MENJARS A L'AIRE LLIURE: GAUDINT DEL SABOR AL NATURAL

MENJARS A L'AIRE LLIURE: GAUDINT DEL SABOR AL NATURAL

En un balconet a la ciutat o al costat de la piscina, amb vistes al mar o palpant la brisa fresca de la muntanya, gaudir de dinars i sopars a l'aire lliure és una de les places indiscutibles de l'arribada del bon temps.

MOBILIARI EXTERIOR

És important escollir un tipus de material que s'adapti a les teves necessitats, que siguin de qualitat i molt còmodes. A més, els mobles de jardí estan exposats a les condicions climatològiques i al desgast a l'aire lliure, per això és important que estiguin fets de materials resistents. L'alumini i l'acer són perfectes per a aquest tipus de factors, ja que són lleugers i no cremen quan estan exposats al sol.

Quins mobles de jardí necessites per al teu menjador?

La taula i les cadires amb reposabraços són perfectes per a llargues sobretaules després d'un bon àpat. A FESMÉS disposem de taules extensibles i imitació fusta que llisquen amb un simple gest i es plega amb la mateixa facilitat. Les cadires s'han de complementar amb coixins d'escuma reticulada i fibra de polièster. L'escuma reticulada ofereix una millor resistència davant dels microbis o la humitat, mentre que el farciment de fibra de polièster té un gran atractiu visual, però es comprimeix ràpidament.

Una altra alternativa de moda, és el banc d'exterior. Són mobles molt versàtils, idonis per combinar amb cadires, coixins o pufs de terra. A més, hi ha molta més gent.

MENJARS A L'AIRE LLIURE: GAUDINT DEL SABOR AL NATURAL
MENJARS A L'AIRE LLIURE: GAUDINT DEL SABOR AL NATURAL

ACCESSORIS MENATGE D'EXTERIOR

Els menjadors a l'aire lliure són espais per deixar-se emportar, crear racons desenfadats, refrescants i plens de vitalitat. Serà essencial triar una bona vaixella per a exteriors. Quins són els materials perquè una vaixella exterior sigui resistent? L'opció ideal serà la porcellana o el vidre, encara que si convius amb nens el més idoni serà el plàstic acrílic o la melamina.

Recomanem fer una llista amb tot el que necessites perquè la teva vaixella estigui completa. A FESMÉS t'oferim vaixella de porcellana amb dissenys exòtics, moderns o senzills perquè els puguis combinar amb els nostres meravellosos sets de coberts.

Seran els petits detalls com les safates de vímet, els plats de fusta, les estovalles individuals de canya o de cotó que donaran el toc de personalitat, caràcter i ambientació d'un sopar o dinar.

IL·LUMINACIÓ

Làmpades de sostre de rotang, llums solars portàtils, garlandes de LED, espelmes, antimosquits... Són tantes les formes per il·luminar un espai exterior i tan necessàries per crear un ambient màgic, que s'han convertit en un element bàsic. Tot i això, es peca de cometre molts errors.

  • Evitar il·luminar directament des de dalt: Si a dalt només es troba un punt de llum central, crearàs ombres a taula i dificultaràs la visió dels comensals. És millor posicionar llums als costats o il·luminació indirecta.
  • No utilitzeu llums massa brillants. Busca llums càlides i de baixa intensitat per crear ambients relaxants. Tot i que, no pequis de col·locar llums massa baixes, poden interferir en les converses i la interacció dels comensals.
  • Evitar llums de colors.
  • Si bé és important il·luminar la taula de manera adequada, també és important no il·luminar gaire l'entorn. És millor crear un ambient íntim i acollidor que no distregui del sopar

També serà important protegir la zona d?insectes. Es poden utilitzar espelmes citronel·les, difusors d'olis essencials o malles de protecció contra insectes per evitar que arruïnin els àpats.

MENJARS A L'AIRE LLIURE: GAUDINT DEL SABOR AL NATURAL
MENJARS A L'AIRE LLIURE: GAUDINT DEL SABOR AL NATURAL

DONAR OMBRA

Com sempre passa en una reunió amb amics, hi ha gustos per a totes les temperatures. Perquè tothom se senti còmode caldrà crear ombra al teu jardí o terrassa. A més, l'exposició perllongada al sol pot tenir efectes negatius i ser incòmode i molest per als comensals.

És comprensible que algunes persones gaudeixin del sol, però és important recordar que no totes les volen gaudir igual. Hi ha diverses maneres de fer ombra en una terrassa, però abans de decidir-te per una, convé tenir en compte les dimensions de la terrassa i on o quan hi incideix el sol.

  • Para-sols. Opció clàssica i eficaç. El seu avantatge és que es pot ajustar per cobrir làrea desitjada
  • Pèrgola. Si comptes amb espai suficient, les pèrgoles amb les estructures que més recomanem per instal·lar sobre la taula de menjador exterior. El seu avantatge és que es poden personalitzar, cobrint l'estructura de fusta amb lona o teixit. Per tant, es pot adaptar a qualsevol estil decoratiu de la terrassa i proporcionarà una àrea coberta per gaudir plenament dels àpats exteriors, sense preocupacions.
  • Tendals vela. Una opció elegant i econòmica, a més a més de tenir quantitat de models quadrats, rectangulars, triangulars, teixit permeable o transpirable. Abans de dur a terme la instal·lació, estableix punt de fixació cada 3 o 4 metres i no muntis els tendals vela totalment horitzontals, és millor inclinar-los uns 15 o 20 gats perquè la pluja pugui lliscar i sigui més resistent al vent.</li >

DECORACIÓ

Per als que busquen traslladar-se a algun país exòtic sense moure's de casa, la decoració és la clau perquè això passi. Les plantes poden afegir un toc de color i frescor a la terrassa. A més de crear una atmosfera relaxant gràcies al fet que ajuden a reduir el soroll ambiental en actuar com a barreres acústiques, especialment en àrees urbanes o terrasses properes a la carretera.

Les catifes als menjadors a l'aire lliure són una bona opció per afegir un toc de confort i calidesa a l'espai, a més de delimitar visualment l'àrea del menjador. És important triar una catifa que sigui resistent a la intempèrie, la humitat i lexposició al sol. Els materials més comuns inclouen la fibra de coco, el polipropilè, vinil i materials sintètics com el niló i el polièster.