Què són els protectors auditius?

Els protectors auditius formen part de l'equip de protecció individual (EPI) necessari per a aquells sectors, com és el de la construcció, on es duen a terme tasques que  requereixen una protecció determinada per atenuar el so, ja que sense aquestes proteccions, el soroll seria massa per a les oïdes i pot causar danys greus i, en conseqüència, el treball acabaria sent perillós per a la salut.

Els protectors d'oïdes s'encarreguen exactament d'això, de protegir l'oïda reduint el soroll i obstaculitzant tot el trajecte que va des de la maquinària o font de soroll, fins a la mateixa orella.

Quin tipus de protectors d'oïdes trobaràs?

En aquesta secció posem a la teva disposició els millors protectors auditius que et garantiran una protecció excel·lent mentre facis els teus projectes:

  1. Auriculars de protecció, es recomanen per a altes freqüències de soroll i aporten gran comoditat, ja que es poden posar i treure amb facilitat. No obstant això, quan els acompanyes d'un altre EPI, poden arribar a ser una mica més incòmodes.
  2. Taps protectors, es recomanen per a baixes i mitjanes freqüències de soroll, i són els més adequats per a un ús continuat, és a dir, per mantenir-los durant tota la jornada laboral de forma continuada, ja que costa més de posar i treure.


La importància dels taps orelles

La pèrdua d'audició, és una de les conseqüències més comunes derivades d'estar exposats a constants sorolls durant un temps prologant, i que al cap i a la fi passa factura provocant problemes per a la salut auditiva.

Quan els nivells de soroll diari són o superen els 85 dB, cal comptar amb uns taps per les orelles que protegeixin i s'encarreguin d'atenuar el soroll.

Característiques de les orelleres de protecció

Les orelleres de protecció es caracteritzen per estar formades per un arnès de cap que s'encarrega de subjectar els dos casquets que disminueixen el soroll i  d'aportar la protecció necessària.

Les orelleres compten amb un revestiment interior que s'encarrega d'absorbir el soroll i la seva forma fa que siguin capaces de cobrir completament el pavelló auditiu, quedant ben fixades al cap.

El grau d'eficàcia de l'orellera dependrà de la forma dels casquets, el tipus de coixinet amb què compta i la tensió de l'arnès del cap que quedarà més o menys subjecte. Aquests factors determinaran l'eficàcia de les orelleres i per tant, s'han de tenir en compte a l'hora d'escollir entre un model o un altre.

Tria un dels nostres equips de protecció individual i posa't mans a l'obra amb la màxima seguretat possible!