Què són les aixetes de jardí?

Les aixetes de jardí es consideren un dels elements més importants que tot habitatge amb jardí hauria d'incorporar, ja que són el millor aliat per a regar les plantes, cuidar la gespa i netejar l'exterior de la llar, entre d'altres funcionalitats.

Per què comprar una aixeta jardí per a exterior?

Viure en una casa amb jardí o terreny a l'exterior és tota una sort, ja que et permet la possibilitat de gaudir de l'aire lliure i desconnectar de l'estrès i la rutina diària, podent decorar el jardí al teu gust, omplint-lo de flors, plantes i fins i tot preparant-te la teva pròpia zona de chill out.

Comptar amb un jardí a la llar també té la seva part no tan positiva, ja que comporta una sèrie de desavantatges, i és que el fet de tenir un jardí, implica invertir una sèrie de temps a la cura i manteniment de les plantes. De manera que, si vols mantenir el jardí amb bon aspecte i ple de flors, t'encantaran les nostres aixetes de jardí, que t'ajudaran i facilitar a regar totes les teves flors i hortalisses.

Quin tipus d'aixetes per a jardí t'oferim?

En aquesta secció trobaràs diferents tipus d'aixetes, entre els quals diferenciem els següents:

Aixetes de jardí antigelades, són aixetes ideals per col·locar al jardí i despreocupar-te de les baixes temperatures, ja que estan fabricades per suportar temperatures extremes, evitant les gelades.

Aixetes de jardí doble sortida, és una de les millors opcions, ja que, en comptar amb dues sortides, pots instal·lar un programador de reg en una d'elles i en l'altra sortida, col·locar una mànega.

Com instal·lar una aixeta al jardí?

Per instal·lar una aixeta al jardí, necessites dur a terme el mateix procediment com si instal·lessis una vàlvula, ja que, abans de res, caldrà que t'asseguris que arriba el cabal suficient i la pressió necessària perquè l'aixeta funcioni adequadament.

La ubicació és un factor important, ja que s'aconsella ubicar l'aixeta a una distància mínima de 50 cm del terra,  perquè d'aquesta manera, s'evita en risc de patir gelades.

Un altre aspecte a tenir en compte és la normativa CTE HS4, ja que és el codi tècnic de l'edificació sobre els cabals d'aigua que han de tenir les aixetes. Per una aixeta que es trobi aïllada, el cabal mínim haurà de ser de 0,15 dm3 / s i no superar els 500kPa de pressió.