Els millors ventiladors de sostre de la temporada

Els millors ventiladors de sostre de la temporada

Estalvi Energètic

Descobreix els ventiladors de sostre de la temporada i aprèn com instal·lar-los i mantenir-los nets perquè mai et falti un aire de frescor. Acompanyeu-nos en aquesta aventura refrescant i estalvieu en factures d'electricitat!

Els ventiladors de sostre són el millor aliat de l'estiu, un complement eficient i silenciós que ens brinda una agradable i suau brisa per descansar millor o elevar la temperatura als salons. Aquests accessoris no només ens ofereixen una funcionalitat bàsica per als mesos més calorosos de l'any, sinó que formen part de la decoració de la llar.

Hi ha multitud de dissenys de ventiladors de sostre, però els més populars actualment són els ventiladors de sostre amb llum. La combinació d'un ventilador de sostre amb una font d'il·luminació incorporada ofereix una solució pràctica i funcional per mantenir un ambient fresc i ben il·luminat. Els ventiladors de sostre amb llum són dispositius molt versàtils, convertint-se en elements essencials a moltes llars.

Quan es tracta de mantenir un ambient confortable a la llar, els ventiladors de sostre tenen un paper crucial. Així que, hem elaborat una selecció dels millors ventiladors de sostre, ajudant-te a triar el que millor s'adapti a casa teva i acompanyant-te en la instal·lació d'aquests. Preparat per refrescar i estilitzar la llar?

Els millors ventiladors de sostre per a casa teva

Ventilador de sostre amb llum blanc Anke

El ventilador de sostre Anke es distingeix pel seu estil senzill i tradicional. Es caracteritza per tenir un difusor de vidre opac que pot il·luminar gràcies a dues bombetes casquet E27. Aquest ventilador de sostre color blanc està fabricat en metall amb 4 pales reversibles de fusta plywood laminada que garanteixen una ventilació adequada a baix cost per a estades de 13 a 20 m².

L'Anke està dissenyat amb un motor DC que pertany a la darrera tecnologia de disseny de ventiladors, estalviant fins al 70% de l'energia consumida per ventiladors amb motors de corrents alterna (motor AC) tradicionals. Aquest ventilador de sostre incorpora un control remot de fins a 6 velocitats amb el més mínim soroll del mercat.

Inclou funció estiu-hivern i temporitzador per programar el vostre apagat. Totes aquestes funcions es controlen amb un comandament a distància inclòs de fàcil maneig.

Es pot instal·lar amb una inclinació de sostre de 15° o amb vareta vertical.

Ventilador de sostre amb llum blanc Baloo

continuant amb la mateixa línia de fabricació que el ventilador de sostre blanc Anke, el disseny del ventilador de sostre Baloo es caracteritza per un disseny més pla i minimalista que l'anterior.

El ventilador de sostre Baloo de Ø1220mm és apte per a estades d'entre 13-20 m². La característica més destacable, que comparteix amb el ventilador Anke, són les seves 4 pales reversibles en blanc i fusta, que en permeten la personalització, juntament amb el difusor opal que ofereix una il·luminació òptima.

El vostre motor DC d'última tecnologia presumeix de ser ultrasilenciós i de baix consum. Equipat amb 2 portalàmpades casquet E27 que es permet instal·lar al tipus de llum que vulguem.

Amb el comandament a distància es podrà seleccionar la velocitat que desitgem entre totes les 6 velocitats que es disposen. A més de programar l'apagat del ventilador de forma automàtica o canviar de funció hivern estiu.

Ventilador plegable de sostre amb llum Bombay L

Amb el ventilador de sostre amb llum Bombay ens dirigim cap a un estil totalment modern. El ventilador Bombay compta amb pales retràctils, podent utilitzar les pales quan es vulgui o plegant les pales per utilitzar-lo en forma de plafó, donant llum i amplitud a l'estada.

Es caracteritza per la seva gran font de llum d'una potència lluminària de 36 W i amb canvi de temperatura (càlida, freda, neutra), funcions estiu -hivern, temporitzador i naturwind. El motor d'aquest ventilador de sostre és de tipus DC, cosa que brinda unes característiques excepcionals, de baix consum, pràcticament sense soroll i amb 6 velocitats.

