Protecció de cap

Assegura't de comptar amb la protecció adequada per a realitzar treballs de construcció i bricolatge! A Fesmés trobaràs la millor selecció de cascos d'obra i cascos de seguretat en diferents mides i a preus increïbles. No te'ls perdis!

Filtrar per:

Filtre

Què és un casc d'obra?

Els cascos d'obra, com el seu propi nom indica, són cascos que s'utilitzen a l'obra amb la finalitat de cobrir el cap, aportant la màxima protecció possible, amb la finalitat d'evitar qualsevol tipus d'accident, així com de patir ferides o lesions per impacte d'objectes que puguin caure enmig d'una obra i sobre del personal que estigui treballant.

Quines característiques té un casc de seguretat?

Qualsevol casc de seguretat ha de garantir protecció a l'usuari que se’l col·loqui, ja que els cascos estan fabricats per protegir davant qualsevol risc pel qual pot està sotmès un treballador, sobretot per a aquells que treballen en el sector de la construcció.

Els cascos de seguretat han d'estar regulats, i, per tant, han de passar per una sèrie de controls. En funció del tipus de casc de seguretat, ha de complir amb una normativa o una altra, en el cas dels cascos de seguretat per a obra, han de comptar amb les següents característiques perquè siguin aptes per al seu ús:

  • Han d'estar marcats amb un segell CE que controla la qualitat d'aquest.
  • En funció de l'ús que se li vagi a donar, ha de fer amb una normativa específica EN 397 que ha d'aparèixer a l'etiqueta del casc.
  • El disseny de casc de seguretat ha de permetre que la pressió que pugui recaure sobre el cap es distribueixi i quedi limitada.
  • Compten amb una forma arrodonida que provoca que els objectes que impactin sobre de casc, no quedin sobre el cap i llisquin.

 

De quines parts està format un nucli obra?

Tots els cascos destinats a aportar protecció en obres i construccions, han d'estar compostos per les següents parts.

  1. Casquet que s'adapti a la forma i mesura del crani.
  2. Visera per aportar protecció frontal.
  3. Han de contenir una ala que ofereixi també protecció posterior.
  4. Ha d'estar format per un arnès que serveix per ajustar el casc al capdavant, assegurant-te que quedi ben ajustat i a la mida adequada.
  5. Bandes tant del cap com del clatell, elements molt importants per aconseguir una fixació i subjecció ajustada a cada mida de crani.