Què és l'osmosi inversa i com es produeix?

Abans de definir què és l'osmosi inversa, cal saber què és l'osmosi, ja que és un procés que s'encarrega de trobar l'equilibri, amb la finalitat d'aconseguir una concentració de sòlids uniforme.

L'osmosi inversa és una tecnologia de membrana que és útil sobretot per aconseguir aigua pura amb un baix contingut en sals, lliure de virus i contaminants químics.

Es basa principalment en un procés de difusió, a través del qual una membrana semipermeable facilita el pas de gasos dissolts i molècules sense càrrega electroestàtica de baix pes molecular. En funció de l'estat de l'aigua, s'utilitza un tipus de membrana o una altra.

Per purificar a l'aigua, es necessita augmenta la pressió de la banda amb major concentració, la concentració més gran de molècules passa a la de menor concentració, de manera que, es produeix l'efecte contrari a l'osmosi, conegut com a osmosi inversa, un procés amb membranes .

Quins filtres d'aigua necessites tenir a la llar?

Aconsegueix una aigua ben purificada amb els nostres filtres d'aigua i osmosi inversa! A FESMÉS trobaràs la millor varietat de filtres que purificaran l'aigua del teu habitatge. No te'ls perdis!

Per purificar l'aigua, és de vital importància comptar amb els filtres d'aigua necessaris que permetin un correcte filtrat de l'aigua, aconseguint reduir la seva duresa i eliminar els contaminants de l'aigua, millorant el seu sabor per eliminar els compostos clorats.

Entre els diferents filtres, els aparells per purificar l'aigua presents en la majoria d'habitatges, solen utilitzar els següents:

  1. Filtre de sediment, són filtres amb una porositat de 5 a 10 micres que tenen la finalitat de retenir les impureses sòlides que estan presents en l'aigua.
  2. Filtres de carbó activat, s'encarrega de neutralitzar el clor per protegir la membrana.
  3. Membrana d'osmosi inversa, inclou una presa d'aigua d'osmosi i es concentra una sortida que passa per un limitador de flux i, a més, també participa en la pressió, essencial per al procés d'osmosi inversa.

 

Descobreix la importància de netejar un filtre rentadora

Qualsevol rentadora ha d'incloure un filtre que retingui la brutícia, pelusses i altres partícules que puguin embrutir la roba. Però, perquè un filtre de rentadora funcioni correctament, cal que tingui el manteniment adequat, ja que, en cas contrari, deixarà de realitzar la seva funció i els residus que desprèn la roba acabaran obstruint la rentadora.

Realitzar un correcte manteniment del filtre de la rentadora és molt important, ja que funcionarà correctament i obtindràs els següents avantatges:

  1. Allargar la vida útil de la rentadora.
  2. Ajuda que la rentadora realitzi els seus cicles de rentat en el temps corresponent.
  3. Evita que la rentadora es forci mentre treballa.
  4. Assegura que les peces rentades surtin intactes, sense males olors.
  5. T'oblidaràs de les fibres i pelusses a la roba després de rentar-les.