Com aplicar lasur a l'aigua?

Com aplicar lasur a l'aigua?

Pintures
Protegeix, renova i millora l'aspecte dels teus mobles de fusta exterior de forma ràpida, fàcil i econòmica amb lasur a l'aigua! A continuació t'expliquem els passos que hauràs de seguir per aplicar lasur a l'aigua i deixar la fusta lluent i impol·luta.

Què necessitaré?

Materials: lasur amb 750 ml o 2,5 lt segons superfície a protegir.

Eines: Rodet, brotxa o pistola.


Per a què serveix el lasur a l'aigua?

El lasur a l'aigua és un protector de fusta exterior, ideal per aplicar en mobles i superfícies de fusta que en estar a l'exterior, necessiten tenir una cura específica per mantenir l'aspecte de la fusta en perfectes condicions.

De què està compost el lasur a l'aigua?

El lasur a l'aigua està fabricat amb resines elàstiques dissoltes en aigua, de manera que, a diferència dels vernissos, quan s'aplica una capa de lasur a l'aigua sobre una fusta, no es forma cap tipus de pel·lícula que aïlli la fusta, sinó tot el contrari, manté el porus de la fusta ben obert perquè respiri i tingui un aspecte lluent.

Propietats del lasur a l'aigua

 • Deixa respirar la fusta sense deixar filtrar l'aigua, facilitant l'equilibri hídric, és a dir, la regulació natural de la humitat en la fusta.
 • Té un sistema antigota, de manera que és molt fàcil d'aplicar tant en vertical com en alçada.
 • Protecció contra raigs UV.
 • Repel·leix l'aigua.
 • Presenta un assecament ràpid i no desprèn olor.
 • Renova l'aspecte de la fusta sense necessitat de decapar, únicament aplicant una nova capa sobre el moble o superfície de fusta desitjada.
 • Presenta un acabat elàstic, ideal per suportar els canvis de dimensió que pugui patir la fusta en esquerdar-se, ja que en estar a l'exterior, se sotmet a variacions ambientals que provoquen danys en la fusta.
 • Manté l'aparença de la fusta natural.
 • Protegeix la fusta enfront de fongs i insectes
 • És compatible amb qualsevol altre dissolvent que s'hagi aplicat amb anterioritat.
 • Mostra un rendiment de 1L = + / -12m ².
 • Té un assecament al tacte de 30 minuts i un assecament entre capes de 3 hores.
 • L'assecament complet s'aconsegueix passades 12 hores després de l'aplicació del lasur.

Prepara la fusta abans d'aplicar el lasur a l'aigua

1. La fusta d'estar seca, si està humida, hauràs d'esperar que s'hagi assecat.

2. La fusta ha d'estar neta, sense restes d'altres acabats aplicats amb anterioritat. En el cas que et trobis rastre d'algun altre material, caldrà que llimis, en el sentit de la veta de la fusta, per deixar-la ben neta d'impureses.

3. En el cas que hi hagi presència d'esquerdes, cal que omplis o selles les crides de la fusta amb masilla per a fusta.

Agafa el lasur a l'aigua i ... A protegir la fusta!

1. Remou bé el pot de lasur a l'aigua abans d'utilitzar-lo.

2. Les millors condicions atmosfèriques per aplicar el lasur a l'aigua és aplicar entre 12ºC i 25ºC sobre una fusta no massa calent, amb la finalitat d'evitar qualsevol rastre d'assecament.

3. Per començar a aplicar el lasur a l'aigua, hauràs de diluir en un 10% d'aigua i es pot aplicar tant amb pinzell, com amb corró o pistola pneumàtica, en funció del material que tinguis disponible a casa o de què sigui de major comoditat per a tu.

4. Un cop aplicada la primera capa, hauràs d'aplicar dues o tres capes més, en funció de la capacitat d'absorció que tingui la fusta.

Nota: L'aspecte del recipient pot ser que no es correspongui amb el color obtingut alguns minuts després de l'assecatge.

Consells finals sobre lasur a l'aigua

1. Per a un acabat perfecte, s'aconsella polir lleugerament entre capa i capa, de manera que s'aconsegueixi una major impregnació de la fusta.

2. Si la zona on està exposada la fusta és d'alt risc per atac d'insectes o fongs, serà recomanable aportar una protecció addicional, aplicant algun tipus de fons per evitar l'aparició d'aquests insectes. No obstant això, cal tenir en compte que el lasur a l'aigua ja ofereix aquest tipus de protecció.

3. Per al manteniment diari de la fusta amb lasur, simplement necessitarà treure la pols i la brutícia que pugui tenir la superfície.

4. Finalment, si desitja renovar el producte, únicament necessitarà un o dues capes de lasur a l'aigua del mateix color o transparent, en funció si vol innovar alterant el color o no.

Es important realitzar manteniments amb productes per tractaments per a fusta exterior. També es poden fer petites correccions en zones petites amb els nostres llapis i retoladors reparadors de fusta.

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa