Com encendre una barbacoa de carbó

Com encendre una barbacoa de carbó

Jardí i Terrassa

Tot el que cal tenir en compte perquè puguis preparar una barbacoa de carbó, començant per com encendre una barbacoa de carbó.

Si t'agrada cuinar amb amics mentre es cou una bona graellada, has de tenir una barbacoa a casa. Sempre tindràs l'excusa perfecta per organitzar reunions!

És per això que, en aquest article, compartirem amb tu tot el que cal tenir en compte perquè puguis preparar una barbacoa de carbó, començant per com encendre una barbacoa de carbó.

Per què escollir una barbacoa de carbó?

Al mercat trobaràs disponibles barbacoes de carbó i barbacoes de gas, però, saps realment quins són els avantatges de fer servir una barbacoa de carbó? Aquestes són les més tradicionals i comporten un autèntic ritual. Així que, prepara un bon aperitiu mentre s'encenen les brases!

  • El sabor fumat i la seva característica aroma. Sens dubte, aquesta és l'estrella dels avantatges de fer servir una barbacoa de carbó. Tant el peix, la carn o tota mena de verdures obtenen un sabor diferent del que estem acostumats al nostre dia a dia. A més, un altre segell distintiu del menjar amb carbó és el gust de carbó cruixent que pot afegir aquesta profunditat als aliments.
  • Varietat de mides. Per sort, per tenir una barbacoa de carbó no et caldrà gaire espai. Hi ha una gran varietat de mides de barbacoes, models portàtils i fins i tot graelles que es poden col·locar al centre d'una taula.
  • Alimentació de combustible barat i d'encesa senzilla. El carbó és un combustible sòlid que arriba a temperatures de fins a 500 ºC, oferint una major durabilitat. A més, el combustible és més econòmic que el gas.
  • Manteniment de la neteja molt fàcil.

PRODUCTES PER A BARBACOA

Preparació prèvia: Eines i materials per encendre una barbacoa de carbó

Eines per encendre una barbacoa de carbó

Per a encendre una barbacoa de carbó, necessitaràs materials i eines adequades. Aquí tens una llista de tot el necessari que també podràs trobar a la nostra botiga FesMés.

  • Barbacoa de carbó
  • Carbó vegetal
  • Encenedor de carbó o fòsfor
  • Iniciador de xemeneia de carbó
  • Paper de diari o pastilles d'encesa
  • Pinces per manipular el carbó calent i la graella
  • Guants resistents a la calor
  • Raspall per a graella
  • Espàtules i tenalles

ACCESsORIS BARBACOeS

Amb aquests materials i eines a mà, estaràs més que llest per encendre la teva barbacoa de carbó i gaudir d'un deliciós menjar a l'aire lliure. Recordeu sempre seguir les mesures de seguretat adequades en manejar el foc i el carbó calent.

Preparació de l'àrea: Seguretat abans que res en encendre una barbacoa de carbó

Abans de posar-te a encendre les brases de la barbacoa de carbó, és important preparar l'àrea i adoptar unes mesures de seguretat recomanades:

  • Tenir una superfície plana i anivellada, lluny de qualsevol estructura inflamable com arbres o materials combustibles.
  • Tenir una font d'aigua propera a la barbacoa.
  • Assegurar una bona ventilació per evitar l'acumulació de fums i gasos perillosos.
  • Mantenir una distància de seguretat als nens i les mascotes
  • Protegir-se de la calor usant guants resistents a la calor i pinces llargues per manipular la calor.
  • Realitzar una supervisió constant a la barbacoa, mai deixar-la desatesa mentre estigui encesa.

Seguint aquests consells de seguretat, ara explicarem com encendre una barbacoa de carbó perquè puguis gaudir d'una experiència de barbacoa plaent i sense problemes.

Com encendre una barbacoa de carbó pas a pas

1. Prepara el carbó de la barbacoa amb l'ajuda d'un cub encenedor de metall. A la part inferior col·loca una bona quantitat de paper de diari, mentre que a la part superior hi poses carbó. Si no tens un iniciador de xemeneia, pots apilar el carbó en forma de piràmide a la graella i col·locar el paper de diari a sota.

