè quan vulguis tallar una taula tinguis una referència per a fer talls rectes o en angle de 45 graus. Es fabrica prou ampla per a acomodar el gruix de les taules que es vagin a tallar.

Per tant, aquesta eina manual serveix de complement per a una serra de mà, ja que l'ajuda a obtenir una major precisió en els talls i fins i tot obtenir talls de 45º, que amb només una serra seria més complicat de realitzar. Llavors, troba en FESMÉS tot el necessari per a dur a terme totes les teves tasques de fusteria.

Per a què serveix una ingletadora manual?

Tal com hem esmentat anteriorment, una ingletadora manual complementa l'ús d'una serra pel fet que disposa d'unes ranures que faran que quan estiguis tallant amb la serra, et permeti seguir una línia recta, amb la qual obtindràs un tall net i perfecte. Així que si fas moltes tasques de fusteria en la qual inclogui fer un tall recte o amb un angle de 45°, aquesta eina ha d'estar en la teva caixa d'eines.

Com fer servir una ingletadora manual?

Tal com sabem, una serra és fàcil de fer servir, llavors, una ingletadora manual també és molt senzilla d'usar, però recomanem seguir una sèrie de passos abans de dur a terme talls, ja que així obtindrem millors resultats i no perillarà el nostre benestar.

Pas 1: Primer de tot, haurem d'ajustar la ingletadora manual a un banc de treball amb un serjant, perquè d'aquesta manera quan estiguem realitzant un tall no es mogui i puguem realitzar un tall net.

Pas 2: Lo essencial quan fas tasques de tall és tenir la seguretat que no et faràs mal, per això hem de posar-nos unes ulleres de protecció i uns guants, per a evitar que no salti o ens clavem trossos de la fusta.

Pas 3: Col·locar la fusta en la ingletadora manual, posar la serra en la ranura de tall desitjat i començar a tallar amb moviments cap endavant i cap endarrere fins a obtenir el tall.