Com i quines llums de Nadal col·locar?

Com i quines llums de Nadal col·locar?

Nadal

En aquesta època renovem totalment la decoració de la nostra llar per una temporada. Molts opten per posar llums de Nadal, al balcó, a l'arbre de Nadal, i els que tenen jardí, també a l'exterior.

En aquesta època renovem totalment la decoració de la nostra llar per una temporada. Molts opten per posar llums de Nadal, al balcó, a l'arbre de Nadal, i els que tenen jardí, també a l'exterior.

Pas 1. Revisar les llums

Tant si són llums noves o reutilitzades, s'ha de comprovar que les llums funcionin correctament per evitar mals contactes i possibles riscs d'incendis. Has de revisar que tots els fils estiguin sencers, que totes les bombetes s'encenguin, si els cables estan pelats, si els endolls estan trencats o hi ha un mal contacte.

 En cas que només funcioni mig cable de la cadena, resegueix el cable fins a trobar la primera bombeta que no s'encén. Podria ser que una de les bombetes estigui creant un mal contacte a la resta del cable. Treu-la i substitueix-la per una altra de nova. Repeteix el procés per cada una de les bombetes fins que s'encenguin les demés. Si el problema persisteix, és que el problema ve del cable.

Pas 2. Com col·locar les llums de nadal?

A l'interior. Llums a prop de les fonts d'energia

És molt important que abans de penjar les llums o col·locar-les en llocs concrets, t'asseguris que hi ha un endoll a prop per poder-les connectar.

Has de tenir en compte quants endolls tens i si necessitaràs lladres, ja que és perillós posar allargaments si tens nens petits o animals a casa que puguin ensopeguar.

Per aquest mateix motiu, t'aconsellem que iniciis el procés començant per la font d'energia i segueix el cable fins a on el vols col·locar.

 A l'exterior. Protegeix-lo de les inclemències meterològiques.

En el cas que tinguin una pressa de corrent exterior, assegura't que l'endoll estigui protegit contra la pluja, la neu i els aspersors.

Pas 3. Quines llums són més òptimes?

Les llum LED són més brillants, il·luminen més i energèticament parlant són més eficients que les llums que es feien servir antigament.

 

Recorda que no pots connectar una tonelada de cables elèctrics en una sola extensió. No s'han de connectar més de tres cables de llums elèctriques de tamany estàndard en una extensió (aproximadament un màxim 150 llums grans o 200 de petites, però també depèn del consum de les llums).

Fixa't també en les etiquetes de les llums i informa't si són vàlids per posar-los a l'exterior.

 I per últim, recorda no posar els cables de manera que quedin sota de les catifes o tapets, darrera els mobles o llocs on estiguin exposats a l'aigua.

Comparteix aquesta publicació