7 idees de decoració per a terrasses petites

7 idees de decoració per a terrasses petites

Mobiliari i Decoració

Tens una terrassa petita? T'ajudem a transformar-la en l'espai preferit de casa teva gràcies a les nostres idees de decoració.

Encara que sigui amb espai reduït, tenir una terrassa és com tenir un tresor enterrat a casa teva. Així que, prepara't per desenterrar el tresor amb les nostres idees de decoració per a terrasses petites que transformaran el teu petit espai exterior en un oasi d'estil i confort. Inspira't amb les idees, queda't amb els consells i compta amb les nostres solucions per no cometre els errors més comuns.

Connectar la terrassa amb l'interior

Connectar l'espai exterior amb l'interior és una de les idees de decoració més efectives per ampliar la sensació d'amplitud i funcionalitat de l'espai. Aquesta integració crea una continuïtat visual que fa que l'espai sigui més obert. En obrir les portes corredisses o instal·lar finestrals amplis que connectin l'interior amb la terrassa, s'estén visualment l'àrea habitable, permetent que la llum natural entri a l'interior i que la vista s'expandeixi cap a l'exterior.

Com es pot aconseguir aquesta connexió? Amb un disseny cohesiu que flueixi. En utilitzar materials, colors i elements decoratius que es complementin entre si als dos espais, s'eviten les barreres visuals que puguin dividir l'espai i fer que sembli més petita.

Muebles para terrazas pequeñas

Un terra acollidor

En considerar la col·locació d'un terra acollidor a la terrassa, es reforça la sensació de continuïtat entre l'interior i l'exterior. L'elecció d'un terra càlid i acollidor, com ara fusta o rajoles d'aspecte natural, és també una bona idea de decoració per a terrasses petites. D'aquesta manera, es crea una transició suau des de l'interior de la casa cap a la terrassa petita.

En tenir una superfície còmoda i agradable per caminar descalç o seure, convida tota la família a passar més temps a l'aire lliure. Aquesta comoditat addicional augmenta la utilitat i el gaudi de la terrassa, convertint-la en un lloc atractiu per relaxar-se, entretenir-se o simplement gaudir de l'entorn exterior.

Quins tipus de terres puc posar a la terrassa? Els terres de fusta per a exteriors són altament valorats per diverses raons:

  1. La durabilitat. La fusta tractada pot resistir les inclemències del temps i els elements exteriors durant anys. Els terres de fusta exterior estan dissenyats per resistir la humitat, la pluja, la llum solar intensa i els canvis de temperatura.
  2. La bellesa natural. La calidesa de la fusta afegeix un toc d'elegància i d'encant a qualsevol espai exterior. L'àmplia varietat de tons i textures disponibles a la fusta permeten adaptar-se a una varietat d'estils i preferències de disseny.
  3. Comoditat. La fusta té una superfície naturalment suau i còmoda sota els peus, cosa que la fa agradable per caminar descalç.

TERRES DE FUSTA EXTERIORS

Mobles lleugers i multifuncionals a terrasses petites

Quan es tracta de decoració de terrasses petites, els mobles plegables són una veritable solució enginyosa per optimitzar l'espai limitat alhora que proporcionen la flexibilitat necessària per adaptar-se a diferents situacions. Els mobles plegables, lleugers i versàtils maximitzen l'espai disponible i permeten una reorganització fàcil segons les necessitats.

Opta per materials lleugers però duradors per als mobles, com el metall, la fusta tractada o el rotang sintètic.

CADIRES DE JARDÍ I TERRASSA

En una terrassa petita, és important mantenir un disseny minimalista amb formes i línies netes. Els mobles amb línies rectes i estructures obertes ajudaran a crear una sensació d'amplitud i fluïdesa a l'espai.

Considera utilitzar elements multifuncionals que compleixin més d'una funció. Com bancs amb espai d'emmagatzematge integrat, taules extensibles o cadires plegables. Els mobles plegables o modulars són perfectes per a terrasses petites, els pots desplegar quan els necessitis i plegar-los quan no estiguin en ús per estalviar espai i facilitar la circulació.

TAULES DE JARDÍ I TERRASSA

Unifica textures i colors

L'elecció de colors pot tenir un paper fonamental en la creació d'una atmosfera acollidora. Optar per una paleta de tons terra, com ara beix, marró i verd oliva, pot evocar una sensació de calidesa i naturalitat. Aquests colors transmeten una connexió amb la terra i poden ajudar a crear un ambient relaxant i serè.

Per afegir un toc d'originalitat i vitalitat a l'espai, es poden incorporar elements més vibrants, com coixins en tons mostassa o terracota, o testos de colors llampants.

COIXINS PER EXTERIOR

Decorar la terrassa en vertical

Quan es tracta de treure el màxim profit d'una terrassa petita, pensar en vertical pot ser la clau. En un espai on cada centímetre compta, les prestatgeries i els miralls estratègicament col·locats poden transformar completament, tant l'aparença com la funcionalitat de la teva àrea a l'aire lliure.

Les prestatgeries són una solució enginyosa per maximitzar l'espai d'emmagatzematge. En escollir prestatgeries flotants o modulars, pots utilitzar les parets de manera eficient sense ocupar espai addicional a terra. Aquestes prestatgeries no només ofereixen un lloc per exhibir, adorns i altres elements decoratius, sinó que també ajuden a mantenir la terrassa organitzada i lliure de desordre.

