Cilindres

Augmenta la seguretat del teu habitatge o oficina amb els bombins i cilindres de seguretat per les portes. Evita intrusos i lladres amb cilindres antilladres.

Filtrar per:

Tipus de producte
Marca
Acabat
Tipus d'embragatge
Longitud (mm)
Mides (mm)
Filtre

Què és un bombí per pany?

Un cilindre de pany és una peça de metall que s'encaixa en el pany i li permet a la persona que ho usa obrir i tancar la porta. La majoria dels cilindres són rodons, però també poden ser quadrats o rectangulars. Alguns barrets forts tenen un botó en el costat que s'usa per a bloquejar la porta, la qual cosa impedeix que algú més entre si no té la clau adequada.

Els bombins aporten seguretat en tota mena de portes i disposen d'una lleva que, en el moment de la inserció de la clau, alliberen els pins per executar el gir i activar el pany.

Components d'un bombí

Un bombí està format pels següents components:

  1. Molls: serveixen per a l'activació dels pitons i la recuperació d'aquesta.
  2. Pitons: és la part que s'adapta al perfil de la clau introduïda, com més pitons disposi, més seguretat oferirà contra al bumping i millor protecció contra els lladres.
  3. Passador antitaladre: com indica el nom, disposa al bombí de gran seguretat i major resistència contra el perforat dels trepants.
  4. Rotor: aquesta peça consenteix l'accés de la clau i transfereix el gir a la lleva per obrir i tancar.
  5. Característiques de seguretat d'un cilindre

Per a l'elecció d'un bombí, segons el grau de seguretat, has de conèixer les propietats d'aquesta.

  • Protecció antibumping: disposa de pitons que no es poden desplaçar per trompades o cops, tampoc permeten el gir de la clau si no és l'original o correcta.
  • Protecció Impressioning: no permet als lladres copiar la clau mitjançant un negatiu o motlle. Consisteix en no permetre l'accés d'una làmina d'alumini que modelen amb lleugers moviments per copiar la forma del cilindre, evitant una còpia a l'instant i que accedeixin a l'habitatge sense deixar rastres.
  • Protecció antitaladre: Incorpora un escut de seguretat d'acer o llautó que protegeix tot el bombí, només queda a la vista el rotor impedint el trepat i l'accés al pany.
  • Protecció antimordassa: barra d'acer disposada en tota la longitud del bombí fort per evitar el trencament i l'extracció.
  • Protecció antirossinyol: distribució de gran complexitat dels pitons i la peça mòbil per evitar l'obertura amb un rossinyol.


Diferències entre un bombí de doble embragatge i un bombí d'embragatge simple

Un bombí amb embragatge simple no et permet obrir la porta si les claus estan posades per la part del darrere de la porta. Per contra, un bombí de doble embragatge, permet obrir la porta encara que tinguis la clau posada i girada per dins.

Qualsevol de les dues opcions és bona, ja que no comprometen la seguretat en cap dels casos. Simplement has de decidir quina opció és la que millor t'encaixa.

Per exemple, a la llar és bastant freqüent tirar la clau una vegada estem dins, llavors és millor un de doble embragatge, ja que permet que qualsevol persona de la família pugui entrar si estàs dormint, o si te'n vas, i t'oblides les claus.

Com escollir un bombí o cilindre de seguretat?

Cal tenir en compte diferents característiques que poden tenir els cilindres per escollir el més adequat. Primer de tot cal fixar-nos en el perfil, que en la majoria de cops és un europerfil, després en la longitud, un aspecte que variarà en segons el gruix de la porta (normalment per portes de fusta acostumen a ser de 15mm, i per portes de metall d'11mm o 13mm). Dins de la longitud tenim la longitud total, la longitud de l'extrem interior fins al centre del caragol i la de longitud des de l'extrem exterior fins al centre del caragol.

Un cop tinguem la mida, i tal com hem explicat més amunt, escollirem entre panys amb embragante simple o embragatge doble. Finalment, i quan ja tinguem seleccionats els que ens poden anar bé segons la mida, cal parar atenció a les característiques que ofereixen que també hem mencionat abans: si disposen de protecció antibumping, protecció impressioning, antitaladre o antirossinyol.

Com més protecció disposis més difícil ho tindran els intrusos per entrar a la teva propietat.

On comprar un bon cilindre per a cerradures?

Quan necessites canviar o reemplaçar un cilindre de pany, has d'assegurar-te de comprar el barret fort adequat per al teu pany. Hi ha molts tipus i estils de barrets forts en el mercat, per la qual cosa és important saber quin tipus de pany tens i quina marca i model de barret fort s'adapta a ella. Si no estàs segur, la millor opció és portar el teu pany a un professional i que ell o ella t'ajudi a seleccionar i comprar el barret fort correcte.