Tens eines de jardí, maquinària de cura de la gespa o bicicletes? Vols tenir un espai addicional a l'aire lliure on poder fer exercici, treballar en projectes de bricolatge o simplement relaxar-te? Vius en una àrea on el clima és extrem i necessites protegir les plantes més sensibles?

Si has respost amb un sí en una de les preguntes anteriors, necessites una caseta de jardí a la teva propietat.

Les casetes de jardí són una excel·lent inversió per a una llar amb jardí o pati. Són estructures que proporcionen una àmplia varietat de beneficis pràctics i estètics. En aquest blog, explicarem algunes de les raons per les quals hauríeu d'adquirir una caseta de jardí.

Les funcionalitats de la caseta de jardí 

Les casetes de jardí són un tipus de moble d'emmagatzematge exterior molt funcional i estan disponibles en una varietat de materials, mides, estils i dissenys. Així que, abans d'escollir el tipus de caseta de jardí que col·locaràs al teu pati o jardí, pensa en l'ús que li donaràs.

  • Casetes emmagatzematge exterior. La majoria de persones utilitzen les casetes de jardí com un lloc per emmagatzemar eines, maquinària, bicicletes, etc.

  • Casetes tallers per a projectes de bricolatge, fusteria, pintura o altres activitats que requereixen espai i privadesa.
  • Casetes per a zona de recreació. Es pot convertir en un lloc ideal per relaxar-se, llegir, escoltar música o meditar. La decoració amb mobles i elements decoratius ajudaran a crear ambients acollidors. A més, podeu condicionar l'espai amb mates i coixins per organitzar nits divertides durant l'hivern.

  • Espai per a hostes. Hi ha casetes que inclouen característiques com finestres, portes, calefacció i il·luminació, que permeten crear espais còmodes i acollidors per allotjar familiars, hostes o visitants.
  • Casetes hivernacles. Una caseta de jardí ofereix protecció contra el clima, els insectes i altres factors que poden fer malbé les plantes. Les casetes de jardí hivernacle seran especialment útils per a plantes que són sensibles a les gelades o que necessiten ambients controlats pel seu creixement.

L'espai disponible per instal·lar una caseta de jardí

Abans de fer-te amb la caseta de jardí dels teus somnis, hauràs de mesurar l'espai disponible del teu pati o jardí per poder determinar la mida màxima de la caseta que vulguis instal·lar. Important! La caseta de jardí ha de tenir un espai suficient al voltant per permetre la ventilació i el manteniment adequat. A més d'un fàcil accés.

Els metres quadrats de diferents casetes de jardí més comuns:

  1. Casetes de jardí petites. D'entre 1 i 4 metres quadrats, ideal per emmagatzemar eines de jardineria.
  2. Casetes de jardí mitjanes. D'entre 5 i 10 metres quadrats, adequats per emmagatzemar equips de jardineria com a talladors de gespa o emmagatzematge d'articles de temporada.
  3. Casetes de jardí grans. D'entre 10 i 20 metres quadrats, adequats per crear espais d'entreteniment o tallers de bricolatge.
  4. Casetes de jardí extragrans. Superfície de més de 20 metres quadrats, utilitzades per a una gran varietat de propòsits, des d'emmagatzematge fins a espais habitables addicionals.

Quins materiales hi ha per escollir una caseta de jardí?

Escollir el material d'una caseta de jardí dependrà de factors com ara el clima, el pressupost, l'ús o l'estètica. És important considerar els avantatges i els desavantatges de cada material.

Casetes de jardí de resina

Les casetes de resina són fàcils de muntar i són resistents a la intempèrie i als raigs UV. La resina és un material lleuger i fàcil de netejar, encara que no requereix manteniment i no s'oxiden ni es corroeixen. A més, tampoc no requereixen pintura ni tractament especial.

Si bé les casetes de jardí de resina són duradores, no són tan resistents com les casetes de metall o fusta, així que poden fer-se malbé més fàcilment si se'ls dona un ús rude.

Les casetes de jardí de resina són adequades per emmagatzemar eines de jardineria, però no són la millor opció per crear espais habitables o emmagatzemar articles de pes molt pesat.

CASETeS DE JARDÍ DE RESINA

Casetes de jardí de fusta

La fusta s'integra a la perfecció amb l'entorn natural d'un jardí. És un material càlid i acollidor que combina amb plantes i arbres. A més, les casetes de jardí de fusta tenen grans propietats aïllants que suporten les condicions climàtiques adverses.

Tot i això, també és important tenir en compte que les casetes de fusta requereixen manteniment regular per a la seva durabilitat i aparença. La fusta ha de ser tractada i segellada regularment per evitar la putrefacció, la descomposició i l'atac d'insectes.