Ventilador de sostre amb llum Rainbow M

El ventilador de sostre Rainbow M destaca per la seva versatilitat en el disseny que li proporcionen les 6 pales reversibles en color blanc i color fusta. El disseny Rainbow M es pot instal·lar tant en espais contemporanis com en espais que respirin un aire més natural. Així que és ideal per personalitzar estades, alternant-ne els colors.

Aquest és el disseny més exclusiu del Rànquing dels millors ventiladors de FESMÉS. Amb les 6 pales i motor DC garanteix una ventilació en estades d'entre 13-20 m².

Per què escollir un ventilador de sostre?

  1. Major abast de refredament. Els ventiladors de sostre ofereixen un abast de refredament més ampli que un altre tipus de ventiladors, com ara els ventiladors de taula o pedestal. En estar muntats al sostre, l'aire es distribueix de manera més uniforme a tota l'habitació, arribant fins als racons més allunyats.
  2. Estalvi d'espai. En tenir un ventilador de sostre, no cal destinar espai addicional a terra o als mobles per guardar un ventilador. Aquest complement és especialment útil per a habitacions d'espai reduït o dissenys interiors més minimalistes.
  3. Estètica i estil. Els ventiladors de sostre són elements decoratius per ells mateixos. Podem trobar una àmplia varietat de disseny, estils i acabats per complementar l'estètica de qualsevol habitació. Al nostre assortiment de ventiladors de sostre FESMÉS pots triar entre opcions clàssiques, modernes, rústiques o contemporànies.
  4. Comoditat i funcionalitat. Quan els ventiladors de sostre amb llum, tenir la llum incorporada és un avantatge molt significatiu. Es pot utilitzar com a font de llum principal o complementària a l'habitació. Ja sigui per a activitats diàries, com llegir o treballar, o simplement per proporcionar una il·luminació suau durant les hores de la nit. A més, no necessitaràs làmpades addicionals, cosa que resulta un gran estalvi d'energia a llarg termini i una reducció a les factures d'electricitat.

Com triar el millor ventilador de sostre?

En triar un ventilador de sostre, és important tenir en compte diversos aspectes per assegurar-te obtenir el model adequat per a la teva llar. Queda't amb aquests punts clau i pren la decisió correcta!

Mida de l'habitació. Serà important determinar la mida de l'habitació on instal·laràs el ventilador de sostre. Això ajudarà a determinar el diàmetre del ventilador necessari per a un rendiment òptic.

Habitacions de menys de 13 m² = Ø1070 mm o menys

Habitacions entre 13 i 20 m² = Ø1100 a Ø 1350 mm

Habitacions de més de 20 m² = Ø1350 mm o més

Nombre d'aspes i disseny. Els ventiladors de sostre poden tenir diferents nombres d'aspes, generalment entre 3 i 6. Els ventiladors de sostre que tenen més aspes poden proporcionar un flux d'aire més suau. Escull el nombre de les aspes considerant-ne el disseny i la inclinació.

Velocitats i mode de funcionament. Els ventiladors de sostre ofereixen almenys 3 velocitats, i a FESMÉS oferim ventiladors de sostre fins a 6 velocitats. Alguns models poden tenir modes de funcionament especials, com a mode silenciós, o brisa natural (naturwind). La funció inversa o mode estiu-hivern és per fer servir el ventilador de sostre durant tot l'any. Els ventiladors de sostre giren en el sentit contrari de les agulles del rellotge en el mode normal o mode estiu. En canvi, la funció inversa o mode hivern fa que el ventilador giri en el sentit de les agulles del rellotge, empenyent l'aire que és al sostre de l'habitació i fer que a poc a poc vagi baixant cap a terra. Amb l'hivern del ventilador de sostre podrem pujar l'aire fred al sostre i baixar part de l'aire calent de la calefacció, ja que la calor pesa menys i s'eleva cap al sostre de l'habitació.

Eficiència energètica i nivell de soroll. Comproveu l'eficiència energètica del ventilador de sostre i els certificats. Tots els ventiladors del Rànquing FESMÉS dels millors ventiladors de sostre compten amb una eficiència energètica de classe A+ i el certificat FSC® que confirma que el bosc s'està gestionant de manera que preserva la biodiversitat.

