Com protegir la fusta i el ferro a l'exterior

Com protegir la fusta i el ferro a l'exterior

Pintures
Si tens un jardí, segur que més d'una vegada t'has preguntat quina és la millor manera de protegir la fusta o el ferro a l'exterior. En aquest consell volem ajudar-te a mantenir en perfecte estat la fusta i el ferro.

• Productes necessaris segons la superfície a protegir
Pintures per ferro o protectors per fusta i estris per aplicar-les

• Objectiu
Protegir qualsevol fusta o metall sense por a fer-la malbé

Protegeix i decora tot tipus de superfícies a l'exterior amb la gamma d'esmalts i protectors més completa que posem a la teva disposició. La seva conservació és un gran estalvi per a la teva butxaca!

Exemple 1. Com protegir les fustes d’exterior

  • Actualment, no hi ha raó per dubtar a l'hora de triar la fusta. Els protectors decoratius protegeixen la fusta d'exterior de les condicions climàtiques més adverses, alhora que realcen la bellesa natural de la fusta, en tons clars o foscos, amb un aspecte setinat.

  • Apliqui el protector decoratiu en el sentit de les vetes de la fusta, en dues capes amb pinzell o pistola, polint lleugerament entre les dues capes per obtenir una superfície llisa. En fustes brutes, comenci emprant un tractament per a fusta abans d'aplicar el protector decoratiu.

  • En fustes noves o molt exposades apliqui una tercera capa per els tons clars. El incolor s'utilitza únicament a l'hora de renovar fustes amb protectors per fusta decoratius o tenyides.

Exemple 2. Aplicar oli per mobiliari de teca

  • Trieu l'oli de teca per a mobiliari de jardí d'exterior de teca o de fustes exòtiques per protegir contra l'aigua, els raigs ultraviolats, les taques i el greix, conservant el contacte amb la fusta i el seu aspecte natural.

  • Apliqui l'oli per teca en una fusta nua, neta i seca impregnant generosament la fusta en aplicar la primera capa amb un pinzell pla de cerres toves. Deixi assecar 6 hores i després apliqui una segona capa. Aproximadament 10 minuts després, elimini l'excedent amb un drap.

  • Per mantenir el mobiliari a principi o a final de temporada: Apliqui una capa d'oli per teca amb pinzell, deixi penetrar 10 minuts i a continuació elimini l'excedent amb un drap. En cas de desgast local o desllustrat, apliqui una capa d'oli a la zona corresponent.

Exemple 3. Pintar un porta de ferro

La corrosió és l'enemic número 1 de les portes de ferro forjat:

  • Per protegir el ferro comença netejant els punts d'òxid amb un raspall metàl·lic per arribar el més a prop possible del ferro sa. En cas de pintura espellofada, elimini les anteriors capes de pintura amb un decapante universal. 

  • Apliqui la pintura per ferro en dues capes sense dissolució, tenint molta cura de recobrir els angles sortints per no deixar metall sense protecció. Deixi assecar 24 hores entre les dues capes. 

  • Les pintures per a ferro protegeixen les seves portes dia rere dia gràcies a fórmules d'alta qualitat que protegeixen el ferro exterior de la humitat, els raigs ultraviolats i la intempèrie. La seva fórmula lleugerament gelificada permet una aplicació sense vessaments.

Exemple 4. Com protegir les persianes de fusta

 El temps deteriora, any rere any, la fusta exterior:

  • Per renovar les persianes, poleixi primer enèrgicament per eliminar totes les partícules no adherents i, a continuació, elimini la pols. En una fusta pintada i en mal estat, decape les capes de pintura anteriors amb el Super decapante especial fusta V33.

  • Abans de pintar les persianes, comproveu que els xapats estiguin en bon estat: en cas d'haver punts d'òxid, elimini la pintura restant i després netegi l'òxid amb un raspall metàl·lic.

  • Apliqui la primera capa de pintura, pot diluir aquesta primera capa amb aiguarràs o aigua segons el tipus de pintura, a fi d'afavorir la seva penetració dins la fusta. En ambdós casos, deixi assecar d'acord amb les instruccions.

  • Apliqui la segona capa de pintura després d'haver realitzat un lleuger poliment de la primera capa després de l'assecatge, la qual cosa permetrà una millor adherència i un acabat perfecte.

  • Les pintures per a fusta posseeixen una excel·lent resistència als raigs ultraviolats i a la humitat i una gran flexibilitat per absorbir les variacions de la fusta. Com que tenen una perfecta microporositat i un alt poder de cobertura, són ideals per a persianes, portes, tancaments, façanes, etc.

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa