Com estalviar en calefacció?

Com estalviar en calefacció?

Estalvi Energètic

Consells i productes per estalviar en calefacció · 1. ? Quin tipus de radiador? · 2. La caldera com a principal responsable · 3. Temperatura constant i utilitzar el termòstat · 4. Les finestres ajuden a mantenir la calor...

La tardor és una bona època per posar-ho tot a punt al nostre sistema de calefacció i obtenir un bon estalvi energètic. És clar, l'estalvi energètic de què es parla tant després d'assolir els màxims històrics en els preus energètics.

Segons l'estudi del consum energètic de les llars espanyoles elaborat per IDAE, ens informa que el 7,4% de les factures les dediquem a la calefacció i el 2,3% a l'aire condicionat. Ara sí que t'has quedat gelat no?

Doncs bé, avui som aquí per començar a canviar el teu consum de calefacció a la llar sense haver de baixar el teu nivell de confort a casa teva.

A continuació, us presentarem una sèrie de consells i productes per estalviar en calefacció. Pren-ne nota i comença el canvi.

5 consells per estalviar en calefacció

  1. Quin tipus de radiador?

Depèn de la mida de la casa, si és un habitatge petit on calgui escalfar tan sols dues habitacions, molta gent es decideix per la calefacció mitjançant radiadors elèctrics. Encara que en general, una calefacció de gas centralitzada, t'ajuda a estalviar a la llarga més energia en calefacció.

En aquest consell, no hi ha gaire diferència entre instal·lar radiadors de gas o emissors tèrmics, ja que aquests darrers ja estan preparats per disminuir el consum i oferir el mateix confort que els del gas.

  1. La caldera com a principal responsable

L'eficàcia de la caldera és molt important per valorar si es perd més energia o no. Pot ser perquè la caldera ja té uns quants anys, però també perquè no passa correctament les revisions obligatòries d'eficiència energètica.

Si la nostra caldera és molt vella, el millor que podem fer és invertir en una altra de nova, ja que els amortitzarem amb l'estalvi energètic que ens suposarà.

  1. Temperatura constant i utilitzar el termòstat

La teva llar no necessita les 24 hores del dia la mateixa temperatura, no és el mateix quan ets a casa al matí i toca el sol, que a la tarda quan el sol ja escalfa. Tampoc no és el mateix quan tota la família està fora de casa i no hi ha necessitat de tenir un ambient càlid. Amb l'ús del cronotermòstat estalviaràs una energia important i aprofitaran millor la calefacció de casa teva estalviant diners, entre 50 i 100 euros a l'any.

L'OCU (Organització de Consumidors i Usuaris d'Espanya) aconsella mantenir una temperatura del dia de 20 graus i 16 durant la nit.

El mateix passa quan pugem la temperatura de cop i a més de 23° perquè s'escalfi abans. És un error molt comú, ja que pensem que la casa es caldejarà abans i triga exactament tot el dia a escalfar-se.

  1. Les finestres ajuden a mantenir la calor

Unes bones finestres, sense punts de fugida, ajuden a preservar la calor de casa nostra. També haurem de comprovar l'aïllament de les portes i les parets per tal d'estalviar més energia en calefacció.

Alhora, revisar l'estat del sistema de calefacció no només ajudarà a estalviar en calefacció, sinó que també ens ajudarà al correcte funcionament. Verificar que els radiadors no tinguin aire i estiguin ben purgats. També és important que revisem les canonades, reixetes i sortides per assegurar que no hi hagi restes d'escletxes o brutícia.

  1. La bugada al seu lloc

A banda que la calor dels radiadors per eixugar la roba, puja un 30% el nombre d'humitats i l'aparició de fongs i floridura o infeccions pulmonars a les persones amb sistemes immunes debilitats, cobrir els radiadors és un error.

És una acció força habitual a la rutina de moltes famílies, però, en cobrir-ho amb peces o mobles, estàs formant una barrera tèrmica. En definitiva, haurà de treballar més per escalfar l'aire de la casa.

  1. Utilitzar reflectors

L'ús de reflectors ajuda a estalviar calefacció entre un 10% i 20% segons l'OCU. Quan col·loquem els panells reflectants de calor després dels radiadors, la calor rebota a la superfíce evitant que es difongui a la paret i la concentra cap endavant.

