Crea un hort urbà a casa amb FESMÉS

T'agradaria estar en contacte amb la natura i ser tu mateixa la persona que cultivi les seves fruites i hortalisses? Si és així, estàs al millor lloc!

A FESMÉS volem que gaudeixis de la natura, que tinguis contacte i consciència sobre la cura de l'entorn, i per aquest motiu, posem a la teva disposició la millor selecció d'horts urbans perquè construeixis el teu propi hort i puguis experimentar la sensació que se sent quan ingereixes una cosa que has plantat i cuidat tu mateix. Et sumes a aquesta nova aventura? No t'ho pensis més i posa un hort a casa!

Com construir un hort urbà domèstic?

Si t'estàs plantejant la idea de tenir el teu propi hort a casa, et caldrà saber alguns trucs que et permetran construir-lo de manera reeixida:

  1. En primer lloc, hauràs d'escollir una zona de la llar que li toqui bastant la llum del sol.
  2. Un cop sàpigues el lloc, hauràs d'afegir adobs naturals a la terra que desitgis conrear.
  3. Quan la terra ja tingui l'abonament necessari, hauràs d’ incorporar les llavors que vulguis plantar.
  4. Un cop hagis plantat les llavors, hauràs de regar l'hort urbà cada dia a la tarda o a la nit, evitant regar-lo a plena llum del sol.
  5. Finalment, hauràs de fer un seguiment de l'hort i veure l'evolució fins al moment de recollir el que hagis sembrat.

 

Per què comprar un hort domèstic a casa?

Comptar amb un hort domèstic a l'habitatge és tot un privilegi, ja que no hi ha major satisfacció que la de plantar una llavor, i veure com va creixent a poc a poc, gràcies a la nostra cura, fins a obtenir el resultat desitjat, una fruita ecològica , sense substàncies químiques ni fertilitzants i fabricada a la teva pròpia llar! Sona bé, oi?

Avantatges de construir un hort domèstic 

Si ets un amant de la fruita i verdura, i t'agraden els aliments de qualitat, comptar amb un hort domèstic a la llar és una de les millors decisions que pots prendre, ja que a més de crear productes de primera qualitat, gaudiràs d'un gran ampli ventall d'avantatges, entre les quals destaquem les següents:

  • Potenciar l'autoconsum, ja que a més de la pròpia satisfacció personal de saber que estàs plantant els teus propis aliments, afavoriràs a disminuir el consum massiu de productes d'alimentació.
  • Respectar el medi ambient, perquè en adquirir un hort urbà, estaràs contribuint a la conscienciació de respectar el medi ambient, a més d'estar en contacte amb la natura i aprendre sobre ella.
  • Promoure pràctiques sostenibles, ja que seràs tu mateixa la persona encarregada de tenir cura, mantenir i fer créixer l'hort domèstic.
  • Alimentació saludable, aspecte fonamental a tenir en compte, ja que no és el mateix comprar un producte que no sabem el tipus de conservants que conté, que  plantar una llavor a l'hort i saber exactament com ha estat la cura i creixement natural de la llavor.