Com decorar un arbre de Nadal

Com decorar un arbre de Nadal

Nadal

Com decorar un arbre de Nadal. Pas a pas. 1. Peu de l'arbre. 2. Construir l'arbre, expandir les branques i pentinar-les. 3. Col·locar els llums. 4. Garlandes sense llum, cintes decoratives...

Nadal està a punt d'arribar! Sí, ha tornat el moment de treure la capseta dels adorns nadalencs i començar a decorar l'arbre de Nadal.

El procés de decorar l'arbre de Nadal i la seva presència ens endolceix els dies i fomenta valors com la família i la solidaritat. Quan comencem a decorar, ens produeix un sentiment de plaer i benestar, i més si donem curs als nostres gustos.

Tenint en compte que l'arbre de Nadal és el focus decoratiu durant aquestes festes, cal centrar la nostra creativitat a decorar-lo amb l'estil que més s'identifiqui amb la llar. Però no tot és l'estil, l'ordre i la planificació és primordial perquè tot surti perfecte, així que avui us explicarem el pas a pas de com decorar un arbre de Nadal. Ho-ho-ho, som-hi!

Escollir l'estil decoratiu de l'arbre de Nadal

Potser fa temps que estiguis utilitzant la mateixa decoració nadalenca any rere any o, per contra, ets dels que els agrada renovar l'ambient nadalenc depenent de les tendències decoratives. Sigui el que sigui, la moda dels adorns nadalencs és canviant i, cada any, se segueixen noves tendències.

Per a algunes famílies aquest any serà el Nadal del retrobament i la tornada a les reunions familiars. Per tant, a banda de recuperar adorns d'anys anteriors per reviure els records, és una bona oportunitat per col·locar tocs distintius i tendenciosos a l'arbre de Nadal.

Aquest 2023, la tendència en decoració nadalenca que es tornarà a recuperar són els arbres nevats i els adorns de fusta d'estil rústic. Els arbres nevats han esdevingut tendència una vegada més, sobretot en aquelles famílies que aposten per una decoració d'estil minimalista o nòrdic i volen allunyar-se del que és tradicional.

Però, com es decora un arbre de Nadal en blanc? L'error és pensar que la decoració d'un arbre en verd queda igual de bé que en un arbre en blanc, ja que cadascú té una combinació de colors, garlandes i llums diferents que els afavoreixen més o menys. No obstant això, l'ordre de com decorar un arbre de Nadal és el mateix per a tots els estils d'arbre.

T'aconsellem donar una ullada al nostre bloc Com escollir arbres de Nadal perquè puguis inspirar-te i escollir l'estil definitiu que vols que respiri l'ambient nadalenc a casa teva.

El pas a pas de com decorar un arbre de Nadal

No saps per on començar a decorar l'arbre de Nadal? Decorar un arbre de Nadal no es tracta només de posar boles sense sentit, sinó de crear una composició harmònica. L'ordre és igual d'important que l'estètica, així que, si busques com decorar un arbre de Nadal perquè quedi de revista, segueix els passos següents.

Base per l'arbre de Nadal

Segur que el peu de l'arbre és l'últim accessori on estaves pensat per començar a decorar l'arbre de Nadal. Tot i això, si has optat per col·locar un arbre de Nadal artificial, sol tenir una base de metall que trenca totalment amb l'estètica. O bé, si el teu arbre és natural, possiblement estarà col·locat en un test de plàstic o un suport de metall.

Hi ha diferents solucions per decorar la base de l'arbre i algunes requereixen col·locar-la abans de construir i expandir les branques. Algunes opcions són les següents:

  • Base sac de jute. Podeu adquirir la base de l'arbre de Nadal de jute ja elaborada o podeu optar per agafar uns metres de tela i embolicar l'arbre al vostre gust.
  • Cistelles de vímet. Una opció molt rústica és col·locar l'arbre dins una cistella de vímet o qualsevol cistella de fibres naturals. A més de tenir l'arbre ben subjecte, també podràs col·locar-hi garlandes, regals o mantes per acabar de completar el buit que quedi entre cistella i arbre.
  • Faldilla o faldó amb dissenys. Proporcionarà un toc divertit i serà fàcil de col·locar gràcies a la petita obertura.
  • Base de regals nadalencs. Una opció molt clàssica, però que continua funcionant és col·locar caixes folrades amb paper per simular els regals.
  • Caixa de fusta. Si us agrada gaudir dels treballs manuals amb els petits de la casa, decora una caixa de fusta. A més a més de ser una opció econòmica, és una idea divertida per deixar fluir la creativitat.

