Com decorar un jardí petit en 5 passos

Com decorar un jardí petit en 5 passos

Mobiliari i Decoració

Comença a preparar la decoració del teu jardí! Segueix aquests 5 passos per decorar el teu jardí ideal i gaudir-lo amb la teva família i amics. Comencem?

Des de petits somiem tenir una casa amb un jardí immens amb la seva piscina, la seva barbacoa i molt espai verd... Però, mentre estiguem treballant perquè aquest moment arribi, et proposem treure el màxim partit de la teva terrassa o jardí.

Pren nota perquè només necessitaràs tres coses: planificació, inspiració i els 5 passos per decorar un jardí petit que t'explicarem a continuació. T'animes?

1. Defineix l’objectiu del teu jardí

Abans de començar a mirar mobles de jardí o terrassa i inspirar-te en algunes idees, t'has de centrar a resoldre una sèrie de preguntes a la teva ment: Per què utilitzaré el meu jardí? Vull que sigui una zona de relaxació per a mi o busco organitzar trobades amb amics? Tinc molt de temps per dedicar a cuidar el meu jardí?

Aquestes qüestions seran bàsiques per començar a plantejar la decoració i us ajudaran a escollir millor tots els mobles de jardí o terrassa, la il·luminació de jardí i la resta d'accessoris.

Un cop ja t'has plantejat l'objectiu de l'ús que faràs del teu jardí, serà important organitzar diferents espais per dedicar-hi usos diferents. Encara que disposeu d'un jardí petit, això no us impedirà la creació de zones amb ambients relaxats per a tu, per als nens, per a les vostres plantes o per a les barbacoes d'estiu amb amics.

Hi ha una infinitat de materials i paviments per combinar entre si, que ajudaran a diferenciar ambients i crear un jardí net, ordenat i cuidat.

  • La gespa aportarà frescor al teu jardí i podrà utilitzar-se tant per a la zona chill-out gràcies a la col·locació de gandules, com per a l'espai d'esbarjo dels més petits de casa.
  • Les tarimes de fusta es poden fer servir per dissenyar la zona on s'organitzaran aquells àpats estiuencs que s'allarguen fins a la nit. A més d'aportar calidesa i elegància a la teva decoració del jardí, aquest tipus de terra de fusta exterior és molt resistent i aguanta la humitat i la calor. El preu és econòmic en comparació amb altres tipus de paviment.
  • Els còdols pedra per a jardí són una solució ideal per diferenciar dues zones de manera molt subtil. A FESMÉS es poden adquirir sacs de 20 quilos amb diferents mides que podràs trobar a l'apartat de terres i adobs per a jardí.

Per una banda, les línies corbes t'ajudaran a crear aquest efecte. Les línies sinuoses i corbades us permetran deixar fluir els espais del jardí perquè no semblin zones rígides.
I, per altra banda, per fer una sensació de profunditat, els miralls seran la teva millor solució per aconseguir una amplitud en alguns dels espais que vulguis duplicar la imatge.

2. Decora l'espai amb mobles de jardí i terrassa

Els mobles de jardí o terrassa seran la clau per definir l'estil que vulguis donar al teu jardí petit. Actualment, podeu trobar mobles de jardí en resina, mobles de jardí en alumini i acer o mobles de jardí en fusta, entre d'altres. A continuació, exposarem alguns mobles de jardí i terrassa que hauràs de tenir en compte per crear un espai amb caràcter, personalitat i originalitat.

  • Hamaques i gandules. Quan tanquis els ulls, aquests mobles et portaran a un lloc paradisíac per relaxar-te tardes senceres.
  • Gronxadors de jardí. Els gronxadors o balancins de jardí aportaran un espai únic i còmoda per xerrar o llegir. Segons l'espai de què disposis o de les persones que vulguin gaudir del teu jardí, pots plantejar-te tenir gronxadors d'ou, cadires penjants o sofàs gronxador.
  • Para-sols de jardí i terrassa. Per poder gaudir del teu jardí quan vulguis, encara que plogui o els raigs de sol augmentin, els para-sols et resguardaran i et permetran tenir un oasi protegit.
  • Coixins per a exterior. El complement decoratiu perfecte per completar els mobles de jardí seran els coixins i el seu disseny. Els coixins per a exterior donaran un toc acollidor a més d'aportar confort.

3. La il·luminació de jardí serà la clau

Quan penses en gaudir del teu jardí, segur que et ve al cap un sopar durant una nit d'estiu. Però estarem d'acord que l'element essencial que fa màgia en aquests moments és la il·luminació del jardí.

Dona vida al jardí convertint-lo en un lloc acollidor col·locant la il·luminació adequada pel teu espai. Això ho aconseguiràs gràcies als tipus d'il·luminació que trobaràs a l'apartat d'il·luminació de jardí a la nostra pàgina web.

  • Garlanda Led exterior. Aquest tipus de llums les associem a festes i al bon temps. Per tant, ens aportaran aquest ambient càlid estiuenc.
  • Llums penjolls exteriors. Són llums que es poden ubicar sobre una taula exterior o sobre un porxo.
  • Llums sobremur exterior i focus encastables exteriors Led. Si utilitzeu la tècnica d'ampliació de perspectiva del vostre pati, que hem explicat anteriorment, utilitzeu aquest tipus de llums per diferenciar i guiar els camins de línies corbes i la separació d'espais.

4. Decora parets de jardí

Segurament sempre has pensat que amb un petit pati no tens opció de crear zones acolorides amb flors. Deixa'ns dir-te que això no és així!
Fes créixer un jardí dalt d'una paret instal·lant un petit jardí vertical plantant una varietat de flors de colors o plantes al teu estil. Està comprovat que tenir plantes i flors de colors al jardí o casa teva t'ofereix molts avantatges, ja que ajuden a combatre l'estrès, purifiquen l'aire i t'ajuden a respirar millor.
Informa't sobre les condicions de clima de la paret en què habilitaràs el jardí vertical i llança-t'hi..

5. Decora el jardí amb accesoris extres

Tot i que no s'ha de recarregar gaire el jardí, es poden col·locar accessoris i figures decoratives per complementar la decoració del jardí.

A FESMÉS tenim en compte la importància que li doneu a estar bé a casa, així que tenim disponible un catàleg amb figures decoratives i complements i espelmes aromàtiques, on podràs trobar paravents i separadors, gerros de vidre, budes, etc.

És molt important dedicar temps a aquests espais de casa teva, ja que t'aportaran tranquil·litat, estabilitat i felicitat. Gràcies a aquests 5 passos podràs aconseguir el petit jardí dels teus somnis, i recorda!, són els petits detalls els que marquen la diferència i fan únic un racó.

Fes un cop d'ull a la nostra categoria de jardí per inspirar-te i començar el teu projecte!

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa