La gespa artificial: Consells de neteja i manteniment

La gespa artificial: Consells de neteja i manteniment

Jardí i Terrassa

La gespa artificial no requereix un gran manteniment, és una opció econòmica, i la seva instal·lació la podràs fer tu mateix.

El principal avantatge de la gespa artificial és que no requereix un gran manteniment, és una alternativa econòmica, duradora i la seva instal·lació la podràs fer tu mateix. Tot i això, és important tenir en compte els consells de neteja i recomanacions de manteniment que t’expliquem en aquest article.

La gespa artificial la pots col·locar durant tot l’any, però et recomanem que la instal·lis abans de la primavera. Així, quan arribi ja estarà ben assentada i podràs realitzar-hi tot tipus d’activitats a l’aire lliure fins que torni el fred

 

Crea ambients frescos i naturals, en les zones exteriors de la teva llar, tals com, jardins, piscines, terrasses o àtics. L’àmplia gamma de mides, et permet instal·lar-la en qualsevol extensió de terreny, per gran o petit que sigui. 

La trepitjada de la gespa artificial és molt confortable i còmoda. A partir d’ara, tots els racons on l’hagis col·locat seran predilectes per a celebrar les festes i esdeveniments amb la família i amics a l’exterior.

Consells de neteja generals de gespa artificial

PAS 1: Raspallar-la de manera habitual
 
  • Fes-ho amb un rasclet de pues dures en tota la superfície de gespa artificial i sempre en el sentit oposat del creixement de les fibres. D’aquesta manera, podràs eliminar tota la pols i resta de brutícia que es va acumulant al llarg del temps. Et recomanem que aquesta acció la repeteixis almenys 1 vegada per setmana.
 
PAS 2: Regar periòdicament
 
  •  Tot i ser gespa artificial, l’aigua ajudarà a mantenir-la neta, conservar més temps els seus colors i la seva lluminositat. Aquest pas és interessant realitzar-lo més freqüentment durant els mesos d’estiu, ja que la gespa estarà més fresca i ajudarà a disminuir la temperatura aportant més confort.
 
PAS 3: Eliminar possibles taques ocasionades
 
  • Aquest serà un dels factors que hauràs de tenir més en compte. Les restes de menjar o begudes, s’han d’eliminar de manera instantània, i la millor opció és l’aigua a pressió a través d’una mànega.
 
  • Si la taca es produeix per substàncies més difícils de treure, utilitza aigua i sabó especialitzat. En un cas molt extrem, el lleixiu diluït de 3% en aigua, serà l’opció més òptima.
 
  • Per últim, si cau un xiclet al damunt la teva gespa artificial, la millor manera per a eliminar-lo és aplicant gel. Apunta’t aquest consell, perquè encara que no ho creguis, és possible que passi més d’una vegada!

Recomanacions de manteniment per a gespa artificial

  • Perquè la zona on has col·locat gespa artificial duri el màxim de temps, intenta que el nombre d’objectes pesants que hi poses al damunt sigui el mínim possible. Sense deixar mai de banda la teva comoditat. En serien exemples el mobiliari de jardí, les barbacoes o els vehicles.
 
  • Una manera per evitar el deteriorament que poden ocasionar aquests elements, és no arrossegant-los per la gespa, i així evitar possibles arrencaments dels filaments. I per altra banda, guardar-los sota cobert durant les èpoques de l’any o períodes en què no els utilitzaràs amb freqüència com l’hivern o la tardor.
 
  • Si tens molt clar, que la barbacoa serà un element inamovible al teu jardí, et recomanem col·locar gespa artificial amb tractament anti raigs UV i amb test de resistència al foc. D’aquesta manera, t’aportarà tranquil·litat si en algun moment, hi cauen brases o espurnes.
 
  • Finalment, és molt important que només utilitzis productes específics per a la neteja i cura de la gespa artificial. A FESMÉS Bricolatge, som especialistes en articles de jardineria, t’oferim tot el que necessites per realitzar un bon manteniment.

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa