Com pintar una façana?

Com pintar una façana?

Pintures
Pintar una façana és tota una aventura i per fer-ho correctament cal saber quins passos s'han de seguir. A continuació t'expliquem pas per pas perquè puguis lluir la façana com mai. Apunta't a aquesta nova aventura!

Què necessitaré?

Materials: Pintura plàstica de façanes.
Eines: Cubeta, reixeta per escórrer, corró, brotxa, espàtula, guants, mànega o netejadora d'aigua a pressió, raspall, paper de vidre, escala, cinta de pintor, diluent de pintura o aiguarràs, mànec extensible per a més comoditat a l'hora de pintar les zones més altes, paper abrasiu, pasta per cobrir imperfeccions i una espàtula per aplicar.

Quines característiques han de tenir les pintures per a façanes?

Les façanes acostumen a ser la part de la llar que es deteriora amb més facilitat, ja que estan exposades tant al sol com a l'aigua i han de resistir davant els diferents canvis de temperatures i estacions. A més, és de vital importància tenir cura de l'aspecte de les façanes, i no únicament per l'estètica i imatge, sinó perquè a llarg termini, si descuidem una façana, pot generar humitats i problemes de major importància dins de la llar.

D'aquesta manera, cal saber que hi ha diferents tipus de pintura per aplicar a les façanes:

1) Pintures acríliques: són pintures que es caracteritzen per ser de fàcil aplicació.

2) Pintures de hidropliolite: estan formades amb resines acríliques i destaquen per la seva gran resistència a la intempèrie, ideals per utilitzar en façanes danyades.

3) Pintures Siloxane: són pintures de gran durabilitat i alta resistència a la intempèrie, capaces de suportar climes extrems i humits.

Pas 1. Passos previs a pintar una façana

Abans de començar a pintar la façana, cal seguir una sèrie de passos que et garantiran l'èxit.

1) Analitza la façana: Abans d'escollir una pintura i començar a pintar, hauràs de netejar i analitzar l'estat de la façana, ja que si està danyada, serà aconsellable utilitzar una pintura d'hidropliolite.

2) Analitza el clima de la zona: Escull un tipus o un altre de pintura en funció si la façana està situada en una zona humida, seca, freda o càlida.

3) Analitza el poder de cobriment de la pintura: capacitat d'una sola mà de pintura per tapar i cobrir la superfície sobre la qual s'està pintant. Depenent de la capacitat, necessitaràs més pintura o menys.

4) Analitza el rendiment teòric: superfície (m2) que es pot cobrir amb un litre de pintura.

5) Analitza l'adherència: Amb una pintura adherent, no serà necessària la capa prèvia d'emprimació, és a dir, la capa que s'aplica prèviament a la superfície abans de començar a pintar perquè la pintura posterior s'adhereixi correctament, evitant que s'esquerdi.

Per on començar a pintar una façana?

Un cop hagis analitzat la façana i tinguis la pintura escollida, podràs posar-te mans a l'obra!

Primer de tot, hauràs de remoure la pintura per a façanes fins al punt en què quedi tota homogènia, posteriorment, hauràs d'agafar un pinzell i aplicar la pintura en els angles i cantonades existents. És aconsellable començar a pintar per la part més alta de la façana i anar baixant a poc a poc i de manera progressiva fins a arribar als fonaments de la llar.

Es recomana utilitzar un corró, ja que a l'ésser una superfície de grans dimensions, serà més fàcil i còmode. A més, si és possible, que sigui de pèl natural, perquè es netegen millor que els sintètics i l'acabat que deixen és més uniforme.

Hauràs d'aplicar el rodet de dalt a baix i després creuar unes passades de pintura de manera horitzontal fins a tornar a donar altres passades verticals de dalt a baix. En introduir el corró a la cubeta, s'aconsella fer-lo rodar cap endavant i cap enrere perquè la pintura quedi ben repartida (Si quan aixeca el corró la pintura degota, li indicarà que hi ha massa pintura en el mateix).

Nota: És recomanable pintar a una temperatura ambient d'entre 10 i 25 graus.

Consells finals

Perquè el corró no es faci malbé i pugui ser utilitzat de forma reiterada, s'aconsella netejar-lo amb dissolvent abans de guardar-lo i deixar-ho preparat per al seu pròxim ús.

Si t'ha sobrat pintura, no la desaprofitis, ja que pots aprofitar-la per una altra ocasió. No obstant això, si no l'utilitzaràs més, podràs deixar-la en un "Punt net". Consulta la pàgina web del teu ajuntament per conèixer el centre de recollida més proper a la teva llar.

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa