Com netejar una piscina i mantenir-la a l'estiu

Com netejar una piscina i mantenir-la a l'estiu

Jardí i Terrassa

Consells i trucs per a la neteja regular i l'equilibri químic adequat de la piscina. Tot llest per gaudir d'un oasi refrescant sense preocupacions!

Amb l'arribada de l'estiu per avançat i les platges arrebossades de gent, tots estem ansiosos per gaudir dels moments a la piscina. Tot i això, per garantir una experiència segura, abans de llançar-te a l'aigua, és crucial netejar i mantenir la nostra piscina en condicions òptimes.

La importància de mantenir una piscina neta radica en diversos aspectes. En primer lloc, la higiene de l'aigua és essencial per protegir la salut dels qui en gaudeixen. Una piscina bruta i descuidada es pot convertir en un camp de cultiu per a bacteris i microorganismes, cosa que augmenta el risc de malalties i infeccions. Per tant, saber com netejar una piscina i com mantenir l'aigua neta garantirà la seguretat de tota la nostra família i amics.

A més de la salut, tenir la piscina neta contribueix directament al gaudir d'aquesta. Una aigua cristal·lina i transparent convida a submergir-se, creant un entorn agradable. La sensació de benestar i frescor que experimentem en submergir-nos en una piscina neta és un plaer incomparable, convertint cada bany en un autèntic delit.

Un altre benefici, no menys important, és la seguretat. Una piscina descuidada pot presentar perills ocults com objectes esmolats o relliscosos al fons de la piscina. A més, una piscina ben mantinguda garanteix que els sistemes de filtració i neteja estiguin en un adequat funcionament.

Eines i productes essencials per netejar una piscina

Per a una neteja eficaç de la piscina és fonamental utilitzar accessoris de neteja i productes químics. Una combinació tornarà la perfecció a la piscina.

A fesmés.com recomanem utilitzar aquests tipus d'eines per netejar la teva piscina i deixar-la perfecte.

  • Raspalls i xarxes de neteja. Eina imprescindible per eliminar residus i impureses que s'acumulen al fons o les parets de la piscina. Els raspalls permeten fregar i desprendre la brutícia, mentre que les xarxes de neteja són ideals per recollir fulles, insectes i altres objectes flotants.
  • Neteja fons de bateria o automàtics. A la nostra selecció de neteja fons podràs trobar neteja fons de piscina automàtics i manuals. Aquests ofereixen una qualitat d'higiene professional amb possibilitat de programat, permetent economitzar aigua i energia. Podeu netejar tant el fons de les parets, com la flotació de la piscina.
  • Equips de filtració. Assegura't de comptar amb un filtre adequat per a la mida de la vostra piscina i realitzar regularment el manteniment corresponent o el reemplaçament dels elements filtrants.
  • Cobertors i lones. Utilitzar lones o cobertes de la piscina és un mètode de prevenció molt eficaç. A més d'evitar l'acumulació de brutícia, reduirà l'evaporació de l'aigua i mantindrà la temperatura.

Productes químics per netejar una piscina

  • Analitzador Gre de clor, Ph i alcalinitat. És essencial comptar amb un kit de proves d'aigua per analitzar regularment el nivell de clor, pH, alcalinitat i altres paràmetres. Ajudaran a ajustar els productes químics i mantenir un equilibri químic adequat. El rang ideal de pH es troba entre 7.2 i 7.6 per garantir una piscina còmoda i prolongar la vida útil dels productes químics.
  • Floculant per a piscines. És possible que algú de vosaltres s'estarà peguntant, com netejar una piscina d'aigua verda. Doncs bé, el producte adequat és el floculant. Aquest s'encarregarà de netejar les canonades a fons, aconseguint mantenir l'aigua neta i transparent. A més de mantenir el pH en els valors adequats.
  • Clor per a piscines. Desinfecta de forma ràpida, eliminant bacteris, algues i altres microorganismes presents a l'aigua. A FESMÉS comptem amb diferents formats de clor, com ara tauletes, grànuls o líquids. Assegura't de seguir les instruccions del fabricant per a la seva dosificació correcta.
  • Algicida. Prevenen l'aparició d'algues. A més d'evitar l'aparició d'incrustacions calcàries.
  • Estabilitzadors de clor. S'encarrega de mantenir els nivells del clor adequats.
  • Surt per a piscines. Un tractament eficaç per a tot tipus de piscines.
  • Arena per a piscina. Es col·loca als filtres i depuradores de les piscines per netejar l'aigua.

Com netejar una piscina. Els passos definitius per tenir la teva piscina perfecta al dia a dia.

Per mantenir la teva piscina impecable en tot moment, és important considerar tasques diàries i setmanals. Així que, per posar-t'ho més fàcil, et presentem els passos definitius per fer una neteja diària superficial i una neteja setmanal profunda.