  1. Utilizar de forma provechosa las persianas y las cortinas

Un altre truc casolà per estalviar en calefacció és utilitzar adequadament les persianes i les cortines. Per als dies assolellats, mantenir les persianes pujades ajuda a escalfar.

Les cortines són un excel·lent aïllant de la calor a les finestres, per una banda, perquè no s'escapi la calor per les vendes i, per l'altra, perquè no entri el fred de l'exterior.

  1. Apaga els radiadors a les habitacions buides

Generalment, totes les habitacions de casa tenen un radiador instal·lat, però no totes les habitacions s'utilitzen. A més a més, és aconsellable tancar la clau dels radiadors de gas en aquestes habitacions poc usades.

  1. Ventileu la casa, però el temps just

Sigui estiu o hivern, els habitatges necessiten ventilar-se. Quan? L'hora ideal per ventilar la casa és a primera hora del matí. Durant els mesos més freds, amb tan sols 5 minuts n'hi haurà prou, ja que no has d'excedir el temps si vols que et surti més rendible. Als mesos d'estiu, obrir la finestra 15 minuts per habitació és una manera d'aprofitar els raigs de sol i deixar-los entrar a casa nostra.

  1. Abríga't a casa

Sempre que es pugui pal·liar el fred utilitzant roba d'abrigar com les dessuadores, és millor prescindir de la calefacció. Un truc antic, però veritablement funcional a l'hora d'estalviar en calefacció.

Productes estrella per estalviar en calefacció

Una de les preocupacions actuals és conèixer els productes que ajuden a reduir el consum del gas. Així que, hem elaborat una selecció de productes de calefacció que us ajudaran a estalviar en gas.

Estufas de pallet

Les estufes de pèl·let ofereixen un sistema de calefacció renovable, ecològic i de baixes emissions de CO₂, a més de tenir un poder calorífic molt alt.

Els pèl·lets són petits trossos de fusta procedents de fusta sobrant i serradures. Aquest tipus d'estufes es caracteritzen per tenir un sistema d'automatització i programació de les hores que vulgueu que estigui en funcionament.

Aquesta opció suposarà un estalvi de 34% a l'any i es podrà amortitzar en uns set anys d'utilització només invertint entre 1000 i 1200 euros en una sola vegada.

Termostatos

Si es fa un ús correcte dels termòstats digitals, es podrà assolir un estalvi entre 10% i 30% a les factures de calefacció. Aquests dispositius s'encarregaran de regular i mantenir la temperatura als graus que se li indiqui, sense permetre que aquesta augmenti o disminueixi.

Com ja hem aconsellat amb anterioritat, no posar la calefacció a la nit és la millor opció, però si vius en llocs realment freds i necessites encendre la calefacció tota la nit, el termòstat digital és l'elecció que consumirà menys. Això és així perquè podràs programar per baixar uns quants graus la temperatura de la calefacció durant diverses hores a la nit per estalviar energia.

Burletes en las puertas o ventanas

Els rivets a les portes o finestres aporten una varietat de beneficis i avantatges realment econòmics i senzills. En protegir i aïllar l'habitatge dels agents externs, els rivets permetran un estalvi de consum energètic considerable evitant la fuita de la calefacció per sota de les portes o finestres.

Catifes i estores

Les catifes no només són un element decoratiu de la llar, també són un bon aïllant per protegir-se contra el fred del terra i conservar la calor a casa. Les catifes de llana i les catifes de fibres naturals de bambú o de coco són les millors opcions.

Ara bé, si la teva casa té instal·lat un terra radiant, no hauries de col·locar obstacles que impedeixin que la calor es distribueixi correctament i eficientment a casa.

Cortinas

Las cortines t'oferiran estalvi d'energia, reduiran el soroll exterior i formaran part de la decoració de casa teva. Tres en un.

Les cortines de teles pesades com és el vellut o el polièster, com tenim a la nostra gamma de cortines, regularan l'interior de la casa de les ratxes d'aire de l'exterior. Això ajudarà a mantenir la calor de l'habitació amb un 0% de consum d'energia.

Amb aquests consells i productes podràs observar un considerable estalvi a la factura de la calefacció de casa teva. A FESMÉS volem posar-t'ho fàcil perquè sentis el millor confort aquest any, mentre redueices la teva despesa

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa