Entre els diferents tipus de barbacoes que trobem en el mercat, les barbacoes de gas són una molt bona opció per a poder preparar rostits a casa.

Com funciona una barbacoa gas

Les barbacoes de gas són molt fàcils d'utilitzar, ja que compten amb un botó o encenedor, que ens permet regular la potència. Únicament hem de connectar la nostra bombona de gas o butà a la barbacoa i encendre els cremadors.
En encendre-les, la flama sortirà a partir del cremador i en uns minuts tindràs la barbacoa per a poder cuinar. Al ser una barbacoa tan senzilla i ràpida d'utilitzar és el que fa que sigui una de les barbacoes més comprades per la majoria dels usuaris.


Per què triar una barbacoa de gas

Com hem comentat anteriorment, és una de les barbacoes més fàcils d'encendre i s'escalfen molt ràpidament. Però, a més, té altres avantatges com les que us presentem a continuació:

  • Molt segures d'utilitzar: a diferència d'una altra mena de barbacoes, com les de carbó o llenya, no desprèn espurnes ni partícules enceses que puguin cremar o provocar alguna incidència.
  • Fàcil de netejar: No generen restes de cendres ni altres combustibles com a restes de llenya, ja que no és necessari aquest tipus de productes per al seu ús.
  • Durabilitat: Si tries una barbacoa de gas d'alta qualitat, podràs gaudir d'aquesta durant molt de temps, sempre que realitzis un correcte manteniment.
  • Senzill de transportar: es poden porta gairebé a qualsevol lloc, ja que solen tenir rodes incorporades o no pesen massa.


Quin gas és millor per a barbacoa?

Aquestes barbacoes poden escalfar-se a partir de propà, butà o una combinació de tots dos gasos. Tots dos gasos són derivats del procés de refinament del petroli, però la diferència es troba en el temps de cocció.
Cal tenir en compte el gas butà no serveix per a utilitzar en cas que les temperatures siguin molt baixes o ens trobem en elevades altituds. Per això, és important que tinguem en compte l'espai i entorn on situarem la nostra barbacoa.
En general, les barbacoes solen consumir al voltant de 0,08 kg de gas propà per KW pel que, tenint en compte la capacitat de les bombones, sol durar aproximadament unes 15h.


Com triar una barbacoa de gas?

En cas que t'hagis decidit per comprar una barbacoa de gas, és fonamental que tinguis en compte diferents aspectes, abans d'efectuar la compra.
D'una banda, has de tenir en compte el tipus de disseny que té la barbacoa, perquè es pugui adaptar correctament a l'espai corresponent. Però, també és important que tinguis en compte factors com:

  • Material: a l'hora de triar una barbacoa, és crucial que sempre tinguem en compte el tipus de material amb la qual està feta la carcassa, ja que aquesta ha de ser d'un material durador i resistent que suport correctament les altes temperatures a les quals estarà exposat. Els materials més resistents són els d'acer inoxidable i ferro colat, que a més de ser resistents ens faciliten molt més la neteja.

La safata és un dels materials que es trobés més exposat a la calor, per això, és rellevant que aquest sigui de bona qualitat.

  • Consum energètic: hem de tenir en compte que contra major siguin la potència de cocció, més eficient serà la nostra barbacoa.
  • Nombre de cremadors: per a poder tenir una bona barbacoa, es recomana que aquesta tingui almenys tres cremadors, perquè es cuinin els plats d'una forma més uniforme. Algunes de les graelles ofereixen altres tipus de cremadors complementaris en la zona lateral, la qual cosa permet mantenir la calor dels aliments ja cuinats.
  • Tapa: les millors barbacoes solen incorporar una tapa, que permet repartir la calor dels aliments d'una manera més uniforme. Això, permet també mantenir la calor una vegada ha finalitzat la cocció i contribueix al sabor final dels aliments cuinats.
  • Altres elements: depenent de les nostres necessitats, haurem de tenir en compte altres factors com la capacitat de la nostra barbacoa, la profunditat del forn, l'emmagatzematge i els compartiments que tingui.

 

Si desitgem tenir una barbacoa d'alta gamma, aquestes també porten incorporats alguns elements addicionals com és el cas d'indicadors de temperatura, termòmetres ajustables, llums o prestatges per a emmagatzemar accessoris