Com arreglar una paret de guix amb forats?

Com arreglar una paret de guix amb forats?

Reformes
Abans de pintar una paret, es recomana solucionar les imperfeccions de la paret perquè la pintura duri més temps i el resultat del pintat sigui més òptim per veure l'estat de la paret.

Abans de pintar una paret, es recomana solucionar les imperfeccions de la paret perquè la pintura duri més temps i el resultat del pintat sigui més òptim per veure l'estat de la paret.

També, es pot donar el cas que només vols arreglar aquell forat, però no vols pintar tota la paret.

En aquest consell us explicarem dos casos per arreglar imperfeccions com forats a la paret tant en una paret normal com en una paret de guix. Gaudeix d'una paret com nova


Materials que necessitaràs:
- cinta per plaques de guix
- massilla per a juntes
- paper de vidre de gra 120
- tros de placa de guix
- serra de guix
- una paleta
- cúter

Cas 1. Arreglar un forat en una paret de guix

  1. Tapa el forat amb una cinta per a plaques de guix, mulla-la perquè s'adhereixi millor. Si un cop enganxada a la cinta hi queda algun bony o arruga, es pot aplanar amb la massilla.
     
  2. Utilitza una paleta per aplicar la massilla per juntes sobre la cinta.
     
  3. Deixa que la massilla s'assequi unes 24h.
     
  4. Poleix amb paper de vidre la massilla fins que quedi igualat a la paret.
     
  5. Pinta el tros del mateix color que la resta de la paret. Assegura't abans d'haver eliminat tota la pols que s'hagi format. Fent això aconsegueixes dues coses: que no es vegi el pegat i es reforci la zona reparada.

Cas 2. Arreglar un forat gran en una paret de guix

  1. Talla la zona afectada de la paret de guix de cada banda del forat. Això t'ajudarà perquè després puguis afegir el tros de guix que faci falta.
     
  2. Talla un tros de placa de guix de la mateixa forma del forat perquè es pugui complementar adequadament. Ajuda't amb un cúter per fer els petits detalls i amb la serra de guix per talls menys precisos.
     
  3. Aplica una capa fina de compost per a juntes entre el forat i la paret. Sobre aquesta superfície podràs enganxar la cinta per a juntes.
     
  4. Col·loca la cinta per les plaques de guix sobre el contorn del forat. Has de pressionar la cinta per aillar-la totalment sobre la massilla i raspar l'excès de massilla amb una espàtula o paleta.
     
  5. Aplica la massilla o compost per a juntes formant una línia recta a tot el llarg de la cinta utilitzada. Pots deixar que s'assequi o aplicar una segona capa inmediatament per cobrir la cinta. Deixa que s'assequi tota la nit.
     
  6. Quan ja estigui seca, pots aplicar una tercera capa si creus que hi ha zones irregulars o amb arrugues.
     
  7. Passa el paper de vidre per polir fins que la superfície sigui llisa i uniforme.
     
  8. Pinta el tros del mateix color que la resta de la paret. Assegura't abans d'haver eliminat tota la pols que s'hagi format. Fent això aconsegueixes dues coses: que no es vegi el pegat i es reforci la zona reparada. 

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa