Com penjar un prestatge de fusta?

Com penjar un prestatge de fusta?

Mobiliari i Decoració

A continuació t'aconsellarem com penjar un prestatge sense prendre mal ni fer cap desperfecte a la paret. És important saber quina longitud del prestatge i el pes que farem servir abans de foradar la paret.

Assegura't de tenir a mà tot el que necessites:

 • Taulell de fusta o prestatge
 • Nivell
 • Cargols
 • Tornavís 
 • Taladrador
 • Tacs

 

El primer que has de fer és fixar els angles a la taula. Has de saber quants angles necessites col·locar i com distribuir-los depenent del pes del prestatge. Et recomanem que per cada 10 kg, facis servir un angle. 

Pas 1. Fixar els angles en el prestatge

 1. Marca amb un llapis sobre el prestatge de fusta on han d'anar els angles. Recorda que els angles han d'estar ben distribuïts per repartir el pes del prestatge de fusta.
   
 2. Fes un petit forat amb un taladre sobre el prestatge de fusta fent servir una broca més fina que el gruix del cargol.
  D'aquesta manera faràs la guia perquè els cargols puguin cargolar-se fàcilment i no hagis de fer força. També pots fer-ho directament sobre la fusta però hauràs de fer més força i t'arrisques a fer malbé la fusta.
   
 3. Cargola els angles al prestatge de fusta de manera que quedin ben fixats.

Pas 2. Fer els forats a la paret

 1. Abans de foradar la paret, assegura't que el prestatge quedarà anivellat. Per fer-ho, et recomanem que col·loquis el prestatge a la paret i prenguis mides des de cada extrem de la fusta agafant com a referència el terra o el sostre perquè quedi paral·lel. També pots fer-ho recolzant el prestatge a la paret i equilibirar-ho utilitzant un nivell.
   
 2. Una vegada ens hem assegurat que el prestatge de fusta està anivellat. Mira la distància entre els forats abans de marcar la paret. Assegura't que els forats tinguin la mateixa distància entre ells segons els angles que has col·locat al prestatge de fusta. Per fer-ho, et recomanem que tornis a recolzar el prestatge amb els seus angles, i marquis amb un llapis els forats dels angles a la paret per saber on hauràs d'aforadar.
   
 3. Quan tenim les marques fetes, fem els forats a la paret amb l'ajuda d'un taladre. Assegura't de cobrir el terra o el que hagi per sota per no embrutar-ho ja que fer aquesta feina t'embrutarà de pols el que quedi per sota el forat.

Pas 3. Col·loca el prestatge de fusta a la paret

 1. Col·loca els tacs a la paret, per entrar-los ajuda't amb un martell. Si els tacs entren fluixos, voldrà dir que el prestatge no quedarà ferm pel que no aguantarà gaire pes i pot caure fàcilment. 
   
 2. Cargola els cargols perquè el prestatge de fusta quedi fix a la paret, assegura't que els cargols quedin ben fixos.
  *Si trobes que el cargol s'ha passat de rosca, això vol dir que el tac era massa petit i que necessitarem un tamany més gran pels cargols que estem utilitzant.

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa