El teu taller compta amb tot allò indispensable?

El teu taller compta amb tot allò indispensable?

Amb el començament de la primavera, les feines de jardineria s'intensifiquen. Així que és moment de posar fil a l'agulla, condicionar la gespa i plantar flors de temporada.

Eines de jardineria

Si ets un amant de la jardineria, saps com n'és d'important tenir les eines adequades per mantenir el teu jardí en perfecte estat. Encara que estiguis iniciant-te a la jardineria o ja ets tot un expert, aquestes són les eines de jardineria essencials que has de tenir al teu arsenal. Des de la clàssica pala fins a la sofisticada podadora.

  • La pala. Un bàsic útil per cavar forats i moure terra.
  • El rasclet. No només és útil per anivellar el terra, també ajuda a recollir fulles seques, branquetes i altres deixalles del teu jardí.
  • Les tisores de podar. Ideal per donar forma a les plantes i arbustos per deixar el teu jardí cuidat i agradable a la vista.
  • La regadora. Per no oblidar-se d'hidratar les plantes.
El teu taller compta amb tot allò indispensable?
El teu taller compta amb tot allò indispensable?

Maquinària de jardineria

Comptar amb maquinàries de jardineria adequades i d'alta qualitat és indispensable a l'hora de mantenir sa i lluent el jardí. A FESMÉS et proporcionem la maquinària que farà que el manteniment del teu jardí sigui més fàcil, ràpida i eficient.

  • Tallagespa. Tant els models elèctrics com els de benzina, el tallagespa és la maquinària bàsica per mantenir la gespa curta i neta sense necessitat de passar hores i hores fent-ho a mà. Tant pel creixement excessiu, com per l'aparició de males herbes. Desbrossadores. Idoni per mantenir les vores del jardí i àrees difícils d'assolir.
  • Motoaixada. L'imprescindible per preparar i cultivar el teu jardí com a professional. Aquesta maquinària compta amb una sèrie de fulles rotatives a la part inferior que giren per trencar i afluixar el terra. La seva principal funció és la de llaurar la terra per preparar-la per a la sembra, desfà els terrossos i les arrels de les males herbes, cosa que provoca que el sòl sigui més suau i esponjós.
  • Motoserra. Davant d'aquells arbres i arbustos que arriben a envair espais no desitjats, hem de fer la parada de branques i la serra mecànica és la maquinària de jardineria en qüestió. No només serveix per a la primavera, tindrà una funció vital durant l'hivern per a la preparació de llenya per a xemeneies o estufes.

Reg de jardí

Què seria de les nostres plantes sense l'aigua necessària per créixer i prosperar? Cada jardí és un món i requereixen cures diferents per aconseguir un creixement òptim de les flors, plantes o hortalisses. No és el mateix tenir un jardí a una zona humida que a una càlida. Mira-les amb les eines de reg de jardí.

  • Mànegues de reg. Hi ha diferents tipus de mànecs de reg, que varien en el seu diàmetre, longitud o resistència i flexibilitat de pressió. És primordial triar la mànega de reg adequada per al treball que es realitzarà, tenint en compte la pressió de l'aigua, la distància que cal cobrir i el tipus de terreny i cultiu. Has d'acompanyar la mànega amb l'accessori bàsic de qualsevol mànega, la pistola. Aquesta us permet adaptar el raig segons la tasca que s'ha de realitzar.
  • Bombes per a reg. Es consideren un dels elements de jardí més eficaços. D'una banda, s'utilitzen per extreure ràpidament i eficaçment l'aigua de dipòsits o pous que es vol utilitzar per regar el jardí. D'altra banda, serveixen per evacuar l'aigua de les piscines, traslladar l'aigua d'un lloc a l'altre, subministrar o drenar espais inundats.
  • Polvoritzadors per a jardí. Permet regar, aplicar pesticides, herbicides i altres líquids a una superfície. És imprescindible per garantir la seguretat de les plantes, i així evitar alguna malaltia en hortalisses i fruits.

El teu taller compta amb tot allò indispensable?
El teu taller compta amb tot allò indispensable?

Netejadors d'alta pressió

Les hidronetejadores són eines molt útils per tenir al taller del teu jardí. Es tracta d'una màquina que utilitza un raig d'aigua a alta pressió per netejar i eliminar la brutícia i la pols de diverses superfícies, com ara terres, vehicles, maquinària, etc.

Una hidronetejadora permet estalviar temps i esforç, a més d'aigua, ja que utilitza menys aigua per realitzar la mateixa àrea, cosa que significa un menor consum d'aigua i una reducció de la factura.

Pel que fa al seu funcionament, les hidrolimpadores utilitzen un motor que fa girar una bomba que augmenta la pressió de l'aigua, generant un raig d'alta pressió. El cabal i la pressió d'aigua es poden ajustar segons les necessitats de neteja. Per explicar-ho de forma senzilla, es pot dir que una hidronetejadora substitueix la mànega de jardí en aplicacions de neteja.