Posa a punt el jardí davant l'arribada del bon temps

Posa a punt el jardí davant l'arribada del bon temps

Converteix el teu jardí en l'idíl·lic racó on representar moments que ens acompanyaran durant els pròxims mesos. Segueix aquests passos claus per posar a punt el teu jardí, terrassa o balcó.

Productes relacionats

Una zona d'estar al jardí

Recrear l'atmosfera interior a l'aire lliure, com si fos una habitació més a la casa. Jardins que vesteixen amb materials naturals, metàl·lics i sintètics, així com entapissats, catifes, espelmes o coixins. En definitiva, mobles exteriors adequats per suportar les inclemències meteorològiques.

La nova generació de mobiliari exterior que ofereix FESMÉS compta amb infinitat de dissenys per ocupar espais petits o més oberts. En espais petits és recomanable escollir mobiliari exterior plegable, elaborats amb materials lleugers com ara el metall. Pel que fa a zones voluminoses, el disseny de mobles de línies rectes i contemporànies aportaran harmonia a l'espai. Els mobles modulars són el gran valor afegit del mobiliari exterior, gràcies a aquests és possible obtenir ambients de composicions reduïdes, personalitzables i combinables en diversos colors i textures.

{dbblog_products id_category=1009 order=id_product way=asc num=4}

Posa a punt el jardí davant l'arribada del bon temps
Posa a punt el jardí davant l'arribada del bon temps

Dotar de vida al jardí

És el moment ideal per reorganitzar les plantes, afegir noves espècies i incorporar textures i colors als testos. A l'hora de plantejar el disseny del jardí, podem optar per un oasi verd ple de plantes o un prat verd per estirar-se i recarregar les reserves de vitamina D.

Si comptes amb un jardí petit, a FESMÉS recomanem jugar amb la perspectiva i no sobrecarregar amb vegetació. Una opció ideal és construir un jardí vertical. En cas de tenir un jardí de grans dimensions, no ompliu tots els espais buits, ja que és recomanable col·locar roques, graves o altres opcions que s'equilibrin amb la vegetació.

Incorpora noves espècies per donar nous tocs de color diferents de l'any anterior. Tanmateix, un dels errors és sembrar o col·locar massa plantes juntes i, quan creixen, ens trobem un paisatge caòtic i desordenat. No cometis aquest error si prefereixes un jardí equilibrat i fàcil de mantenir.

Cada racó, la seva il·luminació

La il·luminació és l'encarregada de convertir el jardí en una zona especial, segura i visible. No es tracta només de l'aspecte estètic, la il·luminació és essencial per a la funcionalitat del jardí i assegura que l'espai sigui habitable.

A l'hora d'instal·lar la il·luminació del jardí, no totes les zones necessiten la mateixa intensitat d'il·luminació. No és igual il·luminar un camí del jardí, la piscina o la zona de barbacoes. A continuació, descriurem la funcionalitat de cada tipus de llum per a jardí que disposem a FESMÉS:

  • Balises. Ideals per a la il·luminació subtil de camins, piscines o zones perimetrals.
  • Projectors de llum. Recomanables per a zones concretes com escalars o senadors, on cal una bona visibilitat
  • Aplics de paret. S'utilitza a les façanes, tant per a llum directa o indirecta.
  • Llums solars. En zones obertes, un sistema de poc manteniment i fàcil instal·lació.
  • Llums per a jardí. En llocs localitzats com a element decoratiu o funcional.
Posa a punt el jardí davant l'arribada del bon temps
Posa a punt el jardí davant l'arribada del bon temps

Tot en ordre

L'ordre és l'ornament més bonic del jardí i amb l'opció adequada deixarà de ser un somni per a tu. Si les teves eines i accessoris del jardí requereixen molt espai, la solució més adequada és optar per una caseta. A FESMÉS oferim casetes de jardí de diferents dissenys, fàcils de muntar, i acabades amb resina d'alta qualitat.

Si el que busques és ocupar menys espai, els armaris exteriors et permetran guardar tot el que vulguis, com ara productes de neteja, jardineria, materials de bricolatge o eines. Podràs escollir armaris de més d'un metre d'alçada amb prestatges regulables o optar per armaris de menys d'un metre.

Potser no necessiteu tant espai com el que us ofereixen les dues opcions anteriors, així que el bagul està dissenyat per a tu. Col·loca les joguines, la regadora o els coixins del sofà al bagul. A més, sabies que és possible guardar un tallagespa a un bagul d'exterior?

La gespa artificial; Instal·lació, manteniment i neteja

Com és aquesta sensació de caminar descalços sobre la gespa o estirar-s'hi per recarregar vitamina D? Més enllà de la sensació de calma que produeix aquesta pràctica, coneguda també com a Earthing o grounding, la gespa artificial és una de les alternatives cada cop més escollida per la gent.

És realment molt encertat convertir un terra de rajoles al jardí, terrassa o balcó amb gespa artificial, ja que ofereix una sensació de frescor, amplitud i benestar.

Les superfícies més comunes sobre les quals s'instal·la la gespa artificial són la terra, el formigó, el ciment o les rajoles. Tot i això, cadascun d'aquests tipus de sòls necessiten diferents passos específics per col·locar bé la gespa.

Materials i instal·lació per col·locar la gespa artificial

Els materials que necessites per col·locar la gespa artificial són la malla antiherba, banda adhesiva, cúter, metre, regle, espàtula, pistola de silicona i sorra de sílice.

A FESMÉS oferim un assortiment d'alta qualitat de gespa artificial amb diferents colors, alçades i rotllos de 8,20,30 i 40 mm. De manera que, hi ha una àmplia variació de mesures per adaptar la gespa artificial a tots els terrenys.

La diferència entre instal·lar gespa artificial sobre terra o sobre paviment és la preparació del terreny. Si es col·loca gespa artificial sobre un terreny d'herbes naturals, cal eliminar arrels i vegetació, per després aplicar graveta, herbicida i, finalment, la malla antiherbes.

Neteja de la gespa artificial

  • Com raspallar la gespa artificial? Amb l'ajuda d'un rasclet de pues dures. És important tenir en compte el sentit amb què rascletes, ja que ha de ser en el sentit oposat al creixement de les fibres.
  • Quan regar la gespa artificial? Només durant les èpoques d'estiu, encara que ho pots mullar durant les hores centrals del dia des de la primavera fins a l'arribada de la tardor.
  • Com treure taques a la gespa artificial? Simplement, has de netejar-ho amb una mànega o hidronetejadora que expulsa aigua a pressió. En el cas de taques extremes, amb aigua i sabó especialitzat o amb lleixiu diluït de 3% en aigua.

Manteniment de la gespa artificial

El gran avantatge de la gespa artificial és que no requereix cures especials. Tot i això, és inevitable que amb el pas del temps s'embruti o es deteriori per causes meteorològiques.

Per mantenir la gespa artificial, evita arrossegar mobles de jardí pesants perquè podrien arrencar fibres a algunes zones. A més, es recomana escollir gespa artificial amb tractament anti raigs UV i amb test de resistència al foc com els que t'oferim al nostre catàleg. Així podràs gaudir de les teves barbacoes amb família i amics amb tota tranquil·litat..