Què són els perns?

Els perns per a portes són una espècie de frontisses que s'usen per a assegurar les portes. Es col·loquen en la part superior i inferior de la porta i es tanquen amb un forrellat. Els perns són molt comuns a les cases i edificis, ja que proporcionen una forma segura i eficaç de mantenir les portes tancades.

Els perns poden ser de diferents materials, com a metall o plàstic, i la seva grandària varia segons la grandària de la porta.

Comprar perns per a portes

Comprar perns per a portes pot ser una tasca difícil, especialment si no se sap què buscar. Hi ha molts diferents tipus i grandàries de perns disponibles, per la qual cosa triar l'adequat pot ser aclaparador. Aquí hi ha algunes coses a considerar quan es compren perns per a portes:

- Quin tipus de porta estàs tractant d'assegurar? Els perns venen en una varietat de formes i grandàries, per la qual cosa és important assegurar-se d'obtenir el tipus adequat per a la porta en qüestió.

- Quant espai hi ha entre la porta i el marc? Això és important saber perquè necessitaràs un pern que sigui prou llarg com per a travessar tots dos espais.

- Quins materials estan fets els perns? Hi ha una gran varietat de materials disponibles, des de plàstic fins a metall.

Si necessites muntar perns per a portes o substituir els perns actuals per uns de nous, posem a la teva disposició una àmplia gamma de models, mides i acabats d'allò més utilitzats a la llar.

Quin pern per a porta és el més utilitzat?

En el 95% dels casos, els perns en forma d'H van muntats en les portes de pas de la llar, encara que és possible que els hagis vist en portes d'armaris i altres tipus de mobles.

Les mesures dels perns més habituals en portes de pas són els de 100 mm i 95 mm. Els perns inferiors a aquestes mesures, són els utilitzats en altres formats de portes com els descrits anteriorment.

Què he de saber per muntar els perns?

Els perns per a portes estan disponibles en ferro, acer, acer inoxidable i llautó. Els acabats disponibles són gairebé infinits, des de llautó, cromats, niquelats, etc. en acabats brillants, setinats, mats, polits, etc.

Has de tenir present que els perns per a portes estan disponibles amb els cantells rectes o els cants arrodonits, a més, hi ha diferents tipus de rematades a escollir, finals xatos, finals plànols, finals arrodonits, etc.

Finalment, has de saber la mà d'obertura del pern: esquerra o dreta, sempre has de mirar des de l'exterior cap a l'estada que s'accedirà. Exemple: si els perns queden a la dreta, aquests perns seran mà dreta.

Quines eines necessito per muntar els perns per a portes?

En el cas que siguin portes noves per mecanitzar, necessitaràs una fresa de 14 per als perns de 95 i 100, i de 12 si els perns són de 80 mm.

Si el que vols és reemplaçar uns perns antics per uns de nous, simplement necessitaràs un tornavís per desmuntar els vells i muntar els nous. Coneixent la longitud del pern, no et caldrà res més.