LLOSETES DECORATIVES

Il·luminació de dia i de nit

Durant el dia, ressalta els testos de plantes amb llums LED integrades a terra, o afegeix una brillantor subtil per ressaltar la bellesa natural de les plantes.

Què us sembla la idea d'instal·lar un tendal retràctil amb llums solars incorporades? A més de proporcionar ombra els dies assolellats, crearà un ambient relaxat i perfecte per a una tarda de lectura a l'aire lliure.

A la nit, canvia completament l'ambient de la teva terrassa petita amb una il·luminació més captivadora. Què et sembla penjar garlandes de llums? Imagina la brillantor centellejant que afegirà als teus sopars a l'aire lliure.

Sigui gaudint del Sol o sota les estrelles, una il·luminació adequada realçarà la bellesa de la teva terrassa, creant un ambient ideal per compartir amb amics i familiars.

Iluminación en terrazas pequeñas

Comoditat i estil a la teva terrassa petita

Les hamaques o gronxadors són una opció versàtil que es pot adaptar a diverses necessitats i situacions. Amb el seu disseny lleuger i portàtil, es por reorganitzar fàcilment la terrassa per a crear àrees de descans o seients addicionals durant una reunió improvisada.

A més, a FesMés comptem amb una àmplia varietat d'estils, des de cadires penjants amb serrells al més pur estil eivissenc fins a gronxadors de jardí de rotang per ser els protagonistes de la decoració del teu petit jardí.

HAMAQUES I GANDULES

GRONXADORS DE JARDÍ

Errors més comuns en la decoració de terrasses petites

  1. Sobrecarregar l'espai. Intentar omplir cada racó amb mobles i accessoris pot fer que la terrassa se senti aclaparada i visualment més petita. Opta per una decoració minimalista i escull acuradament els elements que realment necessites.
  2. No considerar la funcionalitat. És fonamental que els mobles i accessoris que escullis no només siguin estèticament atractius, sinó també pràctics i funcionals. Abans de comprar qualsevol element de decoració per al teu jardí petit, considera com l'utilitzaràs i si realment contribuirà a millorar la teva experiència a la terrassa.
  3. Ignorar la verticalitat. Moltes vegades ens concentrem únicament a l'espai horitzontal de la terrassa i oblidem aprofitar l'espai vertical. Penjar plantes en testos a la paret, instal·lar prestatgeries flotants o afegir elements decoratius a diferents nivells pot ajudar-te a maximitzar l'espai disponible i afegir interès visual a l'ambient.
  4. No aprofitar la il·luminació. La il·luminació adequada pot fer una gran diferència en l'aparença i la funcionalitat d'una terrassa petita, tant de dia com de nit. Incorpora llums encastats, garlandes de llums o llums de peu per crear un ambient acollidor i destacar els punts clau de la teva terrassa.
  5. Mobles interiors. Utilitzar mobles dissenyats per a l'interior de la casa a la terrassa és un error comú que pot comprometre la durabilitat i resistència dels mobles. Assegura't d'escollir mobles específicament dissenyats per a ús exterior, que estiguin fabricats amb materials resistents a la intempèrie i fàcils de netejar.
  6. Sense coberta. No tenir una coberta o tendal a la terrassa pot limitar-ne l'ús, especialment en dies de pluja o sol intens. Considereu la instal·lació d'un tendal retràctil o un para-sol que brindi protecció contra els elements i us permet gaudir de la vostra terrassa en qualsevol condició climàtica.

Consells per manteniment la teva terrassa petita

Hem deixat en constància que escollir els materials i els mobles adequats és crucial per crear la terrassa perfecta. Tanmateix, no podem oblidar la importància del manteniment per garantir que aquests elements mantinguin la seva esplendor al llarg de temps. Aquí us oferim alguns consells pràctics per cuidar la teva decoració a la terrassa exterior.

Cura dels terres de fusta: Els terres de fusta aporten calidesa i encant a la teva terrassa, però requereixen una mica d'atenció per mantenir la seva bellesa. Per netejar-los, simplement utilitza un pal de fregar amb detergent suau, evitant qualsevol producte abrasiu que pugui d'anyar l'acabat. A més, és recomanable aplicar un segellador o vernís específic per a exteriors periòdicament per protegir la fusta de la humitat i els raigs UV.

PINTURA PER TERRES

Protecció dels mobles exteriors a l'hivern: Durant els mesos més freds de l'any, és important protegir els mobles d'exterior del clima advers. Si és possible, emmagatzema els mobles en un lloc cobert per evitar l'exposició directa a la pluja, neu i humitat. En cas que no disposis d'espai interior, considera l'ús de fundes protectores que puguin resguardar els mobles dels elements. Recordeu netejar els mobles a fons abans de desar-los per eliminar qualsevol brutícia o residu que pugui provocar d'anys durant l'emmagatzematge.

FUNDES PER MOBLES DE JARDÍ

Seguint aquests senzills consells de manteniment, podràs assegurar-te que la teva terrassa petita conservi la seva bellesa i funcionalitat durant molt de temps, permetent gaudir al màxim d'aquest oasi personal.

Comparteix aquesta publicació