5 Idees originals per pintar mobles

5 Idees originals per pintar mobles

Pintures

Renova els teus mobles i casa teva amb aquestes idees inspiradores per pintar mobles. Aprèn tècniques com l'envellit i el desgastat per donar vida als teus espais amb un estil únic.

Estàs buscant idees per donar vida i personalitat als teus mobles? No hi ha manera més original i econòmica que fer-ho amb la pintura. Una eina poderosa que permet expressar el teu estil personal i renovar els teus mobles. Ja sigui perquè vols revitalitzar un moble antic amb història o donar-li un toc fresc a una peça contemporània.

Pintar mobles és més que simplement aplicar una nova capa de color. Pintar és explicar una història, afegir caràcter i crear una atmosfera especial a casa teva. Acompanyeu-nos a explorar idees originals per pintar mobles que t'inspiraran a crear un espai veritablement únic.

1. PINTURA DEGRADADA O "OMBRE"

Pintura degradada

Pintura degradada

Colors i més colors! La tècnica de pintura degradada, també coneguda com “Ombre”, és com un arc de Sant Martí en un pot de pintura. Imagina transformar aquest moble antic en una explosió de tons que van des del rosa profund fins al suau rosa pastel.

Per aconseguir aquesta original idea per pintar els teus mobles cal escollir entre dos o més colors del to més clar al més fosc o una combinació de tres colors coordinats. A FesMés t'oferim la nostra col·lecció preferida per realitzar la tècnica del degradat amb les pintures Les Dégradés de Liberon. Aquestes t'ofereixen una combinació de tres colors, des del més suau fins al més atrevit. Ideals per pintar els mobles de fusta, tant en fustes envernissades com en fusta no tractades.

A continuació, t'explicarem des de la preparació fins a l'aplicació de la pintura per a la restauració del teu moble.

En primer lloc, és important deixar les superfícies del moble lliures de pols, netes i seques. Pots polir suaument amb paper de vidre i eliminar la pols.

Pel que fa a la seva aplicació, has de tenir molt clar les superfícies que vols dividir amb l'ajuda d'una cinta per pintar. I, després de tenir la superfície dividida en 3 parts, remou amb compte i amb ajuda d'una vareta el pot de pintura Les Dégradés. Aplica un color diferent a cadascuna de les 3 parts amb una brotxa plana o un pinzell, parant atenció a situar el to intermedi al centre. Deixa reposar 6 hores i aplica una segona capa. Finalment, per a un assecat impol·lut, deixa reposar 12 hores.

La idea de l'efecte degradat per pintar mobles us donarà un toc modern i fresc que no passarà desapercebut. Així que, a lliscar el pinzell i a crear el teu propi espectacle de colors!

2. PINTURA AMB ESTÈNCILS

Pintura amb estèncils

La segona tècnica de la nostra llista d'idees originals per pintar mobles és la pintura amb estèncils. Els estèncils són una excel·lent manera d'afegir patrons i detalls personalitzats als teus mobles. En aquesta idea per pintar mobles pots optar per dissenys geomètrics, flors, lletres i número per personalitzar calaixos d'armaris o pintar tota la superfície del moble.

La creativitat és clau en aquesta tècnica, es tracta d'escollir i aplicar patrons amb estèncils. A més, pots superposar estèncils o repetir el mateix patró en diferents àrees del moble per aconseguir un disseny cohesiu. O, també pots considerar crear el teu propi patró personalitzat utilitzant materials com acetat o cartó.

La preparació adequada del moble és essencial abans de pintar. Comença per netejar a fons la superfície per eliminar qualsevol brutícia o residus de cera o vernís previ. A continuació, escata lleugerament amb un paper de vidre de gra fi perquè s'adhereixi millor. Si el moble presenta defectes com ara danys o forat, empleneu-los amb massilla per a fusta reparadora i fregueu suaument una vegada sec.

Assegura't de cobrir les àrees que no vulguis pintar o simplement desmunta-les, com manetes o frontisses, amb cinta adhesiva per evitar vessaments de pintura no desitjats. Seguidament, col·loca l'estèncil a la superfície del moble de manera segura amb cinta adhesiva, completament pla perquè no es mogui durant l'aplicació de la pintura.