Al catàleg FESMÉS de casetes de jardí de fusta podràs diferenciar entre fusta natural o fusta tractada. Les casetes de jardí de fusta natural ofereixen un aspecte més orgànic i atractiu, i són ideals si vols mantenir un estil rústic a l'ambient del teu jardí. A més, la fusta natural és més ecològica, encara que poden ser més susceptibles a la humitat, floridura i podriment, aspectes que poden afectar la vida útil de la caseta de fusta natural.

Pel que fa a la caseta de jardí de fusta tractada són més resistents a la humitat, insectes i fongs. Per altra banda, la fusta tractada pot contenir productes químics.

CASETES DE JARDÍ DE FUSTA

Casetes metàl·liques de jardí

Les casetes de jardí de metall destaquen per la durabilitat i la resistència, ja que estan fabricades amb materials resistents a la intempèrie com l'acer galvanitzat. A més, requereixen poc manteniment, no són inflamables i són menys propenses a ser atacades per plagues. No necessiten ser pintades o tractades per resistir la corrosió.

Tot i això, les casetes metàl·liques de jardí poden escalfar-se molt durant l'estiu i refredar-se molt ràpid durant l'hivern, fet que fa que el seu interior sigui incòmode per treballar. Així que, es recomana utilitzar les casetes metàl·liques de jardí com a espai d'emmagatzematge.

Les casetes metàl·liques de jardí poden ser molt sorolloses, ja que el metall pot ressonar i amplificar el so. Finalment, les casetes de metall presenten un disseny menys estètic i poden ser difícils d'encaixar en un jardí o un pati.

CASETES DE JARDÍ METÀL·LIQUES

Les claus per triar la millor caseta de jardí

Un cop triat el material i la mida, hi ha alguns aspectes clau per acabar de donar per acabada la recerca de la teva caseta de jardí de somni.

  • Amb sòl o sense. Si planeges utilitzar la caseta per emmagatzemar eines i equips, tenir terra proporcionarà protecció addicional contra la humitat i la brutícia. A més, serà menys probable que les plagues d'insectes i rosegadors entrin i facin malbé pertinences. D'altra banda, si planeges usar la caseta de jardí com un espai lliure per a activitats o barbacoa, no tenir terra ajudarà a una ventilació més gran. O bé, si ja tens un terra al jardí, és possible que prefereixis una caseta de jardí sense terres per estalviar en costos.
  • Amb cobert o sense.L'elecció entre una caseta de jardí amb cobert o sense, dependrà de les teves necessitats d'emmagatzematge, funcionalitat i preferències estètiques. Un cobert pot ser útil si planeges fer servir la caseta de jardí per a barbacoes o menjars familiars. A més, si necessites espai addicional per emmagatzemar eines de jardí, maquinària de gespa o mobles de jardí.
  • Amb finestra o sense. La decisió si heu d'incloure una finestra a la caseta de jardí, dependrà de la seguretat, ja que pot ser un punt d'entrada per als lladres. Tenir una finestra proporciona ventilació i redueix la sensació de color, així com ajuda a reduir la humitat i l'olor a la caseta de jardí. Però si planeges emmagatzemar objectes valuosos o eines de jardí, opta per una caseta sense finestres o amb finestres petites que no siguin accessibles des de l'exterior.
  • La teulada. A FESMÉS trobem tres tipus principals de cobertes inclinades: cobertes inclinades a una aigua, cobertes inclinades a dues aigües i cobertes planes. La coberta inclinada a una aigua és una estructura amb un sol pendent que s'inclina des d'un punt alt fins a un punt baix. Serà una bona opció si, per la seva ubicació, es vol que l'aigua es dirigeixi cap a un costat en particular. Una coberta inclinada a dues aigües compta amb dues arracades inclinades que es troben en un punt central, és ideal per a àrees on la precipitació és més intensa. Finalment, una coberta plana serà l'opció més minimalista i moderna. És important tenir en compte que l'elecció del disseny de la coberta dependrà de diversos factors: clima local, funcionalitat, pressupost i estètica.

Com es munten les casetes de jardí?

Abans de muntar la caseta de jardí, cal preparar l'àrea on s'ubicarà. Independentment del material de la caseta de jardí, totes han de ser muntades sobre una superfície plana i anivellada, lliure d'obstacles i alineada amb l'espai que ocuparà la caseta.

  • Les casetes de jardí de fusta es munten per assemblatge dels taulers o lamel·les.
  • Les casetes de jardí de metall es munten amb l'ajuda de perfils i cargols per unir els panells metàl·lics.
  • Les casetes de jardí de resina venen amb un kit de fixació i són les més senzilles de muntar, ja que les seves lamel·les estan preensamblades amb sistemes de clic i no requereixen cargols.

Les casetes de jardí són una inversió ideal per a aquells que busquen afegir espai addicional. Aquestes estructures tan versàtils es poden utilitzar per a quantitat de coses, estan disponibles en una varietat de mides i materials i són accessibles per a totes les butxaques.

Comparteix aquesta publicació