Com posar paper pintat pas a pas

Com posar paper pintat pas a pas

Pintures

Vols posar paper pintat a casa? Descobreix la nostra guia on t'explicarem quines eines i materials necessitaràs, i quins passos hauràs de seguir per aconseguir un acabat professional.

El paper pintat ha ressorgit com una de les tendències més populars a la decoració, oferint una forma creativa i pràctica de transformar qualsevol espai. A diferència de la pintura, el paper pintat destaca per la seva àmplia gamma de dissenys, patrons i textures.

A més del seu atractiu estètic, el paper pintat ofereix molts avantatges pràctics. És fàcil de col·locar, durador, fàcil de netejar i pot cobrir imperfeccions a les parets que la pintura no sempre aconsegueix disminuir.

En aquest guia coneixeràs el pas a pas de com posar paper pintat, assegurant-nos que tinguis tota la informació i les eines necessàries per aconseguir uns resultats professionals. Ja sigui que siguis un entusiasta de bricolatge o un principiant, aquesta guia et proporcionarà els coneixements essencials per donar vida a les teves parets amb estil i facilitat. Comencem!

Quins materials i eines has de tenir per posar paper pintat?

Materials per posar paper pintat

 • Paper pintat
 • Cola per a paper pintat
 • Cinta de protecció per a pintura
 • Decapant
 • Masilla
 • Imprimació
 • Spray per treure papers pintats

Eines per posar paper pintat

 • Cinta mètrica
 • Nivell de bombolla
 • Llapis i regla
 • Tisores i ganivet de tall
 • Polidora de gra fi
 • Rodets
 • Kits de pintura
 • Escala
 • Esponja o drap net
 • Taula de treball o superfície plana

VEURE MATERIALS I EINES PER POSAR PAPER PINTAT

Guia de com posar paper pintat com un professional

1. Preparació de la paret

Abans de començar a col·locar el paper pintat, és important preparar la superfície de la paret. Aquest primer pas assegurarà que el paper pintat s'adhereixi correctament i tingui un acabat llis i durador. Depenent de si estàs treballant amb una paret que ja tenies paper pintat o una paret sense paper pintat amb anterioritat, els passos de preparació de la paret variaran.

Retirar paper pintat

Retira el paper pintat antic: Aquest primer pas només és necessari si s'ha de retirar el paper pintat. Amb l'ajuda d'una espàtula, aixeca una cantonada de paper pintat i desenganxa'l de la paret. Per a papers pintats més difícils de treure, es pot utilitzar un vaporitzador o una solució d'aigua tèbia amb vinagre per afluixar l'adhesiu.

Espàtula paper pintat

Vaporitzador paper pintat

Neteja la paret: Un cop retirat el paper pintat, neteja la paret amb una esponja humida amb sabó per eliminar qualsevol residu d'adhesiu. Deixa que la paret s'assequi completament abans de procedir al pas següent.

Repara imperfeccions: Localitza esquerdes, forats o irregularitats. Omple aquests defectes amb massilla per a parets usant una espàtula. Un cop la massilla s'hagi assecat, escata suaument les àrees reparades amb un paper de vidre de gra fi fins que la superfície estigui llisa i uniforme.

Massilla paper pintat

Polir paper pintat

Aplica imprimació (si cal): Si la paret és porosa o presenta variacions en l'absorció a causa de les reparacions, aplica una capa d'imprimació per assegurar l'adhesió uniforme del nou paper pintat. Deixa assecar completament.

En finalitzar aquests passos, és recomanable fer servir un anivellador per verificar que la paret estigui completament recta abans de procedir amb la instal·lació del paper pintat. Això garantirà un resultat final professional i estèticament agradable.

Nivell paper pintat

2. Mesura i tall del paper pintat

Un cop la superfície de la paret està completament preparada, el següent pas és mesurar i tallar el paper pintat. Realitzar mesures precises i talls exactes és un dels passos clau per posar paper pintat, i que t'ajudarà a evitar deixalles i assegurar que el paper pintat s'ajusti perfectament a les dimensions de la paret.

Com mesurar les parets correctament?

 • Mesura l'alçada i l'amplada de la paret utilitzant una cinta mètrica.
 • Determina la quantitat de panells necessaris. La majoria dels rotlles de paper pintat tenen una amplada estàndard al voltant de 53 cm. Divideix l'amplada total de la paret per l'amplada del paper pintat per determinar quants panells necessites. Recomanem afegir uns 5-10 cm addicionals a l'alçada de cada panell per permetre retallades al sostre i al sòcol.
 • Considera el patró del paper pintat. Si el paper pintat té un patró repetitiu, assegura't de tenir en compte el “rapport” o la repetició del disseny. Consulta les especificacions del fabricant per conèixer la longitud de repetició del patró i ajusta els teus talls en conseqüència.