Estils i acabats. Els ventiladors de sostre reversibles són l'opció més versàtil dins del mercat dels ventiladors de sostre. Les pales del ventilador de sostre que oferim en alguns models de FESMÉS tenen un acabat diferent per ambdues cares. Així hi ha la possibilitat de col·locar l'acabat que més agradi a cada moment.

Opcions d'il·luminació i regulació. Si trieu un ventilador de sostre amb llum, és important tenir en compte les opcions d'il·luminació disponibles. Alguns models tenen control remot per regular la intensitat de la llum.

Com instal·lar un ventilador de sostre?

La instal·lació d'un ventilador de sostre pot variar lleugerament segons el model específic i les instruccions del fabricant. Tot i això, a continuació, us deixem una guia que es pot seguir per instal·lar un ventilador de sostre.

Abans de començar, necessitareu les eines necessàries com un tornavís, alicates, escala, voltímetre, tallacables, cinta aïllant i un llapis. Assegureu-vos d'apagar l'electricitat o l'interruptor principal per garantir la seguretat durant la instal·lació.

  • Pas 1. Prepara i connecta els cables. Després de retirar la coberta existent de la caixa de connexions al sostre i verificar que sigui prou resistent per sostenir un ventilador de sostre, connecta els cables. Els cables del ventilador (generalment marcats com a “FAN”) s'han de connectar als cables corresponents a la caixa de connexions.
  • Pas 2. Munta el suport del ventilador del sostre. Subjecta el suport de manera que quadri amb els forats del sostre per passar els cables elèctrics a través seu. Això implicarà utilitzar cargols i torques per assegurar el suport al seu lloc.
  • Pas 3. Col·loca el floró i la tija. Aquests han d'estar travessades pels cables del ventilador. Fixa el motor del ventilador emprant els cargols i passadors que s'indiquin al producte.
  • Pas 4. Col·loqueu les aspes i connecteu el motor. Això pot requerir l'ús d'eines específiques incloses amb el ventilador.
  • Pas 5. Connexions finals. Un cop el ventilador de sostre està penjat, connecta els cables del ventilador als cables de la caixa de connexions segons les instruccions del fabricant. Utilitza cinta aïllant per assegurar les connexions i evitar que es deixin anar.
  • Pas 6. Prova el ventilador. Abans d'encendre l'electricitat, assegureu-vos que tots els cables estiguin connectats correctament i que no hi hagi parts soltes. Encén l'electricitat i prova el ventilador a diferents velocitats per assegurar el funcionament correcte.

Quanta energia consumeix un ventilador de sostre?

En general, els ventiladors de sostre consumeixen menys energia que els aires condicionats o altres sistemes de refrigeració. Per això són una opció més eficient des del punt de vista energètic per mantenir l'aire fresc. El consum d'energia dels ventiladors de sostre oscil·la entre 10 i 100 watts, depenent de la mida i la velocitat.

A mode de referència, un ventilador de sostre funcionant a màxima velocitat consumirà al voltant de la meitat de l'energia que una bombeta incandescent estàndard. Tot i que cal tenir en compte que els ventiladors de sostre amb llum tenen un consum més elevat.

Com mantenir i netejar un ventilador de sostre?

El moviment natural del ventilador de sostre podria fer que s'afluixin algunes connexions. Per això és important verificar les connexions de suport, peces de fixació i els accessoris de les aspes.

Les aspes del ventilador de sostre poden acumular pols i brutícia amb el temps, cosa que pot afectar el seu rendiment i causar soroll. Per a netejar les aspes, utilitzeu un drap suau o una esponja humitejada amb una solució d'aigua tèbia i detergent suau.

Pel que fa al motor del ventilador, es requereix una neteja periòdica per eliminar qualsevol acumulació de pols al voltant del motor i en les obertures de la ventilació. No utilitzar aigua ni productes químics per netejar el motor.

Si el teu ventilador de sostre té un plafó que cobreix els llums, retira'l amb cura utilitzant un drap suau o una solució de neteja adequada per eliminar la pols i la brutícia.

Durant el procés de neteja, és recomanable verificar que totes les connexions elèctriques estiguin segures i en bon estat. Assegureu-vos que els cables estiguin ben connectats i no hi hagi danys visibles.

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa

Famílies relacionades