Pèl·let i llenya

Fes que les teves estufes de pèl·let o llenya escalfin tota la llar! Entra a Fesmés i troba sacs de pellet, llenya de pi, briquetes o serradures que encendran i mantindran la calor a les estufes.

Filtrar per:

Tipus de producte
Ús
Filtre

Ets d'aquelles persones que tem el moment d'encendre la xemeneia per si li costa prendre? Estàs al lloc perfecte per acabar amb aquest problema! A Fesmés t'oferim sacs de pèl·let, sacs de serradures, briquetes i llenya de la millor qualitat perquè no tinguis cap tipus de problema en encendre la xemeneia o estufa.

Som conscients que encendre xemeneies de llenya o estufes de pellet barates no és de les tasques més fàcils, però en moltes ocasions el problema el fem nosaltres mateixos, ja que cada tipus d'estufa necessita comptar amb el combustible per a foc adequat i, a més, és imprescindible tenir pellets i llenya de bona qualitat per gaudir d'un bon foc i de la calor que desprèn.

Característiques del pellet i la llenya

A l'utilitzar llenya com a combustible, estalviaràs energia elèctrica i la factura de la llum serà menor durant l'hivern. La llenya és un combustible molt accessible i segons el tipus de llenya que s'utilitzi, el poder calorífic podrà variar. A més, les flames aporten una calidesa que no es pot comprar amb cap tipus d'estufes elèctriques o estufes de gas.

El pellet també és una molt bona opció, ja que és un combustible 100% renovable, de baixa emissió de CO2, ecològic i d'un alt poder calorífic que et farà gaudir de la calor en els dies més freds de l'any.

Tria el combustible que t'agradi més i comença a gaudir del millor foc que hagis fet mai!

Quan triar llenya o pellet per l'estufa o llar de foc

A l'hora d'escollir un bon combustible, és molt important saber quin tipus d'estufa i / o xemeneia tens a la teva llar ja que això farà que puguis comprar un combustible o un altre.

Si comptes amb una estufa de pellets, evidentment hauràs de comprar pèl·let ja que és l'únic material apte per a aquest tipus d'estufes. En canvi, si ten una xemeneia oberta, és a dir, una llar de foc sense porta per tancar, llavors és millor comprar llenya, si pot ser fusta dura, perquè el foc duri més. L'inconvenient que té aquest tipus de xemeneia és que gran part de la calor es perd pel tir de la xemeneia, però gràcies a la fusta dura, t'ajudarà a mantenir calent l'estada.

No obstant això, si tens una llar de foc tancada, aquí trobaràs més varietat de llenya ja que no cal disposar d'un tipus de fusta més delicada i que tingui major aguant a el foc.

Com sempre, et recomanem que coneguis quin tipus de calefacció comptes en la teva llar per així assessorar-te sobre el millor combustible de pèl·lets i llenya s'adapti més al teu estufa i poder així mantenir la calor durant més temps en l'estada.

FAQs

Què és més eficient, la llenya o els pèl·lets?

Les estufes de pèl·lets tendeixen a ser més eficients en termes de la quantitat de calor produïda a partir del combustible. Els pèl·lets són uniformes en grandària i qualitat, la qual cosa permet un control precís de la temperatura i una combustió més eficient.

Quin és més fàcil d'emmagatzemar, la llenya o els pèl·lets?

Els pèl·lets són més fàcils d'emmagatzemar a causa de la seva forma compacta i uniforme. La llenya requereix més espai d'emmagatzematge i ha d'estar seca per a cremar eficaçment.

Quina opció és més econòmica a llarg termini, la llenya o els pèl·lets?

Els pèl·lets solen ser més costosos que la llenya en comprar-los, però la seva major eficiència pot resultar en menors costos de calefacció a llarg termini. La disponibilitat i els preus locals de la llenya i els pèl·lets poden influir en l'economia de la teva elecció.

Puc utilitzar la mateixa estufa per a llenya i pèl·lets?

Algunes estufes ofereixen l'opció d'utilitzar tant llenya com pèl·lets, la qual cosa brinda flexibilitat en l'elecció del combustible. No obstant això, no totes les estufes són compatibles amb tots dos tipus de combustible, per la qual cosa has de verificar la compatibilitat del teu equip.