Com aplicar oli de teca?

Com aplicar oli de teca?

Pintures
T'agradaria protegir i allargar la vida útil dels teus mobles de fusta? A continuació t'expliquem, en uns senzills passos, com aplicar oli de teca als teus mobles exteriors per conservar-los en bon estat el màxim temps possible. Aventura't!

Què necessitaré?

Materials: Oli de teca per a mobles de jardí, paper de vidre i decapant.
Eines: Brotxes o paletines.

Per què és important aplicar oli de teca als mobles de fusta exterior?

Aplicar oli de teca en el mobiliari de jardí és de vital importància, ja que a l'estar exposat a la intempèrie, hi ha determinats factors que deterioren i perjudiquen la fusta, com pot ser la pluja, el sol, la humitat o els canvis de temperatura.

De manera que, per evitar que es faci malbé la fusta, cal dur a terme un manteniment específic que permeti mantenir-la en perfecte estat, i per tant, et caldrà aplicar oli de teca, una de les millors solucions per millorar l'aspecte dels teus mobles de jardí de fusta, potenciant el mateix color natural de la fusta i oferint-li la protecció necessària per allargar la seva vida útil al màxim.

Passos previs per aplicar l'oli de teca

Abans de posar-te mans a l'obra amb l'oli de teca, cal saber si la superfície que vols protegir ha estat pintada amb anterioritat.

1. En el cas que la superfície de fusta hagi estat envernissada o pintada, caldrà que eliminis tota mena d'impureses i rastre de pintura per aconseguir un resultat excel·lent.

2. Utilitza paper de vidre per polir per deixar la superfície preparada. En el cas que aquesta superfície hagi estat tractada anteriorment, hauràs de triar un paper de vidre de gra mitjà, gros o fins i tot decapants. En cas contrari, n'hi haurà prou amb un paper de vidre fi.

3. Un cop hagis polit la superfície de fusta, hauràs de rentar-la amb aigua i sabó neutre.

4. Esperar que la fusta s'assequi.

Aplicació de l'oli de teca

Un cop tinguis la superfície de fusta neta i llista, tocarà aplicar l'oli de teca de la següent manera:

1. Hauràs d'aplicar una capa generosa d'oli de teca sempre en el sentit de les vetes de la fusta, perquè absorbeixi totes les propietats de l'oli.

2. Deixar assecar la primera capa de durant uns 15 minuts aproximadament.

3. Passat el temps d'espera, es recomana aplicar una segona capa per aconseguir potenciar el color de la fusta i aportar un extra de protecció.

4. Finalment, si vols donar-li un acabat professional, et recomanem que passis un paper de vidre fi per la superfície, eliminant qualsevol possible impuresa o imperfecció que tingui la fusta.

Consells finals sobre l'oli de teca

Es recomana aplicar la capa d'oli de teca a les estacions de primavera o tardor, ja que són les dues èpoques de l'any on la temperatura i el grau d'humitat és moderat i, per tant, et serà molt més fàcil aplicar el producte sobre la fusta.

Generalment s'aconsella aplicar l'oli de teca una vegada a l'any, però en funció del lloc i la ubicació on tinguis exposats els mobles de fusta, hauràs de renovar l'aplicació abans o després, ja que no és el mateix tenir un moble de fusta exposat a la intempèrie, que un moble de jardí que també estigui a l'exterior però protegit per un sostre.

Es important duur a terme un correcte manteniment del mobiliari de jardí amb tractaments per a fusta d'exterior.

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa