Cables elèctrics

Descobreix la millor varietat de cables i mànegues elèctriques que et permetran transportar electricitat a tot tipus d'aparells elèctrics! A Fesmés gaudiràs de la millor relació qualitat preu, fes un cop d'ull!

Què són els cables elèctrics i mànegues elèctriques?

Els cables elèctrics són conductors recoberts d'un material protector que s'utilitza per traslladar energia elèctrica, és a dir, té la funció de transportar l'electricitat.

Les mànegues elèctriques són un tipus de mànegues que contenen fils conductors i estan recobertes de material aïllant i protecció exterior. Tenen la capacitat d'alimentar, és a dir, de transportar electricitat a tota mena de quadres elèctrics, maquinària, il·luminació, etc.

Composició dels cables

Els cables elèctrics estan compostos pels següents elements:

  1. Conductor elèctric, està format per un o més fils i s'encarrega de transportar l'electricitat. Aquests fils estan fabricats en alumini o coure.
  2. Aïllament, és la part del cable que recobreix el conductor, amb la finalitat de retenir el corrent elèctric i que aquesta no s'escapi del cable, assegurant així el seu correcte trasllat de principi a fi.
  3. Capa de farciment, està situada entre l'aïllament i el conductor i aporta un aspecte de caràcter estètic, ja que s'encarrega de donar una forma arrodonida.
  4. Coberta, és el material protector del cable, amb la finalitat que no es faci malbé si està a la intempèrie.

 

Tipus de cables elèctrics i aplicacions

En aquesta secció trobaràs diferents tipus de cables elèctrics, en diferents formes, mides i usos. Si ens centrem segons el tipus d'aplicació, destaquem els següents cables:

  1. Cable àudio, és un tipus de cable que s'utilitza en altaveus i per alimentar circuits d'interconnexió d'equips domèstics d'àudios.
  2. Cable antena satèl·lit, com el seu propi nom indica, són cables que permeten les connexions d'antena, senyal analògic i digital SAT
  3. Cable mànega, és un tipus de cable molt versàtil, ja que s'utilitza per a electrodomèstics, il·luminació, cablejats i bricolatge.
  4. Cable unipolar, ideal per endolls i il·luminació.
  5. Cable telefònic, com el seu propi nom indica, s'utilitza per a instal·lacions telefòniques.