Què és un aspersor?

Un aspersor és un element que serveix per regar àmplies zones de jardí, usualment utilitzat per extenses zones de gespa. El seu mecanisme és molt senzill, ja que va expulsant un raig d'aigua giratori, generat per la pressió de l'aigua, que permet regar espais amplis.

Per què comprar aspersors de reg a FESMÉS?

Els aspersors de reg són una de les millors opcions que pots escollir per regar la gespa del teu jardí de forma còmoda, senzilla i eficaç, ja que et permeten aconseguir i mantenir el jardí en perfecte estat, sense preocupacions ni esforços.

Per tant, si ets d'aquelles persones afortunades que compta amb un ampli jardí i busques mantenir-lo en bon estat, sense que això impliqui haver de dedicar hores i hores de temps, treball i esforç, t'encantaran els nostres aspersors de reg.

Quin tipus d'aspersors hi ha?

Abans de dir quin aspersor adquirir per al teu jardí, hauràs de tenir coneixement dels tipus d'aspersors que hi ha al mercat, per escollir el que millor s'adapti a les teves necessitats. Entre els diferents tipus, podem classificar-los segons el tipus de gir, de la següent manera:

  1. Aspersors de turbina, són aspersors que compten amb un sistema d'engranatge intern, és a dir, amb una turbina, que s'encarrega de fer el gir. A més, es caracteritzen per ser molt silenciosos i requerir menys manteniment.
  2. Aspersors d'impacte, són aspersors que giren a través de l'impacte que provoca el raig d'aigua, aconseguint així que el cos de l'aspersor giri. Aquest tipus d'aspersors necessiten menys pressió i, a més, arriben a més metres, admetent aigües més brutes, però requereixen un major manteniment.

 

Quins aspersor de reg escollir?

En funció de les dimensions del teu jardí, hauràs d'escollir un tipus d'aspersor o un altre, ja que si ens centrem en l'abast de reg, podem diferenciar els següents aspersors:

  • Aspersors de curt abast, són ideals per a aquells jardins de reduïdes dimensions que requereixen un abast màxim de 7 metres.
  • Aspersors de mig abast, són la millor opció per a jardins de mida estàndard, que no es consideren ni molt grans ni massa petits, ja que l'abast màxim que tenen aquest tipus d'aspersors és de 12 metres.
  • Aspersors d'alt abast, són ideals per regar grans dimensions de gespa, perquè tenen un abast màxim de 18 metres.


En conclusió, podem afirmar que en funció de les dimensions del teu jardí i les necessitats que requereixi, hauràs d'escollir un aspersor amb més o menys abast, amb la finalitat de millorar el manteniment i aspecte de jardí del teu habitatge.