Què és un tauler aglomerat?

Un tauler aglomerat és un compost format per cola, resines i encenalls de fusta que, després de ser tractat amb pressió i calor, s'obté un tauler idoni per muntar mobles d'interior de gran qualitat. És una solució econòmica que s'utilitza per a la fabricació de mobles, panells de paret i revestiments.

Característiques dels taulers d'aglomerat

Els taulers d'aglomerat són un dels materials més utilitzats per a la fabricació i els mobles d'interior, i es caracteritzen pels aspectes següents:

  • Estan formats per diferents fustes, principalment les fustes que es consideren toves, així com el pi.
  • És un material molt fàcil de treballar.
  • Són estables i uniformes.
  • No es recomana que entrin en contacte amb la humitat, ja que perdrien estabilitat i qualitat.
  • Poden adaptar-se a qualsevol estil decoratiu.
  • Són resistents i aconsegueixen bons resultats.
  • Són sostenibles, ja que estan formades per fustes reciclades.

Quin tipus de tauler d'aglomerat trobaràs a FESMÉS?

En aquesta secció posem a la teva disposició diferents tipus de taulers d'aglomerat, entre els quals destaquem els següents:

  1. Taulers d'aglomerat estàndard, són aquells taulers que no se'ls ha afegit cap tractament o producte addicional per millorar-ne el disseny i no estan recoberts.
  2. Taulers hidròfugs o antihumitat, són aquells que tenen millor reacció davant de la humitat, encara que els segueix afectant, però en menor quantitat. Per tant, la qualitat no es veu tan afectada si estan exposats a zones humides, comparat amb un altre tipus de taulers que es deterioren amb més rapidesa. Aquests taulers estan fabricats de manera diferent, ja que s'alteren els percentatges de fusta i aglutinant. Es poden utilitzar com a base per a terres o per fabricar mobles que estiguin en ambients humits com cuines o banys.