Claus

Necessites unir superfícies o subjectar objectes? Tenim claus en diferents materials per a ajudar-te a fer-ho amb seguretat i facilitat.o *seguridad *y *facilidad.

Filtrar per:

Tipus de producte
Tipus de cabota
Acabat
Diàmetre (Ø mm)
Longitud (mm)
més... menys
Quantitat
més... menys
Filtre

Els claus són el company imprescindible per a qualsevol caixa d'eines, arranjament domèstic, reforma o muntatge. Permeten realitzar una grandiosa varietat d'unions entre materials i superfícies, sobretot en fusta, conglomerats i similars. Es distingeixen pel diàmetre, el material, la mesura i, especialment, el cap.

Per a què serveix un clau

Des del punt de vista de la ferreteria i la fusteria, al clau se'l defineix com un petit objecte metàl·lic (encara que pot ser també d'altres materials), usat per a subjectar dues superfícies i unir-les. Alguns exemples del seu ús és el de fer de clavilla, per a penjar o per a ajuntar.

Es distingeixen pel seu cap, normalment plana i on es colpeja el martell, i una punta esmolada per a clavar-lo en la superfície. Permet mantenir els materials units i la seva aplicació presenta una gran adaptabilitat a multitud de situacions. Solen usar-se molt en el muntatge de prestatges de paret.

Quines parts formen un clau

Com esmentàvem en la definició del clau, poden presentar diferència al cap, el material o la forma. Òbviament, també en el material i acabat, ja sigui com el clau d'acer, clau metàl·lic o variants. Segons la tasca que vulguis desenvolupar, has de tenir en compte:

Cap – Pot ser plana, la més clàssica i amb superfície per a colpejar. També pot ser ampla, per a major capacitat d'agarri. També, estriada ja que facilita el clavat, o fins perduda, que queda dins de la superfície.

Cos – segons la resistència i longitud, trobem diverses opcions quant al cos i gruix del clau. Trobem el clau llis, clàssic, sense relleu i fàcil de clavar. Pot ser també estriat, amb un cos amb forma d'anells i que recorda al caragol, que dificulta que es desclavi. O roscat, donant unions duradores atès que dificulta que es desprengui per cops o friccions.

Punta – l'extrem que es clava en la superfície i provoca la perforació, es considerarà segons la situació en la qual es vagi a trobar el clau. La típica és la de cisell, encara que també pot ser plana per a evitar que la fusta s'esquerdi. O directament esmolada amb quatre arestes, pensada per als materials durs.

Materials dels claus

Com de costum, el material es triarà segons l'entorn en el qual anem a usar el clau. El més convencional i utilitzat, és el clau d'acer polit, encara que podem trobar-ho en diferents materials:

Clau d'acer polit: d'ús domèstic, anticorrosió, efectiu i practico.

Clau d'acer inoxidable: pensat per a resistir en l'exterior, de material molt durador. Són molt utilitzats en els mobles de jardí i terrassa.

Clau d'acer galvanitzat i zincatge: amb ferro i zinc, encara més resistent en exteriors perquè suporta també l'abrasió.

Clau de llautó: especialment usat per la seva estètica decorativa atorgada per l'aliatge de coure.

Aquests són els materials per a claus més usats, encara que hi ha més opcions i variants segons el seu ús. La gran versatilitat dels claus i funció gairebé bàsica, els converteix en un gran aliat en moltes situacions.