Com penjar una cortina?

Com penjar una cortina?

Mobiliari i Decoració

Sabies que pots penjar una cortina foradant o no la paret? Descobreix ambdues maneres en pocs i senzills passos.

Els materials que necessitarem: trepant o cargolador amb percussor amb broques, metro i nivell, martell, tornavís, riells o barres, anelles, tacs i cargols.

Penjar una cortina a la teva llar o habitació és una solució decorativa tèxtil molt habitual. És pràctic i vesteix la teva llar, tens una gran varietat de models (tant de cortines com de barres) i colors per escollir, només cal que sàpigues com fer-ho!

Pots fer-ho foradant la paret per tal d'instal·lar els suports, o bé fer-ho mitjançant autoadhesius, molt útil per si hi ha una caixa de persiana molt gran i no tens lloc on foradar.

Com penjar una cortina foradant la paret?

Quins model he d'escollir?
Hi ha dues possibles mecanismes per a la instal·lació d'unes cortines o estores:

  • Barres decoratives: optarem per aquesta solució si, a més del tèxtil, desitgem que la subjecció col·labori amb l'estètica del conjunt. Els materials que trobem són variats, des de diferents tipus i tons de fusta fins metalls com el ferro, de diversos colors. A l'extrem trobem terminals per un acabament decoratiu diferent.
     
  • Riells: són el més encertats per a estades com el bany, on el que es busca és la funcionalitat i usabilitat. En aquest cas, només veurem la cortineta, que penjarà mitjançant ganxos i que es mourà al llarg d'una corda.
     

Una vegada tenim el model escollit, seguirem els següents passos:

PAS 1. Mesurar el lloc on volem penjar les cortines:
En primer lloc, hem de saber que les barres i riells poden fixar-se tant en la mateixa paret de la finestra, com en els laterals o al sostre. Les mesures les prendrem de la següent manera:

- Si les cortines es retiren a banda i banda per a la seva obertura, mesurarem l'amplada de la finestra, així com els espais laterals que ocupen recollides. La suma de les dues xifres ens donarà les dimensions de la barra.

- Si les cortines es recullen a un lateral, hem de mesurar igualment l'amplada de la finestra, l'espai lateral per la tela i una superfície suficient a l'altra banda del vidre perquè les cortines el cobreixin per complet quan estiguin corregudes.

- La distància entre la barra i la finestra serà d'uns 10 o 15 cm.

PAS 2. Com col·locar les cortines
Assenyalem una línia recta, amb ajuda del nivell i el metro, a l'alçada la qual la volem col·locar. El sistema de subjecció. Situem els suports i marquem els punts de fixació, els extrems han d'estar a la mateixa distància del marc de la finestra. Quan haguem trepat, introduïm els tacs i cargolem els suports. Situem la barra sobre d'aquests, ben centrada.

- Si es realitza a la paret lateral o al sostre, hem de tenir en compte que el sistema de suport ha d'estar situat com a mínim a 10 cm. de la paret. En qualsevol cas, no oblidarem que les dimensions de tacs i cargols variaran segons el pes del mecanisme i de les teles.
A més, si el teixit és molt pesat o mesura més de dos metres d'ample, convé situar un altre punt de suport en el centre.

Finalment, penjarem la cortina. Perquè el resultat sigui perfecte, aconsellem que les anelles es situïn cada 10 cm. de tela.

Com penjar una cortina sense foradar?

Seguirem els passos anteriors però, en comptes de fer forats i fer servir cargols, necessitarem un parell o tres de suports d'adhesius (depenent del pes de la cortina).

1. Escollir els suports autoadhesius
Depenent dels autoadhesius que comprem o disposem en aquest moment enganxaran més o menys.

2. En el cas que els suports autoadhesius no ens donin la suficient confiança per aguantar el pes que han de suportar,
tenim l'opció d'arrencar la cola autoadhesiva i fer servir una cola adhesiva.
S'ha d'aplicar la cola adhesiva sobre les dues superfícies on es necessita enganxar el suport. Enganxar i pressionar durant 30 segons. Esperar 24 hores perquè quedi totalment sec i enganxat.

Ho trobes massa complicat? A Fesmés et podem ajudar: disposem d'un servei de cortines a mida amb el que t'ajudarem tant amb la selecció com en la instal·lació de les cortines.

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa