Com il·luminar el bany?

Com il·luminar el bany?

Mobiliari i Decoració

El bany, així com la cuina, són les parts de la casa que necessiten una lluminositat més intensa. En aquest consell t'ensenyem com mantenir una atmòsfera relaxant i segura pel teu bany.

El bany, així com la cuina, són les parts de la casa que necessiten una lluminositat més intensa. En aquest consell t'ensenyem com mantenir una atmòsfera relaxant i segura pel teu bany.

 Els diferents circuits elèctrics ofereixen un control per ajustar l'ambient que desitges poden encendre i apagar algunes llums.

 El millor tipus de llum per un bany és la llum blanca càlida i difusa que ofereixen molts dispositius i garanteixen una atmosfera acollidora i relaxant. Per exemple, hi ha les bombetes que imiten l'efecte de parpadeig de la llum de les espelmes.  

 

Consell 1. Com il·luminar el mirall del bany

Diuen que els miralls no menteixen, però un mirall mal il·luminat en el bany no reflectirà fidelment les tasques que hi puguis realitzar com poden ser arreglar-te els cabells, afeitar-te, maquillar-te...

Pots solucionar-ho fàcilment, només has d'afegir algunes llums a la part superior i en els laterals.

Un punt de llum sobre el mirall ajuda a veure les coses amb més claredat, mentre que un punt de llum a cada banda del mirall elimina les ombres perquè realment gaudeixis d'un reflex fidel.

Per miralls petits, n'hi ha prou utilitzar llums amb un flux lluminós inferior o dispositius d'il·luminació amb un sol punt de llum. En el cas de miralls més grans, pots afegir un toc de glamurós al bany alineant diversos punts de llum.

Però no es tracta només d'afegir llum al mirall, per veure els tons de pell naturals necessites la il·luminació adequada.

 Has de tenir en compte:

  • Utilitzar una llum suau i difusa on puguis mirar.
  • Triar un índex de rendiment cromàtic (IRC) alt.
  • Evitar les llums que apunten cap al mirall, ja que provoquen reflexos.

 

Assegura't sempre que les llums que triïs per al bany tinguin la classificació IP correcta. Els dispositius de llum de la part superior i els laterals del mirall entren a la "zona de seguretat 3"*, pel que han de tenir una classificació IP21 com a mínim.

Consell 2. Com il·luminar la banyera

 A tots ens agrada donar-nos un bany per relaxar-nos i dedicar-nos temps a nosaltres mateixos. Per a això, necessitem poder ajustar l'ambient per fer perfecte per l'ocasió.

Els diferents circuits elèctrics et proporcionen el control per ajustar l'ambient que desitges amb sol encendre o apagar algunes llums individualment. A més, la llum càlida i suau que ofereixen molts dispositius ajuda a crear l'ambient perfecte per relaxar-se.

Coneixes les bombetes espelma? Per posar la cirereta del pastís, aquestes bombetes són una gran solució. Només has de carregar-les fora del bany abans de col·locar-les al voltant de la banyera i gaudir d'un efecte de llum d'espelmes amb un suau centelleig.

 A altres però, els agrada cuidar la pell o fins i tot llegir un llibre mentre ens donem un bany. Totes aquestes activitats necessiten l'ajuda d'il·luminació funcional específica.

La solució més senzilla per gaudir de la llum addicional que necessitem és afegir un o dos focus encastables al sostre, just a sobre de la banyera. Per a la majoria de sostres, és suficient una classificació IP21, ja que tenen una alçada superior a 2,25 mi, per tant, s'engloben en la "zona de seguretat 3"*. No obstant això, si el teu sostre és més baix, s'engloba en la "zona de seguretat 1"*, per la qual cosa hauràs de buscar una classificació IP65 com a mínim.

Consell 3. Com il·luminar la dutxa

 Per a alguns de nosaltres, la dutxa és més que un lloc on rentar-se i carregar d'energiaja que també pot ser un lloc per a la cura personal.

Per tant, si també fas activitats com afaitar-te com a part de la teva rutina de dutxa diària, la il·luminació funcional específica et facilitarà molt les coses.

 Has de tenir en compte:

  • Has d'utilitzar llums que proporcionin una llum càlida, suau i difusa.
  • Que per veure els tons de pell naturals, has d'utilitzar llums amb un índex de rendiment cromàtic (IRC) alt.
     

La solució més senzilla és afegir un o dos focus encastables al sostre, just a sobre de la dutxa. Així tindràs la llum addicional que necessites perquè tasques com afaitar-te et resultin més fàcils que mai.

I finalment, hauràs d'assegurar sempre que les llums que triïs per al bany tinguin la classificació IP correcta. Si el sostre té una alçada superior a 2,25 m, la classificació IP21 és suficient. Però si és inferior o està en una zona humida com la dutxa, hauràs d'utilitzar només llums amb classificació IP65.

Consell 4. La seguretat en el bany

 Els banys són les habitacions més humides de la llar. Per aquest motiu, t'has d'assegurar d'utilitzar els dispositius d'il·luminació resistents a l'aigua adequats en tota la il·luminació del bany.

Els banys es divideixen en 4 "zones de seguretat". La zona "0", més exposada a l'aigua. Zona "3", menys exposada. Per tant, es tracta de seleccionar un dispositiu d'il·luminació amb la classificació IP adequada per a la zona que s'utilitzi (la classificació IP es troba a l'embalatge)

A més classificació IP, més resistència ofereix.  

Comparteix aquesta publicació