Construir l'arbre, expandir les branques i pentinar-les

És el moment de començar a ajuntar totes les parts de l'arbre i, en cas de tenir un arbre artificial, desplegar é totes les branques. Si la vostra elecció ha estat una base de sac de jute o una cistella de vímet, és important construir l'arbre ja dins la base.

Sobretot, evita que les branques quedin aixafades les unes amb les altres, omple tots els espais buits i amaga el tronc central, així l'aspecte serà més frondós i exuberant.

HSL3mIyIk8L_5MmoKMV_8cpr0OjamlXLyFrNa5syI5dUGoOI6p8oLVIiX68zeD-zbSb8QlzkkyP8iIR0bPo1s2R1Yld4RTERPy01ajo2IONbjT2XCp1Xpd7cMA-cLhu91jPpl81lm5_QwTGkiXmbaf8dH-DNkrSDUNCKghJTBE1Pz5bJEmCHlkh4_qiLBlYmT8VbN27vXg

Col·locar les llums

Possiblement, fa anys que comences la decoració d'un arbre de Nadal al revés del que estàs llegint, ja que el primer adorn que s'ha de posar a l'arbre són els llums.

Quan col·loqueu els llums abans que les boles i els altres adorns, tindreu l'oportunitat d'integrar-los millor en la decoració de l'arbre i, a més, assegurar-vos que quedin totes les parts il·luminades.

La millor manera de col·locar els llums és en ziga-zaga, des de baix cap a la punta de l'arbre. D'aquesta manera us assegurareu que la base de les piles quedi a prop de l'endoll. Però, quants llums són necessaris? Segons alguns experts, recomanen 5 metres de llum o 100 llums per cada 60 centímetres d'alçada de l'arbre. Per tant, un arbre estàndard d'1,80 metres necessitarà com a mínim 15 metres de llum.

Garlandes sense llum, cintes decoratives o adorns de grans dimension

Cintes adornades amb pinyes, figuretes de fusta o les clàssiques garlandes de polietilè platejat, daurat o vermell. Aquests complements es col·loquen de forma espiral de dalt a baix i cuidant els espais intermedis entre cada volta de la cinta per després col·locar les boles i els adorns nadalencs.

Col·locar els adorns més grans i vistosos

Com col·locar les boles de Nadal? Comença col·locant les boles de Nadal per ordre de mida: de més gran a més petit. Els packs assortits de 18 unitats de boles platejades, vermelles o daurades són una opció ideal per donar el toc elegant a l'arbre.

És recomanable que col·loquis les boles de forma simètrica, creant un triangle imaginari, així el seu efecte serà més bonic i ordenat. Recorda, mai col·loquis els adorns en files, han de seguir un ordre aleatori.

A més, si vols obtenir un equilibri visual a l'arbre, col·loca els adorns més grans a la part inferior i procura que hi hagi prou espai entre ells.

Col·locar els adorns i les figures de mida més petita

Ha llegado el momento de romper con la uniformidad de las bolas y aportar el toque de personalidad al árbol. Escoge figuras navideñas únicas, ya que serán el detalle personal que completarán la decoración del árbol de Navidad.

Coloca estos pequeños adornos en los espacios libres, sin necesidad de centrarse en su simetría, tal y como hemos hecho al colocar las bolas de Navidad.

Colocar la estrella en la punta del árbol

Aquest any us proposem seguir amb la tradició, però alhora, aportar un toc d'originalitat. Com? Coronant l'arbre de Nadal amb estrelles tridimensionals, figures, llaços o qualsevol altre objecte que no sigui l'estrella brillant que col·loques cada any. T'animes al repte?

Recorda que pots comprar tot el que necessites per decorar el teu arbre de Nadal a la nostra secció de decoracions nadalenquesde botiga online o les nostres botigues físiques.

Presumeix del teu arbre de Nadal i etiqueta'ns a @fesmesbricolatge. Ens encantaria veure els vostres resultats!

Comparteix aquesta publicació