  1. Retira els fulls i els residus amb la xarxa. Elimina fulles, insectes i altres residus flotants a la superfície de la piscina.
  2. Nateja les parets i el fons de la piscina. Amb un raspall frega suaument les parets i el fons de la piscina. Realitza moviments circulars i presta atenció a àrees de difícil accés.
  3. Buida els skimmers i els cistells de filtre. Aquests ajuden a atrapar les deixalles més grans i protegeixen el sistema de filtració. És important buidar-los regularment per mantenir un flux d'aigua òptim i evitar obstruccions.
  4. Comprovar el pH. Ha d'estar equilibrat per evitar irritacions a la pell i als ulls, així com danys a l'equipament de la piscina. Si cal, ajusta el pH utilitzant productes químics específics per mantenir el rang recomanat, generalment entre 7,2 i 7,6. Si esteu per sota del valor indicat, utilitzeu un elevador de pH directament a l'aigua, mai a través de l'skimmer. O, si estàs per sobre de la calor indicada, utilitza reductors de pH, aplicant-ho de la mateixa manera que el cas anterior.

Com netejar una piscina setmanalment amb una neteja profunda

Passa el netejafons de piscina pel fons. El més còmode és utilitzar un neteja fons automàtic, ja que només hauràs de connectar l'extrem de la mànega del neteja fons al port de succió o a la placa d'aspiració del sistema de filtració de la piscina. Generalment, es recomana un temps de neteja d'almenys 2 o 3 hores.

Si la teva elecció ha estat fer la neteja de la piscina de forma manual necessitaràs una mànega, un mànec telescòpic i un neteja fons fix o amb rodes. Quan tinguis l'equip llest, connecta la mànega i activa el filtre per netejar el fons. Es recomana fer la neteja en línies paral·leles per tota la base de la piscina.

Neteja els filtres de la piscina i els accessoris. Els skimmers, les reixetes, els canals, els focus, els broquets i els revestiments de paret són alguns dels accessoris que es poden tenir en una piscina i s'han de netejar setmanalment.

En primer lloc, assegura't d'apagar la bomba i tancar les vàlvules que controlen el flux d'aigua cap als filtres. Tot seguit, retira la tapa del filtre i examina l'estat dels cartutxos o elements filtrants. Si estan bruts, retira'ls i esbandeix-los amb aigua a pressió per eliminar els residus. En cas que estiguin molt bruts, submergeix-los en una solució de neteja específica per a filtres.

Finalment, torneu a muntar el filtre correctament assegurant que totes les connexions estiguin ajustades i segellades adequadament. Obre les vàlvules i encén la bomba per reiniciar el flux d'aigua a través dels filtres.

Verifica els nivells d'alcalinitat i de duresa de l'aigua. Serà necessari utilitzar un kit de prova específic per a piscines. Aquests kits generalment inclouen tires de proves o reactius líquids que permeten obtenir dades precises.

Seguint les instruccions del kit de prova, es pren una mostra d'aigua de la piscina i s'afegeix el reactiu corresponent. El color resultant es compara amb una escala de colors per determinar els nivells d'alcalinitat i duresa de l'aigua. El nivell d'alcalinitat ideal sol estar al rang de 80 a 120 parts per milió (ppm). Mentre que la duresa de l'aigua ideal se situa generalment en un rang de 150-250 ppm.

Aquests mesuraments són fonamentals per a un equilibri químic adequat a la piscina, ja que nivells incorrectes poden causar problemes com la corrosió dels materials, irritació als ulls i la pell, o la formació de dipòsits de calç.

Com mantenir una piscina en perfecte estat. Control regular

  • Mantingues el nivell d'aigua adequat per garantir el bon funcionament. Ajusta el nivell segons les recomanacions del fabricant i evita que l'aigua estigui massa baixa o massa alta.
  • Utilitza una coberta de piscina per evitar l'evaporació excessiva. A més, conserva l'aigua en condicions òptimes.
  • Has de tenir un control de la temperatura de l'aigua. Aprofita el poder del sol per escalfar la piscina. Si necessites un extra de calor, podeu considerar instal·lar una bomba de calor o un escalfador. La temperatura de l'aigua juga un paper crucial per assegurar un bany còmode i plaent.
  • Utilitza antical i algicides cada 15 dies. Les algues són un enemic temut al món de les piscines. Per mantenir-les a ratlla, assegura't de mantenir un nivell adequat de clor i algicida a l'aigua. Si les algues fan acte de presència, utilitza productes antialgues seguint les recomanacions del fabricant per eliminar-les eficaçment.
  • Neteja i emmagatzema adequadament els accessoris com joguines, flotadors o escales. Realitza un manteniment regular dels equips com ara la bomba i el filtre. A més, inspecciona periòdicament qualsevol signe de dany o filtració i realitza les reparacions necessàries de manera oportuna.

Si tens dubtes recorda que pots contactar amb els nostres assessors i t'ajudaran amb tot el que necessites.

Comparteix aquesta publicació