Amb l'ajuda d'un pinzell o una esponja d'escuma, aplica la pintura amb moviments suaus i uniformes sobre l'estèncil. Tracta de no pressionar gaire fort per evitar que la pintura es desbordi per sota del patró. Mentre la pintura està humida, retira l'estèncil de la superfície del moble, ja que ajudarà a obtenir línies netes i nítides al patró.

Si vols utilitzar el patró per decorar alguna altra part de l'armari, neteja'l abans de reutilitzar-lo. A més, si voleu aplicar capes addicionals de patrons o colors, assegureu-vos que la capa anterior estigui completament seca abans de continuar.

3. EFECTE FUSTA ENVELLIDA

Pintura efecte fusta envellida

Pintura efecte fusta envellida

Si t'encanta l'aspecte rústic i desgastat de la fusta envellida, ho pots aconseguir fàcilment amb pintura. L'efecte de fusta envellida és una de les idees més fàcils i econòmiques de restaurar i pintar mobles.

La tècnica de l'efecte envellit amb chalk paint és una manera molt popular de donar als teus mobles un aspecte rústic i vintage encantador. El chalk paint, o també coneguda com a pintura al guix, és una opció ideal per a aquest efecte gràcies de la seva textura i facilitat d'ús. Aquí explicarem els passos per aconseguir un efecte envellit amb chalk paint:

El primer pas, com en totes les tècniques de la nostra llista d'idees originals per pintar mobles, és netejar el moble a fons per eliminar la pols i la brutícia. Utilitza un netejador suau i un drap humit.

Si el moble té acabats anteriors, com vernís o cera, escata lleugerament la superfície per crear una base rugosa que permeti que la chalk paint s'adhereixi millor.

Després de retirar les manetes i qualsevol objecte que puguis desmuntar, aplica una capa uniforma de chalk paint sobre el moble. Aplica la pintura a la direcció de la veta de la fusta o al patró desitjat. Deixa que la capa s'assequi del tot. I, si cal, aplica una segona capa per obtenir una cobertura completa.

Que comenci la creació de l'efecte envellit! Utilitza un paper de vidre de gra fi o mitjà per polir suaument les àrees que vols envellir. Aconsellem que et concentris a les vores, les cantonades i qualsevol àrea que naturalment acumularia desgast amb el temps. A mesura que llisques, observa com es revela la capa de pintura anterior. Aquest contrast donarà al moble un aspecte envellit i desgastat.

Per protegir i segellar l'acabat, pots aplicar una capa de cera o vernís transparent específic per a chalk paint, com el nostre Vernís Protecció Superfícies Pintades de Liberon. Aquest darrer pas ajudarà a preservar l'aspecte envellit i aportarà durabilitat al moble.

Aquesta tècnica és ideal per a aquells que volen aportar un toc vintage i desgastat a l'estil de casa seva. Diverteix-te i experimenta amb diferents colors i estils!

4. MOBLES EFECTE METALITZAT MAT

Efecte metalitzat mat per a mobles

Efecte metalitzat mat per a mobles

Així com t'hem explicat una idea per pintar mobles que segueix tendències vintage o retro, ara donarem pas a una de les tendències més luxoses per pintar mobles.

La tècnica de l'efecte metal·litzat setinat és una manera fascinant de donar als mobles un toc luxós i contemporani amb reflexos tornassolats i tons metàl·lics. Aquesta tècnica utilitza una pintura específicament dissenyada per aconseguir aquest efecte únic, i el millor de tot és que a FesMés la tenim. A continuació, explicarem com aconseguir aquest impressionant efecte als teus mobles de fusta.

Com tots els processos de preparació que han de seguir les tècniques per pintar mobles, un cop assegurada la superfície i agitada la pintura efecte metal·litzat setinat, donarem pas a pintar la primera capa amb una brotxa o corró.