2. Encén el paper de diari o les pastilles d'encesa a l'iniciador de xemeneia o sota el munt de carbó. Deixa que el foc prengui i comenci a escalfar el carbó. Això pot trigar entre 10-15 minuts.

3. Espera que el carbó estigui llest. Sabràs que el carbó està llest quan estigui cobert d'una capa fina de cendra grisa i hagi assolit una temperatura alta.

Com encendre una barbacoa de carbó

4. Distribueix el carbó. Aboca acuradament el carbó calent a la graella quan estigui llest. Fes servir pinces per a carbó per distribuir uniformement el carbó calent a la graella. Si vols, pots col·locar carbó a un costat per crear zones de calor directa i indirecta. Es recomana col·locar-se els guants.

Encendre una barbacoa de carbó

5. Col·loca la graella sobre el carbó calent. Deixa que s'escalfi durant uns minuts abans de començar a cuinar.

6. Mantenir les brases. Per mantenir les brases, aviva el foc dels carbons amb l'ajuda d'un ventilador, ventall o assecador, tractant de no generar guspires que et puguin cremar.

Consells addicionals i trucs d'experts per encendre una barbacoa de carbó

A continuació us donem alguns consells addicionals i trucs d'experts per encendre una barbacoa de carbó i millorar l'experiència culinària:

Mantenint el foc i afegint més carbó:

  1. Zones de calor. Crea diferents zones de calor a la graella. Col·loca més carbó a una banda per obtenir una zona de calor directa i menys carbó a l'altra banda per a una zona de calor indirecta. Això et permetrà cuinar aliments a diferents temperatures segons calgui.
  2. Carbó preescalfat. Abans d'afegir més carbó a la graella, escalfa'l prèviament en un iniciador de xemeneia. Això accelerarà el procés d'encesa i reduirà el temps que triga a assolir la temperatura desitjada.
  3. Mètode de l'anell. En lloc d'apilar el carbó al centre de la graella, distribueix-lo al voltant de la vora exterior, deixant un espai al centre. Això permet una millor circulació de l'aire i una calor més uniforme.

Afegir aroma a les brases:

Consells per encendre barbacoa de carbó

  1. Estelles de fusta. Per afegir sabors fumats als aliments utilitza estelles de fusta remullades en aigua. Experimenta amb diferents tipus de fusta, com noguera, mesqui o cirerer.
  2. Herbes fresques. Col·loca branquetes d'herbes fresques directament sobre el carbó calent. Herbes com romaní, farigola, sàlvia o alfàbrega amb excel·lents opcions.
  3. Peles de cítrics. Afegeix closca de llimona, taronja o llima al carbó calent per infondre els aliments amb un sabor cítric fresc i aromàtic.
  4. Marinats i adobs. Marinar els teus aliments abans de col·locar-los a la graella per afegir profunditat de sabor i aroma

4 solucions a problemes comuns en encendre una barbacoa de carbó

Problema 1: Dificultat per encendre el carbó

  • Solució: Assegura't que el carbó estigui sec i no endurit. Utilitza un iniciador de xemeneia de carbó, paper de diari arrugat o pastilles d'encesa per ajudar a iniciar el foc. És important donar-li prou temps al carbó perquè s'encengui completament abans d'abocar-lo a la graella. De vegades has d'esperar fins a 40 minuts.

Problema 2: Carbó que s'apaga durant la cocció

  • Solució: Això pot passar si no s'ha col·locat prou carbó a l'inici o si el flux d'aire a través de la graella està obstruït. Afegeix més carbó i ajusta les obertures de ventilació per augmentar el flux d'aire i mantenir el foc encès.

Problema 3: Fum excessiu

  • Solució: Pots posar una safata amb aigua sota la graella per ajudar a reduir el fum. Evita que el greix dels aliments degoti directament sobre el carbó, ja que això pot causar flames i generar més fum. És important utilitzar carbó vegetal de qualitat i evitar el carbó autoencès.

Problema 4: Trucades sobtades

  • Solució: Les flamarades poden passar quan el greix dels aliments degota al carbó calent. Per evitar això, utilitza talls magres de carn i col·loca una safata per capturar el greix. També pots moure els aliments a una zona de la graella amb menys calor directa.

Comparteix aquesta publicació