Cable coaxial TV/SAT

Estàs buscant un cable coaxial que et permeti connectar el televisor a la presa d'antena de casa teva? A FESMÉS trobaràs cables coaxials i prolongadors de cables. Fes un cop d'ull i fes-te amb el teu!

Filtrar per:

Filtre

Què és un cable coaxial?

Un cable coaxial és un cable que està recobert per una capa aïllant que li aporta protecció i està format per dos conductors en un mateix eix, d'aquí el seu nom. Aquest cable té la funcionalitat de transportar senyals d'alta freqüència i protegir-les contra interferències electromagnètiques que provenen de fonts externes.

Característiques d'un cable coaxial TV

Els cables coaxials compten amb dos conductors concèntrics, un d'ells anomenat nucli, que s'encarrega de transportar la informació, i l'altre, anomenat malla o trena, serveix com a referència de terra i retorn de corrents. Entre tots dos conductors hi ha una capa interior aïllant que els separa, i a l'exterior, també compten amb una altra capa aïllant que determinarà la qualitat del cable.

Per a què serveix el cable coaxial i quins tipus hi ha?

El cable coaxial és útil sobretot per a la televisió, ja que ens permet connectar-la amb l'antena de la llar. Hi ha diferents tipus en el mercat, però els més utilitzats són els següents:

  1. Cable RG-6, és el cable més comú que s'utilitza en televisions d'alta definició, permetent distàncies llargues sense pèrdua de senyal.
  2. Cable RG-59, és més econòmic, però no s'usa tant, ja que ofereix menys senyal i no envia vídeos en alta definició, però es continuen utilitzant en alguns sistemes de videovigilància.
  3. Cable RG-11, és molt més gruixut i menys flexible, té menys pèrdua de senyal que el RG-6 i s'utilitza en ocasions especials, ja que permet distàncies molt més llargues.

 

En conclusió, el cable més utilitzat per a l'ús domèstic és el cable RG-6.

Compra un allargador de cable coaxial a FESMÉS

Un prolongador de cable coaxial és un cable coaxial que compta amb un connector en cadascun dels seus extrems, un d'ells mascle i un altra femella, i té la funcionalitat de conduir el senyal de televisió des de la presa a la paret fins a un televisor.