Com col·locar gespa artificial

Com col·locar gespa artificial

Jardí i Terrassa
Estàs pensant en col·locar gespa artificial? T'has plantejat fer-ho tu mateix? Aquesta temporada col·loca gespa artificial al teu jardí i crea un espai atractiu per a tota la família. Llença't!

Si tens un jardí o pati a casa ja sabràs com n'és d'important gaudir d'una zona exterior cuidada, adaptada per a tota la família i còmoda d'utilitzar.

Però quin és l'element que farà del teu jardí un lloc impecable i acomodat? Sense dubte, la gespa!

Arriba l´època on les flors broten, les temperatures pugen i el sol ens acompanya més hores durant el dia. Sabem que aquestes són les estacions de l'any que més gaudim de les zones exteriors, però també sabem que disposem de poc temps per adequar aquestes zones a les trobades i festes.

Per aquest motiu, cada vegada són més les persones que aposten per col·locar gespa artificial en comptes de gespa natural. Per què és així?

  • És més fàcil de muntar.
  • És més econòmic.
  • No requereix molt manteniment.
  • Pots muntar-ho en tota mena d'espais: terrasses, patis, balcons o jardins.
  • Té un aspecte molt realista que imita la gespa natural.


Instal·lar gespa artificial és més fàcil del que sembla i t'ho demostrarem a continuació explicant pas a pas com col·locar la gespa artificial. Llença't a la idea!

Quins materials necessites per col·locar la gespa artificial?

  • Malla antiherbes
  • Un cúter
  • Un metre
  • Una regla
  • Una espàtula
  • Guants de seguretat
  • Gespa artificial
  • Adhesiu especial per a gespa artificial o banda adhesiva
  • Pistola per a silicona
  • Sorra de sílice
  • Raspall per a gespa

Pas a pas sobre com col·locar la gespa artificial

Pas 1: Prepara i mesura la superfície base

Abans d'adquirir la gespa artificial, has de saber la mida exacta de la superfície on vols instal·lar la gespa per poder comprar la quantitat òptima per treballar.

A FESMÉS es poden adquirir un gran assortiment de gespa artificial de diferents colors, alçades i rotllos de 8, 20, 30 i 40 mm. De manera que, hi ha una àmplia variació de mesures per adaptar la gespa artificial a tots els terrenys.

És imprescindible tenir una bona planificació de les mesures del terreny que instal·laràs la gespa artificial, ja que podràs estalviar els màxims diners i temps a adquirir-los, a més que farà del teu resultat final un muntatge excel·lent amb un acabat professional.

Tot seguit, per posar la gespa artificial és important netejar bé la superfície base. Es pot col·locar la gespa artificial sobre un terreny amb herba natural, sobre formigó, ciment, asfalt o qualsevol classe de rajola, entre altres superfícies.

La diferència entre instal·lar gespa artificial sobre terra o sobre paviment és la preparació del terreny. A continuació t'explicarem què cal preparar abans de col·locar gespa artificial sobre terreny natural.

En primer lloc, després de mesurar la superfície, si vols col·locar gespa artificial sobre un terreny amb herba natural, has d'eliminar la vegetació, les arrels i tota mena d'irregularitats com les pedres.

Un cop eliminada la vegetació, perquè s'aconsegueixi anivellar el terreny amb qualitat, aplica grava per afavorir una millor instal·lació.

Finalment, quan la superfície estigui plana gràcies a la grava, aplica un herbicida a sobre i col·loca una malla geotèxtil antiherbes com les que oferim a la nostra botiga online FESMÉS, ja que evitaràs el creixement de males herbes.

Què cal tenir en compte a l'hora de col·locar una malla geotèxtil antiherbes?

- Superposa la malla geotèxtil entre uns 10 o 15 cm a les unions de cada malla.
- Fixeu la malla cada 1 metre amb claus.
- A la perifèria de cada malla, pots retallar el sobrant o bé, pots doblegar-lo abans de fixar-lo amb el clau perquè quedi sota la instal·lació de la gespa artificial.

Pas 2: Talla a mida la gespa artificial 

Abans de res, protegeix-te usant uns guants de protecció per treballar amb la màxima seguretat evitant accidents.

Després de tenir el terreny completament preparat per a la instal·lació, estén el rotllo a sobre del terreny per començar a tallar la gespa artificial, marcant les mides amb una espàtula i un metre. A continuació, amb l'ajuda d'un cúter procedeix a tallar la gespa artificial des de la base.

Pas 3: Estén i aplica adhesiu per fixar la gespa artificial

A l'estar enrotllat, les fibres de la gespa artificial es distribueixen cap a un mateix costat. Per tant, t'has de fixar molt bé en les direccions per col·locar la gespa artificial sobre la superfície sempre al mateix costat. En cas que no col·loquessis les fibres en la mateixa direcció, en reflectir-se el sol a terra es veurien unes clares diferències entre les tires de gespa artificial.

Seguidament, per fixar la gespa artificial a la superfície, hi ha diferents mètodes que pots treballar amb productes que podràs trobar en l'apartat de gespa artificial de FESMÉS.

Per una banda, es pot fer servir una banda adhesiva d'unió. Col·loca la banda adhesiva sota les vores de les unions de la gespa artificial, tenint en compte que les fibres no s'hi enganxin.

Només caldrà una màxima pressió de la gespa sobre la banda perquè s'adhereixin perfectament.

Per altra banda, una altra alternativa per fixar la gespa artificial és la utilització d'una pistola amb adhesiu o silicona neutra entre les unions de les diferents tires de gespa artificial.

Finalment, fes aquest mateix procés amb totes les tires de gespa que necessiti el teu terreny seguint els passos anteriors.

Pas 4: Doble fixació de la gespa artificial

En cas que la teva instal·lació s'hagi realitzat sobre un terreny i no en una superfície amb base pavimentada o de formigó, podràs fixar la gespa artificial amb unes grapes de fixació de gespa que trobaràs a la nostra botiga online.

En els perímetres o a les juntes de la superfície, col·loca les grapes a cada metre per evitar el desplaçament de la gespa artificial.

Pas 5: Aplica sorra de sílice, raspalla i rega la gespa artificial

El darrer pas serà vital perquè el teu jardí o pati es mantingui tota la temporada amb un bon aspecte i llueixi un color vibrant.

Abans de raspallar la gespa i regar-la, pots executar un pas que ajudarà que les fibres de la gespa artificial quedin més rígides, còmodes de trepitjar i no s'escalfin tant. Escampa entre 3 i 4 kg per m² de sorra de sílice per tota la gespa amb les teves mans o amb l'ajuda d'un raspall per a gespa.

A continuació, amb el raspall per a gespa, pentina en direcció contrària a les fibres perquè així la sorra de sílice pugui arribar fins al fons de la gespa artificial i, a més, quedin encara més erectes i suaus.

Finalment, regueu la gespa artificial amb una mica d'aigua i netegeu les possibles impureses per poder gaudir de tota classe d'activitats a l'aire lliure. Et voilà!

Tot i que la gespa artificial és la millor opció per no invertir molt de temps en el manteniment d'aquesta, t'agradaria saber quins són els consells de neteja i manteniment per a gespa artificial? T'ho expliquem en aquest article!

Comparteix aquesta publicació

Potser t'interessa

Famílies relacionades