La pintura efecte metal·litzat setinat té la particularitat de crear reflexos i tons metàl·lics, per la qual cosa s'ha d'aplicar de manera uniforme i en la mateixa direcció per obtenir un aspecte consistent.

Un cop la pintura estigui seca, aplica una segona capa si vols intensificar l'efecte metal·litzat, però assegura't de seguir aplicant la pintura de manera uniforme. Finalment, si vols protegir l'acabat i assegurar-ne la durabilitat, aplica un segellador transparent sobre la pintura.

Amb aquesta tècnica, transformaràs els teus mobles en peces especials, úniques i elegants que captarà l'atenció i afegirà un toc de sofisticació a la decoració interior. A més, aquest tipus de pintura és resistent i fàcil de mantenir, cosa que el converteix en una excel·lent elecció per a mobles que s'enfronten al desgast diari.

5. COLORS PASTEL I LUNARS ESTAMPATS

Colors pastel i lunars estampats

És moment de donar un pop de color als mobles dels més petitons de casa! En la decoració de l'habitació infantil, hi ha alguna cosa màgica en l'elecció de colors pastel i lunars estampats, ja que evoquen una sensació de dolçor i encant.

Escull qualsevol còmoda, llit, cadira o qualsevol altre moble que vulguis transformar. Les nostres col·leccions de còmodes i tauletes de nit model Loft són ideal per transformar amb aquest tipus de disseny.

Un cop s'hagi netejat la superfície del moble a fons per eliminar pols i brutícia, selecciona els colors pastel que vols utilitzar per a la decoració dels mobles. Tots els colors Easy Deco de V33 de la col·lecció Pastel són perfectes per aconseguir acabats perfectes. Tots els colors permeten obtenir una combinació entre ells espectacular. Hi ha 8 colors pastel de la col·lecció Easy Deco Pastel: Blanc, groc, préssec, rosa, lila, blau, mentol i ametlla.

Decideix el disseny dels lunars que vulguis estampar al moble. Els lunars són un patró clàssic i divertit per a habitacions infantils. Podeu optar per lunars d'un sol color o combinar diversos colors pastel.

Per crear els cercles, pots fer servir plantilles o simplement fer-ho a mà alçada amb un pinzell petit. Si utilitzes plantilles, assegura't que estiguin ben subjectes a la superfície del moble. Submergeix el pinzell a la pintura del color pastís i comença a estampar les pigues al moble. Deixa que els cercles s'assequin completament abans de continuar amb la següent capa. Recomanem que, perquè s'afegeix-hi més profunditat i detall al moble, aplica cercles amb diferents mides i colors.

Finalment, per protegir el disseny i assegurar-ne la durabilitat, aplica una capa de segellador transparent sobre el moble una vegada que totes els lunars estiguin sequs.

3 CONSELLS PER APLICAR A TOTES LES IDEES PER PINTAR MOBLES

Consell 1. Prepara't adequadament.

Abans de començar qualsevol projecte de pintura, assegura't d'escatar i netejar bé la superfície del moble. Això ajudarà a adherir la pintura de manera uniforme i duradora.

Consell 2. Utilitza pintura de qualitat

Inverteix en pintura de qualitat per obtenir resultats més duradors i acabats professionals. Pots pintar mobles de fusta, metall, plàstic i altres materials. Però assegura't de fer servir la pintura adequada per a cada tipus de superfície. Per exemple: Pintura per a metall i ferro, Pintura multisuperfície, Pintura per a fusta exterior, etc. Has de llegir sempre les instruccions del fabricant per obtenir el resultat esperat.

Consell 3. Sigues creatiu.

Deixa't portar per la teva imaginació. No tinguis por a experimentar amb diferents colors i tècniques. La pintura t'ofereix la llibertat per ser creatiu i únic en el teu disseny.

La pintura és una eina versàtil que permet transformar els teus mobles de manera original i creativa. Ja sigui que optis per una de les nostres idees per pintar mobles com l'efecte degradat, esténcils, envellit, pastís, totes les idees t'ajudaran a donar vida als teus mobles. Anima't a experimentar i crear el teu propi estil!

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa