Puntes de cargolar

Realitza les tasques de cargolar i descargolar amb les nostres puntes de cargolar! A FESMÉS trobaràs la millor selecció de puntes, claus de got i adaptadors que et facilitaran les teves tasques de bricolatge. Fes un cop d'ull!

Filtrar per:

Tipus de producte
Marca
Filtre

Comprar puntes per cargolar

Descobreix el nostre ampli assortiment en puntes i accessoris per a cargolar, ja sigui per utilitzar amb eines elèctriques o amb eines manuals com els cargoladors. No et quedis sense realitzar cap tipus de treball, ja que posem a la teva disposició des de puntes Phillips, puntes Pozidriv, puntes Torx, puntes per cargols defectuosos, gots SW, portapuntes magnètics i tota mena de jocs combinats que et permetran cargolar o descargolar en qualsevol circumstància.

Què són les puntes cargolat?

Les puntes de cargolat com el seu nom ens indica, són les puntes necessàries per cargolar o descargolar qualsevol mena de cargol que disposi de ranura per a la seva connexió, indistintament del model de punta i cargol, ja que tots els models i mesures estan estandarditzats per tal que realitzar aquesta acció sigui un mer tràmit.

Materials utilitzats en les puntes de cargolat:


Puntes d'acer: és el material més utilitzat avui dia per a la fabricació de puntes, i venen incorporades amb els cargoladors a bateria més comuns, bàsicament s'utilitzen dos aliatges:

Acer crom vanadi: disposa d'una gran resistència a l'oxidació però amb un parell de collament menor que l'acer S2.
Acer S2: ofereix major resistència a la torsió i al trencament, però menor resistència a la corrosió. Cal mantenir les puntes de tant en tant amb un esprai antiòxid.


Puntes de titani
: molt més resistents que les d'acer i també més cares, majorment s'utilitzen en indústries que treballen amb certs tipus d'àcids, ja que aquesta és la seva característica principal, la resistència als agents químics.

Puntes de diamant: recobertes en una capa de pols de diamant, ofereixen gran resistència al desgast i major adherència en produccions en sèrie i usos intensius.

Puntes d'impacte
: puntes habitualment fabricades amb acer S2 i aliatges especials que permeten aplicar un gran parell en treballs que requereixin un ús prolongat i alta resistència als impactes. Solen utilitzar-se en cargoladors pneumàtics, cargoladors d'impacte i cargoladors elèctrics professionals.

Tipus de puntes de cargolat més utilitzades

  1. Puntes ranura recta: la punta més utilitzada avui dia, però que a poc a poc va desapareixent. Els cargols disposen d'una ranura recta que no permet el centrat del cargol i no permet aplicar un gran parell de collament, ja que la punta sol relliscar de la ranura.
  2. Puntes ranura en creu Phillips: un dels cargols més habituals, ja que disposa de dues ranures: una horitzontal i l'altra vertical que es creuen al centre. La punta Phillips si permet el centrat automàtic del cargol, però disposa del mateix problema queles puntes de ranura recta, no permeten aplicar un gran parell de collament amb un cargolador elèctric.
  3. Puntes ranura en creu Pozidriv: disseny basat en el model Phillips, però que incorpora quatre ranures addicionals que ens permet aplicar un parell de collament molt superior sense que rellisqui la punta. Millora l'eficiència i la velocitat en cadenes de muntatge, sèries llargues de cargolat, etc.
  4. Puntes hexagonals Allen: amb sis cares de forma hexagonal al cap del cargol, són d'ús habitual en muntatges industrials i estructures amb peces metàl·liques, però també són cada vegada més habituals trobar-les en tota mena d'acoblaments en mobles i accessoris que pugui muntar o reparar qualsevol usuari.
  5. Puntes estrella Torx: la punta Torx és una evolució de la punta hexagonal Allen, solen ser de diàmetre petit i de longitud curta, ja que s'utilitzen aparells electrònics, petits electrodomèstics, automòbils, etc. en acoblaments que requereixen més precisió, però amb l'avantatge que permet un major parell de collament que els cargols de punta hexagonal o allen.
  6. Puntes de seguretat: puntes d'ús poc habitual que ens permet evitar l'accés o dificultar els desmuntatges no desitjats per usuaris inexperts. Aquí pots trobar puntes de triple ala (120 º), puntes quàdruples a 90 º, puntes forats paral·lels i puntes Torx i Allen antimanipulació.