Com instal·lar terres laminats?

Com instal·lar terres laminats?

Reformes
Modernitza i renova el terra de casa teva amb terres laminats! A continuació, t'expliquem tots els passos detallats perquè puguis instal·lar el terra laminat sense problemes. No t'ho pensis i suma't a la nova tendència decorativa!

Què necessitaré?

Materials: terra laminat sistema clic, aïllant, perfils, adhesius de muntatge o silicona, motllures de sòcol.
Eines: Metro, llapis, cúter, martell, serra de mà o guillotina per laminat i escaire.

Prepara el terra abans d'instal·lar terres laminats!

Primer de tot, caldrà que preparis la superfície on vols instal·lar el terra laminat.

En primer lloc, hauràs d'assegurar-te que el terra està anivellat, net i sec per poder així col·locar un aïllant. En el cas que no estigui anivellat, et caldrà fer un pas més, que serà el d'anivellar el terra amb una pasta anivelladora.

En segon lloc, quan t'hagis assegurat que la superfície està a punt, col·loca un aïllant a terra, com pot ser tires de polietilè, amb la finalitat d'aconseguir un aïllament tant tèrmic com acústic.

En tercer lloc, hauràs de tallar les tires de polietilè i col·locar-les unes a la banda de les altres, unint-les amb cinta adhesiva. En els extrems del terra, es recomana col·locar les tires de polietilè uns 10 cm aproximadament per sobre de la paret.

Col·loca els terres laminats

Un cop hagis cobert el terra amb tires de polietilè, ja podràs posar-te mans a l'obra amb el terra laminat!

  1. Comença a col·locar les lames de fusta per un cantó, deixant un marge de dilatació d'uns 15 mm en tot l'entorn, i en posició paral·lela a la finestra o font de llum. Per mantenir sempre la mateixa distància entre lama i lama, és recomanable que utilitzis un tascó de fusta.
  2.  És molt important que tinguis en compte el rebaix de 1cm en la primera peça que vagis a col·locar, ja que haurà de comptar amb un marge superior a 15 mm, perquè has de pensar que el marge entre el marc de la porta i el terra ha de ser superior.
  3. Un cop hagis mesurat el rebaix, talla la peça amb una serra i col·loca-la, mantenint el marge de dilatació.
  4. Seguidament, col·loca la segona peça, i amb l'ajuda de l'escaire, mesuraràs, marcaràs i tallaràs.
  5.  Posteriorment, uneix les dues peces mitjançant el sistema clic, sense necessitat d'utilitzar cap tipus d'adherent.
  6. Col·loca la segona filera, col·locant les tarimes flotants amb sistema d'encadellat, és a dir, el sistema que s'utilitza per aconseguir, a través de la successió de peces encaixades entre si, una única peça llisa, terraida i uniforme.
  7. Continua de la mateixa manera fins a cobrir tot el terra de l'estada.
  8.  Quan ja tinguis tota la superfície coberta, retira les falques i col·loca els sòcols, tallant els seus extrems a un angle de 45º.
  9. Col·loca els sòcols aplicant adhesiu de muntatge.
  10.  Finalment, cobreix el terra laminat amb un producte específic per conservar la fusta
D'aquesta manera, hauràs acabat la instal·lació i el millor de tot, amb un resultat excel·lent!

Com protegir els terres laminats?

Per conservar i mantenir les tarimes flotants en perfecte estat, cal que apliquis renovadors de parquet, amb la finalitat d'aportar una capa protectora extra sobre el laminat i aconseguir així dissimular les ratllades i embellir el terra laminat.

Per aplicar el renovador de parquet, únicament necessitaràs una esponja o baieta.

Com netejar els terres laminats?

Els terres laminats són molt fàcils de netejar, ja que únicament necessitaràs comprar un netejador de parquet i aplicar-lo amb un raspall, esponja o pal de fregar.

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa