Fertilitzants i adob

Cuida de les teves plantes amb fertilitzants i adobs s que nodriran i milloraran la seva composició i creixement! Troba a FESMÉS la millor selecció de fertilitzants i adobs que s'adaptaran a les necessitats de cada planta.

Filtrar per:

Tipus de producte
Varietat
Capacitat (lt)
Capacitat (kg)
Filtre

Què són els fertilitzants i adobs?

Els fertilitzants i adobs són substàncies que s'encarreguen de millorar la fertilitat i aportar els nutrients necessaris a les plantes, amb la finalitat d'afavorir el creixement i desenvolupament de plantes, arbres i arbustos.

Quina diferència hi ha entre adobs i fertilitzants?

Sovint, se solen confondre els dos termes, ja que per a la majoria de persones, són substàncies diferents, però la veritat sigui dita, i és que desenvolupen les mateixes funcions amb l'única diferència que, en el cas dels fertilitzants, els podem trobar tant químics com orgànics, i els abonaments són substàncies orgàniques.

Tipus d'adobs i fertilitzant

Al sector de la jardineria ens trobem amb una gran varietat d'abonaments i fertilitzants, que es poden classificar de mil maneres. En aquest cas, classificarem els adobs i fertilitzants segons el moment d'aplicació, per donar-te a conèixer el moment més oportú en el qual hauràs d'aplicar un tipus d'abonament i fertilitzant o un altre.

  1. Adobs i fertilitzants de fons, són els que s'han d'aplicar abans de sembrar qualsevol tipus de planta o arbre. A més, els pots trobar tant en format líquid com sòlid i es caracteritzen principalment per l'alt contingut en potassi o NDK.
  2. Adobs i fertilitzants starter, anomenats així perquè s'han d'utilitzar en el moment de sembrar la llavor, ja que aporten fortalesa per al correcte naixement del cultiu. Aquest tipus d'adobs i fertilitzants acostumen a ser nitrogenats sòlids microgranulats.
  3. Adobs i fertilitzants de cobertora, són els que s'apliquen un cop ja s'ha sembrat el cultiu i es consideren de vital importància per garantir l'aportació de nutrients necessària durant el desenvolupament del cultiu.
  4. Adobs i fertilitzants foliars, són els que s'apliquen en un estat avançat del cultiu, amb la finalitat d'alimentar les plantes. Aquest tipus d'abonament i fertilitzant s'aplica directament a les fulles.

 

Avantatges d'utilitzar adobs orgànics, compost i fertilitzants

Els adobs orgànics, compost i fertilitzants  aporten un ampli ventall d'avantatges, entre els quals destaquem els següents:

  1. Són productes procedents d'animals, restes vegetals i fonts orgàniques 100% natural i per tant, com que no són tòxics, no fan mal a les plantes.
  2. Milloren la qualitat de terra i aporten nutrients necessaris per al creixement de les plantes.
  3. Milloren l'absorció d'aigua.
  4. Aprofiten residus orgànics.
  5. Estalvien consum energètic en la seva fabricació.
  6. En estar compostos per desfets, es consideren productes econòmics.