Mesurar paper pintat

Quines tècniques puc utilitzar per tallar el paper pintat?

 • Talla el primer panell: Desenrotlla el paper pintat en una taula de treball o superfície plana. Marca les mides i el marge addicional al paper pintat. Utilitza una regla i un llapis per dibuixar una línia al llarg de la marca i talla el paper fent servir tisores o un ganivet de tall.
 • Talla els panells següents: Usa el primer panell com a plantilla. Col·loca el primer panell sobre el següent segment del rotlle de paper pintat, alineant acuradament qualsevol patró si cal.
 • Etiqueta els panells (opcional): Aquest pas és molt pràctic si estàs treballant amb un paper pintat amb patrons complexos. Etiqueta cada panell al revers amb un número de seqüència per recordar l'ordre correcte durant la col·locació.

Amb els panells llestos, estaràs preparat per avançar al següent pas de preparació i aplicació de l'adhesiu, i finalment, a la instal·lació del paper pintat.

3. Preparació del paper pintat

Abans de procedir amb la instal·lació del paper pintat teixit no teixit, cal preparar-lo adequadament. Aquest tipus de paper pintat és més fàcil de manejar i més durador que altres tipus, tot i això, requereix certs passos de preparació per assegurar un bon acabat.

Comença preparant l'adhesiu, llegint les instruccions del fabricant per saber com barrejar l'adhesiu amb aigua o, si ja ve preparat.

Amb l'adhesiu preparat, estén un dels panells del paper pintat sobre una taula de treball o una superfície plana, amb el revers cap amunt. Assegureu-vos que la superfície estigui neta. Utilitza un rodet o una brotxa per aplicar l'adhesiu directament a la paret a la zona on col·locaràs el primer panell.

L'avantatge del paper pintat teixit no teixit és que l'adhesiu s'aplica a la paret i no al paper, cosa que en facilita la manipulació i redueix el risc d'esquinçar o deformar el paper durant la col·locació.

Adhesiu paper pintat

A mesura que apliques l'adhesiu a la paret, assegura't de cobrir una zona una mica més ampla que l'amplada del panell del paper pintat. Això permetrà que puguis ajustar el paper sense preocupar-te per les vores seques.

Recomanem treballar en seccions petites per evitar que l'adhesiu s'assequi abans que tinguis l'oportunitat de col·locar el paper.

4. Instal·lació del paper pintat

Un cop hagis aplicat una capa uniforme d'adhesiu a la paret, pren el primer panell de paper pintat i col·loca'l a la part superior de la paret, assegurant que estigui ben alineat amb la línia de referència que has traçat prèviament.

Posar paper pintat

Pressiona suaument el paper pintat contra la paret, començant des del centre i allisant cap a les vores. Fes servir una espàtula de plàstic o un raspall per allisar el paper pintat i eliminar qualsevol bombolla d'aire o arruga, treballant sempre des del centre cap a les vores. Ves amb compte de no aplicar massa pressió per evitar danyar el paper.

Allisar paper pintat

A mesura que col·loquis cada panell, utilitza una esponja humida o un drap net per netejar qualsevol excés d'adhesiu que pugui sortir per les vores. Aquesta neteja no només mantindrà el treball net, sinó que també evitarà que l'adhesiu s'assequi i quedi visible a la superfície del paper pintat.

5. Terminació de la instal·lació del paper pintat

Després d'haver instal·lat tots els panells a la paret, és hora de donar els últims tocs per assegurar un acabat net i professional.

Com retallar l'excés de paper a vores i cantonades?

Usa un cúter esmolat i una regla per retallar l'excés de paper a les vores i cantonades. Assegura't que el full està ben esmolat per evitar esquinçar el paper. Col·loca la regla contra la vora o la cantonada i talla el paper sobrant amb moviments ferms i preciosos. Repeteix aquest procés a totes les vores superiors, inferiors i a les cantonades.

Com netejar i mantenir el paper pintat?

Per mantenir el teu paper pintat en perfectes condicions, neteja regularment amb un drap suau i sec per eliminar la pols. Si necessites netejar taques, utilitza un drap humit amb aigua i un sabó neutre, evitant fregar amb massa força per no fer malbé el paper. Evita l'ús de productes de neteja abrasiva o químics forts que puguin decolorar o fer malbé el paper pintat.

Amb aquests passos complets, el teu projecte d'instal·lació de paper pintat ja estarà finalitzat amb un acabat professional i durador. Ara només queda gaudir de la teva nova decoració i de l'ambient renovat a casa teva!

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa