Tornavisos

Necessites una eina que et permeti estrènyer o afluixar cargols? Descobreix l'ampli catàleg de FESMÉS, on trobessis els millors tornavisos, una de les eines més comunes que has de tenir a la teva casa o al taller.

Filtrar per:

Tipus de producte
Marca
Mides (mm)
més... menys
Filtre

Què és un tornavís?

Normalment, en totes les cases o tallers de treball trobem que disposen d'un o diversos tornavisos, ja que aquesta eina manual s'ha convertit en una de les eines més comuns pel fet que permet estrènyer o afluixar cargols en un moment.

Un tornavís està compost per un mànec i per una barra de metall que uneix la punta al mànec, en l'altre extrem de la barra, l'acabat és en punta i diferent depenent de la mena de tornavís que vulguis comprar, ja que cadascun d'ells serveix per a diferents tipus de cargols.

El funcionament d'un tornavís és molt senzill, ja que només consisteix a posar la punta del tornavís damunt del cargol, considerant d'utilitzar el tornavís adequat per a la mena de cargol, i has de girar el tornavís fins a estrènyer o afluixar el cargol.

Per a què serveix un tornavís?

Cargols trobem en molts objectes quotidians o objectes que tenim per casa, ja sigui en mobles, aparells electrònics, entre altres. Per això, sempre és necessari tenir tornavisos de diversos tipus per a poder estrènyer o afluixar un cargol, ja sigui per a canviar les piles a un aparell electrònic o perquè un moble té un cargol fluix i fa que es mogui el moble, entre molts altres problemes que et puguin sorgir i sigui necessari el seu ús.

Tipus de tornavís

  • Tornavís pla: Com el seu nom indica, l'acabat de la punta és de manera plana, sent un dels més comuns, ja que aquesta present en molts cargols.
  • Tornavís d'estrella o Phillips: L'acabat d'aquest tornavís és en forma de creu, sent el més utilitzat del mercat pel fet que els cargols d'estrella són els més usats.
  • Tornavís Pozidriv: Disposa d'una punta acabada en estrella, però té una major precisió que el tornavís d'estrella. S'usa principalment en aplicacions electròniques.
  • Tornavís tipus Allen o hexagonal: El seu acabat en punta és de forma hexagonal.
  • Tornavís Torx: Acabat en forma d'estrella de sis puntes, que té una gran resistència i no sol tenir lliscament.
  • Tornavís de seguretat: Disposen d'un mànec antilliscant que proporciona la seguretat necessària per a per exemple quan l'utilitzes per a usos elèctrics.
  • Tornavís de precisió: Són tornavisos de grandària petita que solen usar-se per a cargols molt petits com poden ser els dels rellotges.
  • Tornavís de carraca: És un tornavís molt útil, ja que és diversos tipus de tornavisos en un, podent intercanviar en un moment la punta segons el cargol que has d'estrènyer o afluixar.