Com fer una tauleta de nit en només 10 passos

Com fer una tauleta de nit en només 10 passos

Reformes
T'atreveixes a crear la teva pròpia tauleta de nit? Seguiu aquests 10 passos i renoveu l'estil del vostre dormitori amb el vostre primer projecte de bricolatge. Posem-nos mans a l'obra!

Vols començar a fer els teus mobles a casa? Fa temps que busques personalitzar la teva llar? Creus que no tens les eines ni el coneixement necessari per fer bricolatge? Continua llegint i comença el teu primer projecte de bricolatge a casa.

De vegades, ocupar el temps de forma útil ens suposa un món, però hi ha molts hobbies per poder gaudir i que possiblement no t'hagis plantejat fins ara, com és el bricolatge.

El bricolatge no només serveix per obtenir un resultat decoratiu o funcional a casa teva, és un hobby que ens aporta molts beneficis.

  • Dóna un toc personal, càlid i acollidor a casa teva.
  • Pot ser una activitat familiar que reforçarà el treball en equip o un passatemps per desconnectar i relaxar-se.
  • Fomenta la creativitat, la imaginació i l'autoestima d'un mateix.
  • A mesura que aconsegueixis els materials i vagis desenvolupant les teves habilitats, et podràs estalviar diners.

 

Com escollir una tauleta de nit?

Les tauletes de nit són la clau per a una rutina diària equilibrada i relaxada. No només és un element d'emmagatzematge, és el company més fidel del teu llit que aportarà personalitat, benestar i harmonia a la teva habitació.

Hi ha infinitat de tipus de tauletes de nit, d'estil rústic o clàssiques, industrials o modernes o fins i tot, per als més creatius, les tauletes personalitzades per un mateix.

Encara que decideixis comprar-te una tauleta de nit o construir-te-la amb les teves pròpies mans, hauràs de tenir en compte alguns factors principals.

  • L'aspecte decoratiu. La tauleta de nit haurà d´encaixar amb l´ambient i el caràcter que respiri la teva habitació.
  • La practicitat. La tauleta forma part d'un dels immobiliaris funcionals del teu dormitori, sent el punt de suport per col·locar objectes que més facis servir en el dia a dia.
  • L'emmagatzematge. Hauràs de considerar si prefereixes una tauleta de nit amb calaix, amb petits prestatges o simplement amb un prestatge a la part superior.
  • La personalització. Pots decorar la tauleta de nit amb elements decoratius al teu gust o bé, plasmar la tauleta somniada a la realitat gràcies a un equip especialitzat perquè et tallin la fusta com disposem a FESMÉS i fabricar la teva pròpia tauleta de nit.

Defineix l'estil de la teva tauleta de nit perfecta per a tu i el teu dormitori i, a continuació, t'explicarem pas a pas i de manera senzilla com fer una tauleta de nit moderna i funcional. Anima't i experimenta la satisfacció del bricolatge!

Eines que necessitaràs per fer una tauleta de nit

Per fer una tauleta de fusta necessitaràs certes eines que seran de gran utilitat per a la resta de la teva vida. Per aquesta raó, triar les eines més adequades és la primera tasca important que has de fer per aconseguir uns bons resultats de la teva tauleta de nit.

Seguidament, t'explicarem quines eines i materials has de tenir a mà per poder executar el teu primer projecte de tauleta de nit. Tots els materials els podràs trobar a la nostra pàgina web, tant a l'apartat de reformes com a bricolatge.

  • Un tauler de fusta enllistonat FESMES
  • Una serra de calar
  • Un metre
  • Fulles per una serra de calar
  • Una esquadra de fuster
  • Sergjants
  • Un trepant 
  • Broques de fusta
  • Espigues de 8 mm
  • Cola blanca
  • Cargolador 
  • Cargols 4x60 mm
  • Massilla fusta del color que vulguis
  • Tint
  • Polidora
  • Drap de cotó
  • Potes de taula de ferro

Com fer una tauleta de nit

A continuació, explicarem pas a pas i al detall com fer la teva pròpia tauleta de nit per al teu dormitori. Si el que vols és una taula auxiliar o una taula de centre, només hauràs de modificar les mides o canviar el disseny de les potes.

Preparat per començar la teva tauleta de nit? Posem-nos mans a l'obra!

10 passos per fer la teva tauleta de nit

1. Per fer la tauleta, nosaltres hem escollit un tauler enllistonat monocapa d'avet, de 2000 x 400 x 27 mm, però pots escollir la que millor encaixi amb el teu estil. 

2. Pots aprofitar el servei de tall de fusta que ofereix FESMÉS de manera gratuïta, o si ho prefereixes, tallar-ho a casa amb una serra circular o una caladora. 

3. Al gruix d'un dels llistons laterals, marca amb llapis unes línies cada 5cm (que coincideixin amb la meitat del gruix de la fusta) que serviran de guia per a la col·locació de les espigues. Transporta les marques a l'altre llistó lateral.

4. Col·loca els llistons laterals sobre les peces superior i inferior i marca el gruix dels llistons. A continuació, transporta les marques per a les espigues.

5. Amb l'ajuda d'una broca per a fusta i un topall per a broques, és el moment de fer els forats per a les espigues. La broca utilitzada ha de ser del mateix gruix que l'espiga (en el nostre cas de 8mm) i el forat ha de disposar de la suficient fondària per allotjar la meitat de l'espiga (2cm en el nostre cas).

6. Seguidament, aplica cola blanca als forats i a les parts per on quedaran unides les fustes. Amb l'ajuda d'un martell, col·loqueu les espigues i munteu-les.

7. Un cop muntat, és el moment d'aplicar la massilla per a fusta a les juntes. TRUC: Si la massilla és de tub, aplaneu-ho bé amb els dits abans d'utilitzar-la per barrejar-ne els components.

8. Quan la massilla s'assequi, pots polir tota la superfície (amb una polidora o bé a mà) i passa un drap per treure tota la pols. Nosaltres només hem hagut de polir les juntes, ja que la fusta escollida ja estava polida. TRUC: Per polir fes-ho amb un paper de vidre de gra 180, 200 o 240, sempre en sentit de la veta.

9. Nosaltres hem aplicat un tint que donarà a la tauleta de nit un toc més rústic, però pots aplicar l'acabat que prefereixis. TRUC: Per a un acabat més professional, podeu aplicar l'acabat triat amb un drap de cotó, seguint sempre les vetes de la fusta i les recomanacions del fabricant.

10. Presentem les potes triades sobre la tauleta de nit i les cargolem. Si cal, utilitza volanderes per subjectar-les millor. TRUC: Has de tenir en compte el gruix de la fusta a l'hora d'escollir els cargols.

Seguint els 10 passos per fer una tauleta de nit, aconseguiràs construir una tauleta de fusta moderna i resistent. Només faltarà posar-li un toc extra decoratiu que s'adapti a la teva personalitat i que podràs trobar als nostres apartats d'accessoris de decoració i il·luminació.

A FESMÉS volem veure el resultat així que, comparteix la teva tauleta de nit a les nostres xarxes socials i etiqueta'ns!

Veure vídeo de com fer una tauleta de nit en només 10 passos


Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa