Crear efecte chalk paint sobre la fusta

Crear efecte chalk paint sobre la fusta

Pintures
Descobreix la nova tendència sobre com pintar els teus mobles, l'efecte chalk paint li donarà un aire vintage a la teva llar.

Fa temps que estàs buscant la peça perfecta que marqui la personalitat de casa teva? Atreveix-te amb l'estil vintage!

Els mobles de fusta amb aspecte Vintage continuen sent tendència, de fet, mai no han deixat de ser-ho. La decoració vintage inunda moltes cases, ja sigui recuperant peces de tota la vida o creant l'efecte envellit o efecte decapat en mobles.

FESMÉS volem ajudar-te a aconseguir la peça que necessita la teva llar!

Rescata elements clau com còmodes, armaris, taules auxiliars, llums o cadires, i converteix-los en el focus d'atenció de casa teva amb l'ajuda de la pintura Chalk Paint.

Si vols conèixer per què la pintura chalk paint està en boca de tots, queda't per saber com aplicar-la al teu moble decoratiu.

Per què utilitzar la pintura de guix o chalk paint?

La pintura al guix o chalk paint és la solució perfecta per canviar l'estil decoratiu de casa teva d'una manera fàcil. Aquesta pintura presenta un acabat mat molt semblant a l'aspecte d'un guix.

La pintura chalk paint està preparada per renovar i decorar sobre fusta, metall, ciment, tela, plàstic o vidre i crear acabats d'estils romàntics, vintage o retro. A continuació, t'expliquem alguns avantatges per utilitzar pintura chalk paint per crear efectes envellits sobre fusta

  • Fàcil d'aplicar sense crear capes d'imprimació prèvies.
  • És apta per a tots els públics. És lliure de tòxics i no conté cap mena de dissolvents.
  • Es poden barrejar diferents tons de pintura chalk paint per aconseguir el color que vulguis. Pots donar una ullada a la nostra col·lecció de pintura Chalk Paint.
  • Es tracta d'una pintura densa, de manera que amb una sola capa en tindràs prou per tenir un resultat excel·lent.
  • No et preocupis per les olors desagradables, ja que com que és una pintura amb base d'aigua, no deixa olors.


En aquest consell, tractarem l'efecte chalk paint sobre fusta, un dels acabats més espectaculars per crear el moble vintage que tant desitges. Som-hi!

Eines necessàries per crear efecte chalk paint sobre fusta

  • Drap net i humit.
  • Brotxa. Per pintar mobles amb l'efecte chalk paint és recomanable fer servir brotxa en comptes de rodet, ja que ajuden a crear textures.
  • Pintura al guix o chalk paint. Un de més fosc que l'altre.
  • Paper de Polir.
  • Cera o vernís per a pintura chalk paint.

Passos per crear efecte chalk paint sobre fusta

Pas 1. Prepara la superfície

Amb un drap humit, comença netejant el moble per treure tota la pols o totes aquelles restes de vernissos mal adherits.

Encara que la fusta sigui nova, vella o sense tractar, és convenient escatar prèviament el moble per deixar la superfície fina. O, en el cas dels mobles vells, escatar per eliminar les restes de vernís.

Després de polir, passa un drap humit de nou per a qualsevol altra resta i deixa assecar.

Pas 2. Escull els colors i aplica la pintura chalk paint

Un cop el moble ja està preparat per treballar-hi, escull dos tipus de pintura chalk paint, un més fosc que l'altre. A continuació, obre el pot de tonalitat més fosca i remou-lo sense necessitat de tirar aigua.

Seguidament, amb l'ajuda d'una brotxa de cabell fi i la pintura chalk paint de la tonalitat més fosca que has triat, pinta tot el moble amb suavitat i seguint la direcció de la veta de la fusta. Deixa assecar, almenys, 4 hores.

Pas 3. Aplica el color contrast

Ara, aplica el color de tonalitat contrast i repeteix el mateix procediment del pas anterior, començant pels cantons i continuant per les superfícies interiors. Deixa assecar durant 4 hores o el temps que indiqui el fabricant.

Pas 4. Aconsegueix l'efecte envellit

Ha arribat el moment més creatiu del procés!

Amb l'ajuda d'un paper de polir comença a retirar la pintura en aquelles zones de més ús habitual (cantons, arestes, motllures...) per imitar el desgast natural.

Pas 5. Aplica una capa de cera per a un resultat perfecte

FESMÉS, recomanem aplicar una capa de cera o vernís de protecció incolor per protegir la fusta i ajudar a mantenir l'efecte chalk paint durant més temps.

PREGUNTES FREQÜENTS

  1. La pintura amb efecte decoratiu com el chalk paint es pot utilitzar per mobles a l'exterior?
    No. En general la pintura decorativa amb efecte guix, envelliment, patinats...s'utilitza per aplicacions d'interior ja que són productes indicats a temperatura estable i sense variacions de baixades i pujades de temperatura, o bé amb orientació sud on el sol pot desgastar més ràpidament la pintura o l'efecte decoratiu aplicat.

  2. Per què s'esquarteja el vernís a l'exterior?
    Els vernissos exteriors tapen els porus de la fusta. Amb el pas del temps la fusta es pot deteriorar per diversos factors: el sol, baixada o pujada de temperatures...llavors el vernís perd flexibilitat i es trenca. És per això que es recomana utilitzar un vernís per fusta especialment indicat per condicions climatològiques extremes.

  3. Sobre un producte de cera podem aplicar un altre producte ?
    No. No es recomana aplicar pintura d'esmalt, pintura o crema de pintura sobre cera ja que no s'obtindrà el resultat esperat.

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa